pátek 18. srpna 2017

PAGE KIT návod

JANA S.
Všechny zdravím z prázdnin a doufám, že se máte skvěle. Věřím, že jste radši venku, než u PC nebo lepení, ale třeba se vám má dnešní inspirace bude hodit … Naše prázdniny jsou hodně rozlítané, hlavně syn měl až dosud program pořádně našlapaný. Nějak se mi v tom letním režimu stalo, že jeden týden nebylo fotek tak moc jako obvykle (asi jen 70-80) a po přísném výběru jsem do alba vybrala jen jedinou akci. To byla dobrá příležitost nalepit ji zas trochu jinak.
 
PL stránka do jediné kapsy jistě není žádná novinka. Já jsem se tentokrát ale nedržela žádného rozložení kapes, ale udělala ze stránky tak trochu PL/LO hybrid. Vybrané fotky jsem vytiskla tak, abych měla jednu dominantní (největší) a zbytek menších. Pokud budete něco podobného zkoušet (doufám, že ano), ideální je mít několik čtvercových fotek. Dobře se s nimi dotváří celek. Budou-li navíc každá z jiné akce, stejný tvar je sjednotí. 
 
Moje dominantní fotka byla delší na výšku, tu jsem nechala samostatně a malé jsem seřadila do řady pod ní. Aby byla kompozice vyvážená, podélné fotky jsem umístila úhlopříčně k fotce dominantní a řadu doplnila malými čtverci. Toto lze samozřejmě různě měnit, řady otáčet, ale vždy dobře vypadá, když je několik fotek za sebou/vedle sebe stejně širokých nebo vysokých. 
 
Jako podklad jsem vybrala zelenou „lesní“ čtvrtku z aktuálního PAGE KITU a chtěla jsem použít mega nápis rodina, který mně v kitu potěšil možná nejvíc ze všeho. Také jsem si vybrala jednu z visaček, kterou jsem trochu zmenšila. 
 
Omluvte, prosím, kvalitu fotek, při focení postupu jsem neměla k ruce nejlepší fotoaparát a ani světelné podmínky nebyly ideální, ale k popsání postupu stačí. Výsledný LO jsem už vyfotila ve vyšší kvalitě. 
 
Visačkou jsem podložila největší fotku a nápis umístila na střední pruh. Journaling je vytištěný tak, aby byl v horizontální linii – využila jsem tak střídání horizontály (střední pruh, řada fotek a journaling) s vertikálou (fotky). Všechno jsem umístila tak, aby byl obsah uprostřed stránky a okraje více-méně rovnoměrné.
 
 
Pak už zbylo jen stránku dozdobit. Velmi se mi líbily fráze na samolepkách, tak jsem je podlepila, obstříhala, abych s nimi mohla při ladění stránky posunovat. Srdíčka použiji určitě i na dalších stránkách, jsou boží!
 
Kancelářské sponky jsou super, a jsou tak malinké, že se v albu objemově ztratí, tak jsem si udělala radost a jednu také použila. ;)
 
No a pak už jen pár malých výseků a enamelek a dílo bylo hotovo.
 
Přeji vám krásný zbytek prázdnin. A těším se na vaše výtvory, ať už jsou to scrapbookové layouty, PL stránky, přání, minibooky, či další papírové radosti. Ukážete nám je, že ano?
Jana

6 komentářů:

  1. Jani opäť super stránka, páčia sa mi tie fotky rôznych veľkostí a to tvoje jemné zdobenie vždy obdivujem ;) :)

    OdpovědětVymazat
  2. Veľmi pekná stránka, aj tá s tou tvojou fotkou a si ma Janka inšpirovala asi si z tohto krásneho kitu urobim tiež niečo pre seba 😊 Mne sa tiež veľmi páči tvoje zdobenie, máš tam toho dosť ale tak akurát 👍

    OdpovědětVymazat
  3. teda to jsem vubec netusila kolik premzsleni takovy celostrankovz layout obnasi, jeste ze je nedelam :) je to krasne Jani!

    OdpovědětVymazat
  4. Dekuji vam vsem za mile komentare ❤

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover