čtvrtek 1. září 2022

Nalep si fotky z dovolené / MIRKA

 Cestovní deník z dovolené - část 1

Deník z dovolené v rozloženém stavu. Tak bych asi nazvala dnešní článek :) Stihla jsem totiž zatím jen asi půlku. No ale je toho dost i tak, takže jsem se rozhodla se podělit i s půlkou. Aspoň toho nebude najednou kvantum. A příště teda i s prohlížecím videem, protože podle sebe vím, že ty jsou nejlepší ;)


Deníček je takový mix hlavně posledních dvou kitů. Na naši dovolenou se mi totiž hodil jak kartičkový kit Na hory, tak i kit Letní nálada. Takže se nedalo svítit a musela jsem použít oba. TN (travelersnotebook - cestovní deníček) z dovolené jsem pojala spíš jako minialbum, protože ho lepím až zpětně doma. Ale dlouho jsem tento formát nedělala a chtěla jsem si ho opět zkusit. Kromě zmíněných dvou kitů jsem tedy vytáhla i krabičku se starším letním PA materiálem, který už mám sesypaný dohromady. Budou tam ale určitě hlavně zbytky z kitu České léto a Léto u moře. Podle mě k sobě perfektně ladí a kombinování nového a starého kitu není rušivé.

Vybrala jsem si tedy formát TN deníčku, kterých mám doma prázdných několik a doteď čekaly na svoji příležitost. Pár cestovních deníčku jsem si dělala už dávněji, ale přiznám se, že se mi moc nelíbí, jak deníček zůstane po dokončení jakoby nafouklý. Časem se i nalepené fotky uvnitř ohnou a prostě už to nevypadá tak hezky. Rozhodla jsem se proto, že deník rozeberu, desky si udělám nové a jednotlivé listy z deníku budu pak po dvou šít do rozšířeného hřbetu. Prostě, aby deníček neměl šanci být uprostřed nafouklý. A takhle teda vypadají desky, resp. přední strana. Na dovolené jsme byli s karavanem, takže karavánek tam je právem. Akorát ten náš není tak roztomilý, jako ten na výseku, ale nevadí :)

Fotky jsem si vytiskla nakolážované na výšku i šířku v různých formátech a pak jsem se to snažila nějak seskládat na stránku, jak to vyšlo. Pokud byste si taky chtěli fotky nakolážovat, ale nevíte, jak na to, určitě mrkněte na tentočlánek.

Někdy se mi náhodně sešly fotky vedle sebe na výšku, tak jsem toho využila a nalepila je rovně za sebou přes celou dvoustranu a dozdobila jen dva protilehlé rohy. Stačí pár výseků a je hotovo.


Většinou jsem lepila ale fotky na výšku i na šířku jak to vyšlo. K tomu třeba na druhou stranu velkou fotku na celou stránku.


Využívala jsem často možnost odklápěcích kartiček. Tady jsem třeba rozřízla velkou kartičku z kitu, mezi to nalepila nápis pomocí velké černé xxl abecedy. Obě části kartičky jsou odklápěcí nahoru a dolu a schovávají velké množství fotek


Tady je zase jedna celoodklápěcí stránka, taky to nevypadá špatně a je ideální, pokud máte ještě víc fotek, které pod ní chcete schovat nebo jako já, hodně journalingu.


Zatím poslední odklápěčka a zas jinačí. Je to jen pruh papíru uprostřed narýhovaný a zadní stranou nalepený na list deníčku. Dovnitř se mi vešly 4 fotky na šířku pod sebe.


Některé stránky jsou o hodně fotkách a minimu zdobení. Vím, že člověka to láká použít co nejvíc těch nádherných výseků, taky to tak sama mám, ale ve finále asi vypadá líp, když zůstane někde i volný prostor.

Kromě výseků jsem používala i razítka jako doplněk k výsekům. Ty drobné křížky jsou asi mé nejoblíbenější. Dají se natisknout skoro všude :) Ale využila jsem i větvičku, lístek a velké čárkované kolo, to už jste si určitě všimli na předchozích fotkách.

Ze začátku jsem se toho TN formátu trochu zalekla a nevěděla jsem, jak tam ty fotky proboha poskládat, ale ono to stačí fakt jakkoliv a pak doladit výsekama a je to dobrý.

Z celého kitu jsem se nejvíc těšila na použití ozdůbek s mořskou tématikou. Tak jsem trošku podváděla, přeskočila dva dny a udělala si jednu dvojstránku od moře. Použila jsem (a to teda docela dost :D ) razítka podmořský světkteré jsem si natiskla kolem dokola dvoustrany.

Na řadu pak přišly barevné výseky rybiček a mušliček, které jsem nalepila na černobílé řasy.

No a pak jsem nějak nevěděla co s tím dál :D A dopadlo to nakonec takto

Víc než jedna fotka mi tam přišla moc, ale chtěla jsem vyvážit druhou stranu, takže vyšívání a fráze ve velikostně stejném obdélníku jako fotka.

Tak a jsme pro dnešek na konci. A moc doufám, že se mi podaří deníček dokončit a někdy příště uvidíte i druhou půlku ;)

Mějte se krásně a přeji krásné vykročení do školního roku.

Mirka

10 komentářů:

  1. Kačka Pospíchalka1. září 2022 v 16:23

    Tak ta orazitkovana stranka je naprosto suprova, ta by me mozna i namotivovala vytahnout zase razitka 🙈 Tiše závidím album aspon v polovicni rozpracovanosti a tesim se na zbytek 🤗

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Kači 🤗 tak když už člověk vytáhne razítka, tak ať to stojí za to 😁 Zbytek doufám dodělám do konce roku. Chci mít aspoň jedno letní album kompletní 🙈 ale víš jak to je 😬

      Vymazat
  2. Moc hezké, taky se chystám psát a lepit cestovní deníček, ale bude to 2 měsíce po návratu. Obdivuji ty lidi, kteří na cestách udělají ten krásný vymazlený TN - wow.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc 🤗 Já taky dělám až doma, na cestách na to není klid ani čas. My jsme spíš na akční dovolené, než odpočinkové a večer jsem pak po celém dnu ráda, když si v klidu sedmeme a zahrajeme s dětmi nějakou stolní hru. Ale jinakbto také obdivuji, jak to někdo zvládá a ještě to má krásné

      Vymazat
  3. krásný- loni jsem navštívila stejná místa, stále čekají na zpracování. Dvoustrana s razítky je fakt úžasná. Musím někdy také vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Peti ❤️ Určitě vyzkoušej, těším se na výsledek 🤗

      Vymazat
  4. Miri, nádherné TNko. Výborný nápad ho preparovat a znovu sešít. Také mám problém, že je sešitek nabobtnaný a když ho stáhnu gumičkou, tak se vyboulí uprostřed. Razítka, to je výborná inspirace, už dlouho jsem je nepoužila. A moc doufám, že album bude hotové do měsíce a ne do konce roku. Nemůžu se dočkat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milenko, moooc děkuji ☺🤗 Budu se snažit, aby bylo hotové dřív, ale raději neslibuju❤

      Vymazat
  5. To je podívaná! Krásné TNko a těch nápadů, super:)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover