pondělí 3. srpna 2020

Prohlídka scrapbookové pracovny / IVA

Krásný den,
Minulý měsíc vám tady ukázala svoji vysněnou pracovnu Alča. Nevím jak vy, ale já tyhle craftroom tour miluju. Nejenže se kochám tou krásou, ale také nasávám inspiraci na organizaci té hromady materiálů, kterou jsem za ty roky stihla nastřádat :-D

Minulý týden jsem měla dovolenou a bláhově jsem si myslela, že budu mít spoustu času na lepení, no nějak jsem se do pracovny nedostala a termín článku se neúprosně blížil. Co tak narychlo vymyslet? Navážu na Alču a provedu vás svým koutkem. Nejprve jsem si tam ale musela uklidit a to pořádně, protože jsme tam měla neuvěřitelnej nepořádek….dokonce jsem to nasdílela na stories jako reakci na Alču, která měla materiál při tvorbě dovolenkového alba všude kolem.



Na začátek vám ale musím říct, že tohle pro mě bylo celkem náročný, a to proto, že jsem k tomu natočila video a chtěla jsem to samozřejmě i s komentářem. Natáčela jsme takhle poprvé a je to divný mluvit na kameru :-D dokonce jsem měla i trému. Prosím omluvte moje vyjadřovací schopnosti!

Pracovnu mám v patře nad obývákem, zatím je to jen takový balkon, ale časem tady plánujeme probourat dveře na půdu, kde budou mít holky pokoje. Není tady žádné okno, takže snížené světelné podmínky a fakt závidím všem, které máte stůl u okna. No nevadí, stejně většinou lepím večer.
Nábytek je Ikea: policový díl Kallax 5x5, k tomu pracovní desku a vedle toho ještě zásuvkový díl Alex. Nad psacím stolem mi visí nástěnka Skadis a její doplňky a nalevo ještě Kvissle- nástěnná police.


Právě do téhle police si zakládám buď jednotlivé velké kity, nebo celé kolekce od jedné firmy: aktuálně tam mám Magical forest, zimní Snowflake, ze které musím dolepit adventní album a pak jsem si do jedné složky naskládala všechen letní materiál z minulého roku.


Alexe mám teprve chvíli, takže jsme ho ještě nestihla pořádně zaplnit. V první zásuvce mám novější kity Paperoamo, každý pěkně zvlášť v sáčku, abych nemusela nic hledat a měla to při ruce. Po čase ale zbylý materiál roztřídím mezi výseky, chipboardy a samolepky.


V druhém šuplíku mám zatím bavlnky a barevné provázky, které jsme používaly na workshopu se Steffi.


V tom třetím oboustranné lepící pásky, lepící čtverečky, kolečka, maskovací pásku a podložku na Silhouette.


V dalším mám embosovací prášky, třpytky, flitry, razítkovací podušky a akrylové bločky, bohužel ale tohle nepoužívám tak často, jak bych chtěla. Musím si dát nějakou challenge, abych více razítkovala, jinak mi ty barvy vyschnou!


V páté zásuvce jsou crop-a-dile kleště, v krabičce průchodky, kroužkové vazby klasické a ty do strojku Zutter, akvarelové papíry a nějaké starší fotky.


A nakonec poslední zásuvka, ve které mám akvarelové barvy, pastelky, razítkovací podušky a folie do Mincu nebo laminovačky.


Nad hlavou mi Jindra vyrobil držák na washi pásky…tenkrát jsem si myslela, že to bude dostatečné, ale nějak mi dochází místo.


Na nástěnné poličce mám raznice od We R Memory Keepers, pak lepidla, třpytky, děrovačku, sešívačku, datumovku, washi pásky :-D a v nádobkách nůžky, skalpely a veškeré psací a malovací potřeby.


A teď se přesuneme k velké polici. Úplně nahoře mám velká alba: ty první dvě jsou jsou moje scrapové začátky a je to velká sranda v tom listovat :-D Pak jsou velká 12x12 alba a ty modré a růžové jsou 9x12.


Pod nimi jsou malá alba k různým příležitostem, dovolenková, narozeninová, adventní.


Pak jsem si u nás v domácí dílně pořídila takové 3 šuplíkové organizéry. V jednom větším mám spreje, voskovky, enamelky, hřebíčky, provázky a další ozdoby. A v tom druhém chipboardy a velké papírové výseky. Ty menší výseky mám v tom menším organizéru.


Pod alby je Big shot a v košíku mám vyřezávací šablony. Tento tip na uskladnění mám od Janči V., která o tom psala článek. Vedle mám velké papíry, které čekají na plastový organizér a mohla si v nich udělat trochu pořádek.


Pak jsme si 3 poličky rozdělila napůl, aby se mi do nich vlezlo více věcí. Mám v nich různé košíčky a v nich TNka, Copic fixy, velké abecedy, malé sady papírů, kartičky na PLko, samolepky a pak malou řezačku a odvíječ na oboustrannou.



Razítka mám také v plastovém boxu.


Zbytek je popsán ve videu, asi žádné jiné vychytávky nemám :-D Tak snad se vám bude video líbit a pokocháte se.


Moc děkuji za přečtení a budu se těšit u dalšího článku.
Tvoření zdar.

Iva

16 komentářů:

  1. Ivi, moc děkuji za možnost nahlédnutí k tobě domů do tvého nádherného království, máš to tam moc krásné 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miri, moc děkuji...to víš musela jsem nejdřív pořádně uklidit, aby to bylo alespoň trochu reprezentativní

      Vymazat
  2. Ivi, nádhera! Děkuji, že jsi nás nechala nahlédnout 😊❤ Takový malý obchůdek vlastně 😁 Ať se ti ve tvém království tvoří stále skvěle 😘

    OdpovědětVymazat
  3. Ivi mas to tam krásné 🙂 hned bych se nastěhovala

    OdpovědětVymazat
  4. krasne. si krasna a prirodzena, kľudne viac videí so živým vstupom. tvoja pracovna je dokonala ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Valí, děkuji moc, jsi milá...no musím o tom hodně popřemýšlet a třeba začnu točit víc 😉

      Vymazat
  5. Já jsem si přála, aby to video nikdy neskončilo. Abys vytahovala další a další šuplíček jeden za druhým třeba tak ještě.... dvě hodiny aspoň 😀 To je prostě takovej scrapbookovej orgáček 😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 😂😂😂 tak můžeš si to pouštět zpomaleně nebo jako smyčku ty dvě hodinky 🤣 pravda, dalo by se to natočit víc dopodrobna

      Vymazat
  6. Teda! Krása! ❤️ Hezky sis uklidila 🤪🤪 je super jak máš v tom kalaxu ty police udělané bez přepážky, že jsou širší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali byla to fuška, ale jsem za to ráda a děkuji, nakopla si mě k tomu....jj to se dá oddělat a pak jsme je použila na rozdělení jiných polic....no teda, ale udělal to můj chlap, já bych nevěděla jak na to 😂

      Vymazat
  7. Moc krásná návštěva, ve tvém království. To se mi líbí😃👏

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko děkuji moc....i já mám tyhle videa ráda, tak jsme se hecla

      Vymazat
  8. Ivi, nádherná pracovna, moc mě bavilo video....A po pravdě... já ho viděla hned po sobě asi 5x, taky jsem nechtěla aby skončilo 😂. moc krásné a moc inspirativní. Děkuji moc. A závidím vám všem, co se vám do pracovny vleze kallax. já mám takovou pidi a ještě tam mám šití, takže mám smůlu, ale zase mám okno 👍 no nemůžeme mít každý všechno, že. Ivi, přeju hodně tvořivých dnůa těším se na další krásné inspirace😊

    OdpovědětVymazat
  9. Ivi to je pecka, díky za návštěvu 😁❤️😘

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover