sobota 8. září 2018

Diář HAPPY PLANNER jako album na fotky / ANIĆKA

Musím se vám k něčemu přiznat. Už dlouho předlouho jsem neměla pořádné album. Jo, já. Naposledy jsem zkoušela PL v roce 2014 (ehm!) a od té doby se věnuju spíš těm vašim. A na materiály se jenom zboženě dívám a občas si nějaký obzvlášť vypečený kousek schovám.

No a samozřejmě mi to bylo líto. Těch zážitků! Těch fotek. A tak teď dělám TOHLE. Už druhým rokem (skoro úspěšně) mám své fotoalbum v diáři. 



Kroužkový HAPPY PLANNER velikosti CLASIC (tedy ten střední) je pro mě TOP. Nezabere tolik místa v batohu a lepit ho tak můžu celkem kdekoliv. 


A když říkám kdekoliv... myslím tím hlavně ve vlaku RX882 "Slovácký expes" na trase Přerov -Uherské Hradiště. Aby se pořádně využil ten čas, chápeš. Hodina ve vlaku tam a hodina zpátky a diář se může plnit. 


Hlavním důvodem pro album v diáři je ale pro mě JEDNODUCHOST. Jak to totiž není snadné a rychlé, tak to nedělám. Většinou nemám čas vymýšlet vymakané layouty a hrát si s pidi detaily a tak mi stačí tato zjednodušená verze scrapbookingu :)


A jak na to? Neposkvrněná stránka v mém diáři vypadá na začátku takto. Je nutno dodat, že tohle rozvržení stránek mají na rok 2018 / 2019 pouze DVA DESIGNY DIÁŘŮ.  A to MODERN CHIC a pak ten, co budu mít na další rok já - ENJOY ALL.


Hlavní věc jsou samozřejmě fotky. Na jeden týden (jedna dvoustrana v diáři) si tisknu dvě fototgrafie o velikosti 10 x 15 cm. Na nich mám koláž fotek (4 velké na šířku a na druhé 8 menších na výšku).


Fotky si nařežu na malé řezačce (nebo nastříhám, když jsem ve vlaku) a lepím oboustrannou lepící páskou. 


A pak přijdou na řadu papíry. Nařezala jsem si ze zbytků dvanáckových čtvrtek pásky, které přesně pasují do diářových políček. 


Papírky mám tak na hromádce, nic dalšího nehledám, ustřihnu si pak vždycky požadovanou délku a nalepím. Šup šup. 


Po nalepení papírků stránku ještě trošku dozdobím a na řadu přichází journaling, neboli psaní. 


Na okrasu používám jenom pár věcí. Vybrala jsem si z naší hromádky českých samolepek pár oblíbených aršíků a sbírku jsem doplnila Sticker Bookem od American Crafts. 


Lepím jak na fotky, tak na papíry. 


A používám průhledné i papírové samolepky.


Občas si vystřihnu i nějaký motiv z papíru, ale to už se mi musí hodně chtít :))


A nejvíc ze všeho používám tyhle naše super abecedy.


Mám všechny barvy a tak se nějaká hodí vždycky.


A samozřejmě se hodí i malé abecedy.


Do diáře se hodí všechno. A občas se kromě fotek z akcí dostane i na malé radosti.


Celá tato věc mě moc baví a jsem ráda, že mám všechny ty zážitky takhle pohromadě.


A velkou radost z toho mají všichni. Rodina i kamarádi - každý si v tomto mém deníčku moc rád listuje a hledá se na fotkách. 


Takže pokračuju dál, někdy dost pomalu a s velkým skluzem, ale přece!
Kdo se ke mě přidá? 

19 komentářů:

  1. Ty jo, Ani, myslím, že k tomuto stylu směřuji. Supeeeeer! 😘❤

    OdpovědětVymazat
  2. Ja už zvazuji tento typ dlouho...postupne se mi snizuje mnoho veci, co jde do PL a tvoreni se venuji i jinak nez PL a taky se obavam, kam vsechny ty alba jednou dam...🙈

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nějak si neumím představit, že by se z tebe stal minimalista :D

      Vymazat
  3. Tyy jo,mit ten diar doma tak zacnu hned...uchyluju se momentalne k mensim formatum alb a rodinne album zacina mit trhliny. Tak premyslim jak v tom pokracovat jednodussi cestou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leonko, je to super, ale byla by škoda tvých stránek :)))

      Vymazat
  4. To je naaadhera. Strasne by me to lakalo, zatim mam ale moooc fotek. Ale az budou deti vetsi, tak by se mi oresne takovýhle format a forma libily..... a dneska se nejak dojimam, ze sem si predstavila, ze jedu sama hodinu tam a hodinu zpatky vlakem....kamkoliv.... a zaclo se mi chtit brecet 😂😂😂 masto proste krasne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káji, přijeď někdy za náma a pojedeš vlakem VÍC než jednu hodinu. I poplakat si u toho můžeš :D :D

      Vymazat
  5. Teda Aničko, jak to že jsi svůj příspěvek nedala dříve. To je parádní vychytávka. Já mám již velké děti a tak mne ty PL také moc nebaví. My hodně cestujeme a toto by bylo pěkné řešení. Letos se mi daří v TN deníčkách a už vím v čem pojedu příští rok. Jestli nás necháš nakouknout naživo v Praze při tvoření budu moc a moc ráda. 👍👍👍😃

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iri, myslím, že kombinace TN deníčku a tohoto je super, když nechceš dělat velké formáty. Pojď do toho :) Přivezu to!

      Vymazat
  6. Máš to super :-) Něco podobného tvořím třetím rokem do alb Misc Me, sem tam přidám kapsy z větších akcích. Náplň s kalendáriem si vyrábím sama v rozvržení, které mi vyhovuje. Velká alba mi zůstala jen na významné událostí dětí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radi, tak nám to někdy ukaž ve skupině na FB, to by holky určitě zajímalo :)

      Vymazat
  7. Boží! Taky bych ráda viděla na živo :-) :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  8. jezis a ja se chtela zeptat na tolik veci! predne, je to bozi bozi bozi, to je jasne. dale, chci to taky, PL me neba, ale sakra, jak tam tu tunu fotek narvat, pani, poraď! pak se chci zeptat, jak moc ti to nakyne a jestli to ty krouzky pobiraj? fotky vylovas na klasika papir nebo tenci? dny se asi neridis, ale tydny ti odpovidaji, nebo ne? a jako posledni, jestli mi sezenes neco takoveho, nejaky takovy sesit, aby mel hrbet, vyndavaci stranky, rozmer treba 12x12, bile papiry, tak rikam, ze jdu do toho HNED!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky! Tunu fotek nakolážuješ, mám tam vlastně 12 fotek na týden, což mi přijde dost. Nakyne to, ale můžeš si vyměnit větší kolečka! Fotky vyvolám na klasiku na Selphy. Dny se neřídím, týdny samozřejmě jo, ale snažím se jet chronologicky začátek - konec týdne :))

      Vymazat
  9. Perfektní a elegantně minimalistické rychlé řešení jak stíhat PL, a to nemluvím o tom, že skutečně velká alba už nevím, kam mám dávat, takže pomalu směřuji k menším formátům a tohle je super ... beru si inspiraci a objednávám si HP, po kterém už koneckonců od včerejška pokukuji a toto rozhodlo. Moc pěkné a hlavně přehledné v malém provedení.

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover