pátek 6. května 2022

Dva kity, dvojí inspirace / MIRKA a PAVLÍNA

 MIRKA

Už máte vybalený jarní kit Pojďme ven? Já doufám, že ano a že se vám albíčka plní krásnými svěžími stránkami. Dnes bych vám chtěla ukázat, jak se dá s tímto kitem vytvořit i klasický layout. I když spoustu takové inspirace už vám ukázaly i holky třeba tady Annie. Mnohem více stránek ale najdete na našem instagramu. Tak určitě mrkněte, pokud vám to ušlo ;)


Letos mám album ve formátu 9x12, takže na základ jsem použila seříznutou bílou čtvrtku, na kterou jsem nalepila jednu velkou puntíkatou kartičku z kitu. Pak přišla na řadu jehla a barevné ito provázky a milou kartičku jsem ,,zamřížovala” dvěma směry. Šlo by to i ušít na stroji, ale tohle bylo o dost rychlejší a hlavně jsem mohla použít ty nádherné provázky! Další postup už byla klasika, nalepení dalších dvou barevně ladících kartiček, fotky, pár výseků a závěrečné pocákání akvarelovou barvou.

Pořád mě to lákalo přidat toho víc, zajdu, kytičky a kdesi cosi, protože ty výseky z kitu jsou fakt ňuňu a nejraději bych tam dala snad všechno. Pak jsem se ale zarazila a i díky frázové samolepce ,,méně je více” (která teda odkazuje na jednoduchá nebarvená dřevěná vajíčka, které jsem si letos pořídila a totálně zamilovala pro svou jednoduchost) jsem už nic nepřidávala. A teď musím stránku rychle schovat do alba, ať mě to neláká ;)

Přeji vám krásné sluneční dny, užívejte si jarního počasí a sbírejte zážitky!

PAVLÍNA

Když přijela z tiskárny naše první kolekce s velkými scrapbookovými čtvrtkami Jarní zahrada, tak jsem ji pár dní testovala na všechny možné techniky zpracování. A samozřejmě muselo dojít i na trhání papírů, protože se to občas ještě používá. Ale popravdě… já to mám tak trochu za hřích, masakrovat takovou krásu. Takže se trhalo! A dopadlo to dobře, papír je kvalitní, ofsetový tisk na něm super, takže trhance byly jedna krása. A protože my nic nevyhodíme, použila jsem papíry na layout pro naši zlínskou kurzovou partu.

Pracovali jste někdy takto s papírem? Já myslím, že kdo ano, bude se mnou souhlasit, že to vůbec není tak jednoduché, jak se může zdát. Řekne se: “utrhneš papír”, ale utrhnout ho hezky, aby se ti to líbilo… Mě se nejvíc osvědčilo postupovat po kouskách, jako když papír okusuje andulka a pak ty okraje mezi prsty trochu zežmolkovat. Protože když to trhneš najednou, nevíš moc, jak to dopadne. A co pak s tím, když to nedopadne! Po kouskách dosáhneš zhruba takového tvaru, který si představuješ. Zhruba.

Takže jsem okusovala papír, vrstvila pomocí oboustranné pěnovky. Mezi vrstvy jsem zasunula různé papírové výseky Jarní zahrady.

Fotku jsem diagonálně ve směru trhání ozdobila náloží kytek. Pod fotkou mám věnec, který je vystřižený z jedné čtvrtkyKvětinový věnec a ze samolepek z kolekce jsem použila pásky s nápisy.

Nakonec jsem si nechala můj nejoblíbenější motiv kolekce - “slépku”... aby byla hezky vidět.

Tak to bylo takové moje zpátky do minulosti. Myslím, že dnes už se ve scrapbookingu tolik papír netrhá, ale proč to občas neoprášit? Jak to máš ty s trháním, nějaké rady a tipy?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover