pátek 19. června 2020

Dárek pro paní učitelky / MIRKA

Pár dnů před koncem školního roku u nás doma vždy znamená vymýšlení a balení drobných dárečků pro paní učitelky. Letos jsem se inspirovala na Pinterestu a rozhodla jsem se vyrobit takovou dvojitou kapsičku, do které se dá schovat čokoláda a nějaké další drobnosti.



Na pinterestu jsem našla jen inspiraci, ne přesný návod na sestrojení takové kapsy, takže jsem si musela udělat ,,návrh” podle svého a napasovat ho tak, aby seděl přesně na čokoládu, kterou jsem koupila. Kapsička je 3D a z jednoho kusu, takže se dá velice jednoduše vystřihnout a slepit. Pokud byste si ji chtěli udělat taky, přidávám svůj nákres, který si můžete přizpůsobit podle potřeby na jakoukoliv velikost čokošky, menší knížky, diáře, nebo čehokoliv menších rozměrů, co budete chtít zabalit. Přední kapsičku si můžete udělat vyšší, nebo nižší, ustřiženou rovně nebo klidně i na šikmo, přesně jak se vám to bude hodit a líbit.


Měření na milimetry není má oblíbená činnost, ale tady to jinak nejde. Hrany musí být naměřené, vystřihnuté a narýhované přesně, jinak by to po slepení nemuselo sedět. Takhle vypadají mé tři základy na kapsičky. Věděla jsem, že je budu ještě zdobit, takže jsem si vybrala papíry, které nejsou příliš pestrobarevné.


Troufám si říct, že tím byla nejhorší práce za mnou. Lepení už byla malina. No a zdobení je vždy za odměnu ;) Lepila jsem klasickým PVA lepidlem, čokoládu a zápisníček jsem si dala do kapsičky ještě před, aby mi kapsa při lepení držela požadovaný tvar. Nejdřív jsem přilepila packy na zadní straně, pak boky a nakonec ty šikmé klopy vepředu. Na dozdobení jsem použila různé výseky a chipboardy Špatně by na kapsičkách nevypadaly ani enamelky, ale ty jsem zrovna po ruce neměla.


Tady jsou všechny tři pohromadě, naplněné. Co se mi tam všechno vešlo? V zadní kapse je čokoška a v přední kapsičce je malý zápísníček, pytlíček se sypaným čajem a propiska. Má krabička je tlustá 2 cm, ale může být i víc, nebo míň, podle toho, co tam chcete všechno vložit.

Na první kapsu jsem použila rozstříhané kytky a ptáčky ze čtvrtky od Vicki Boutin z jednoho hodně starého Page kitu. Chipboard je z kolekce Naše dny.



Druhá kapsička a barevný akvarelový ML kit 1/2 2019.



Na poslední kapsičku se zápisníkem jsem místo kytek zkusila dát třásně a peříčka a myslím, že to taky nevypadá špatně.



Pevně doufám, že paní učitelky takový dáreček taky potěší. Co dáváte vy? Taky vyrábíte něco z papíru? Pochlubte se se svými výtvory v naší facebookové skupině, ať se můžeme inspirovat a pokochat. Mějte se krásně a užívejte léta :)
Mirka

6 komentářů:

  1. Wow,tak tohle bych chtěla dostat na konci roku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, já asi taky 😂 Hlavně toho malého prince 😊❤️

      Vymazat
  2. mirka to je genialne. aj ja by som chcela taky krasny darcek dostat. pani ucitelky sa museli potesit. krasa ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Juuuu🤩🥰 to by se mi taky moc líbilo ale jsem lajdak a nechávám všechno na poslední chvíli a nevím jestli to dneska ještě stihnu🙈😱

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover