pondělí 27. července 2020

Kolekce Na kole / MIRKA

Ahoj! Dnešní článek bude trochu takový mišmaš. Budou se provětrávat zásoby, objevovat zapomenuté a dokumentovat scrapování v mém staronovém pracovním koutku. 




Nejčastěji tvořím z nového, ještě voňavého materiálu, který mi přijde v balíčku. To je vždy taková radost a nadšení z nových neokoukaných papírových radostí. Na druhou stranu mám ale ráda i prohrabávání v již založených materiálech, ze kterých jsem už něco lepila a pak odložila na stranu. Po čase mě zas napadnou další možnosti využití toho materiálu a navíc mám z toho i dobrý pocit, že se na ně ještě dostane.  

Tentokrát jsem znovuobjevila výletnickou kolekci Na kole a doplnila si další vzpomínku do loňského dovolenkového alba. 


V albu se mi líbí střídání různě velkých formátů fotek a tady jsem se rozhodla, že vyzkouším ten opravdu největší a vytiskla jsem si vybranou fotku na celou A4. Fotku jsem ze stran trochu seřízla a podlepila vzorovanou čtvrtkou ze zásob. Z kartiček  jsem si vystříhala jednotlivé paprsky obou kol a nalepila. 


Fotku i obě kola jsem prošila na stroji a nakonec dolepila ještě výseky, nálepky a chipboardy hlavně z této kolekce, ale přidala jsem tam i duhu a mráček ze starých kitů. 



V úvodu jsem napsala, že dnešní článek bude trochu mišmaš. Je to kvůli tomu, že od kol a výletování teď skočím k sobě a svému hobby. 

Pořád mi totiž ležely v hlavě nálepky (tyto a tyto, které jsme dostávaly k nákupu) a těšila jsem se, že až se v létě přestěhujeme po rekonstrukci zpátky do baráku a budu mít konečně po dvou letech svůj kouteček (i když pidi, ale opravdu jen můj), použiju je na zdokumentování svého procesu tvoření v něm. 


Jing jang, jak ho vnímám já, byl v tomto případě ideální. Tvoření je pro mě součást života, bez něj bych nemohla existovat. A beze mě by zas neexistovaly naše vzpomínky v podobě alb.

Kdysi dávno, než jsem objevila scrapbooking, jsem se věnovala nějaký čas i malování zentangle a doodle obrázkům. Bylo příjemné se k tomu po letech opět na chviličku vrátit a spojit to s milovaným scrapováním. 


Nezdá se to, ale kreslení doodle obrázků je na přesnost stejně náročné, jak krasopsaní. Taky tam člověk potřebuje pevnou ruku a neustálé trénování, což mě teď trošku chybí a je to tam vidět, ale nevadí, hlavně, že mě to bavilo!  

Na jednu půlku znaku jsem použila bílé gesso a barvy z razítkovacích barev, na druhou půlku jsem zas kreslila doodle obrázek. Kdybyste si to chtěli taky zkusit, doporučuju použít kvalitní inkoustové pera (fixy) s několika různými velikostmi hrotu (já mám 0,3mm, 0,1 a 0,05mm). Vydrží vám několik let. 


Když jsem měla jing jang hotový, rozmístila jsem si nálepky kolem dokola a nalepila. Některé jsou na pěnové oboustrance. To už je taková má klasika. 


Nakonec jsem přidala nápis ,,Tvořím tedy jsem” pomocí bílé thickers abecedy. A bylo hotovo :) 


Na konec bych vám ráda v rychlosti ještě ukázala inspiraci ke kolekci Na kole. Tyto stránky jsem sice lepila už dávno, ale tady na blogu ještě nebyly.



To je ode mě dnes všechno, budu se na vás těšit opět příště se stránkami z nového kitu, který bude už za pár dnů! Mějte se krásně, užívejte léta, foťte, zaznamenávejte vzpomínky a nezapomeňte se s nimi pochlubit v naší facebookové rodině, nebo na instagramu s hashtagem paperoamo. 

Mirka

13 komentářů:

  1. Nádherné stránky, Miri, všetky! 😍❤️

    OdpovědětVymazat
  2. Takové krásné stránky, ty se teda povedly👍 Bylo fajn se vidět ve stejném kempu a trošku si popovídat. Mirko, to kreslení doodle si po dlouhé době určitě do deníčku také vyzkouším.Užívej léto☀️🚲

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko děkuju, taky jsem tě ráda viděla 😊 Kreslení určitě vyzkoušej, je to taková uklidňující činnost a deníček to hezky oživí ;)

      Vymazat
  3. To je nádhera ❤️ všechny se mi moc líbí 👏 doodle je wow teda, klobouk dolů 😅 je super mít zase svůj koutek zpět co ❤️❤️❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Peti. Jj, mít svůj koutek je k nezaplacení. Jen já se sem nějak nemůžu vejít 😂

      Vymazat
  4. Mirko, to jsou úchvatné stránky! Doodle jin-jang mě zaujal hned!❤️

    OdpovědětVymazat
  5. Mirka strasne sa mi pacia tvoje stranky. Ty to mas vzdy take kreativne! Super!

    OdpovědětVymazat
  6. Miri, opravdu moc krásná inspirace. Věnovat stránku svému vlastnímu tvoření je krásný nápad a to provedení je boží!A všechny "kolové" stránky jsou taky parádní 😍

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover