pondělí 21. srpna 2017

Shrnutí roku bez fotek / JANA V.

Možná se budete divit jak to, že v polovině roku takhle bilancuju, ale jen doháním další z restíků. Chtěla bych v albu mít vždy na konci roku takové shrnutí všeho, co se ten rok událo, resp. co jsem po letech byla schopná dopátrat v diáři nebo ve složkách s fotkami. Už mám za sebou ročník 2011 (psala jsem k tomu návod, který najdete TADY) a dnes to bude 2012. Já prostě JEDU.
Když holky přišly s novinkou chipboardů s měsíci, bylo jasno, že jsou pro můj plán ideální. Jsou tak krásně detailně vyřezané, no paráda, a to si ty jemnější ještě schovávám na jindy.
Takže jak jsem to uchopila tentokráte? Na stránku neměla přijít žádná fotka, tudíž jsem se mohla vyřádit a rozhodla se pro duhové barvy, které si chci zkusit už dlouho. Vzala jsem k ruce vodovky a akvarelový papír a šlo se na věc. Mixed media technikám nevládnu, ale vzpomněla jsem si, že vždycky vídávám ve videích a návodech, že si holky čtvrtku napřed něčím přetřou. Samozřejmě jsem si nepamatovala, zda gesso či nějakou jinou pastu, tak jsem prubla bílé gesso. A asi dobrý. Nevím, co by to dělalo bez a jestli jsem udělala dobře, ale výsledek vypadá dobře, takže jsem spokojená (to je návod, že). 

Barvy duhy jsem koncipovala tak, aby zhruba odpovídaly měsícům.
K duhovkám se mi zdálo, že by se hodil černý text. Respektive bílý na černém pozadí. Pro tento účel jsem text napsaný ve Wordu zvýrazňovačem obarvila na černo a barvu písma dala bílou. Doporučuju text dát tučně, je lépe čitelný, pokud jako já zvolíte malou velikost písma. 
Tím, že je černý jen malý prostor kolem písmen, nejen šetříte toner, ale snadněji se proužky textu i vystřihují.
Moje původní představa byla dost zdobit různými sezónními motivy, ale stránka byla už dost plná (snad poprvé jsem litovala, že nedělám 30*30 stránky). Nakonec jsem vybrala z různých sad několik mini razítek ke každému měsíci. Stránku jsem si předskládala, natiskala a pak vše nalepila na pevno. Jen lituju, že jsem kvůli spěchu nedala napřed pomalovanou čtvrtku přes noc vyrovnat pod knížky aby se nekroutila.Ve finále jsem jen doplnila na straně proužek vzorované čtvrtky, protože akvarelový papír (A4) byl užší než je rozměr mých stránek (8,5*11“), a prošila.
A takhle to celé dopadlo.




Děláte také podobná shrnutí v albu?
Hezký týden!

7 komentářů:

  1. Krása! Barvy, výseky, minirazítka, černý text - všechno dokonalý!
    Já si zrovna včera vyrobila minialbum, které bude sloužit jako souhrn roku 2017, taky mám ve zvyku sumarizovat... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super bomba veselé, Jani! Ty černé proužky určitě zařadím :) Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, super napad a jeste hezci provedeni, ty prouzky textu vypadaji uzasne

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, prosím môžem vedieť odkiaľ máš farby? a čo je to za značku? na obrázku vidno len časť nápisu. Ďakujeeeem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mariannko, jsou to tyto: https://www.paperoamo.cz/papero-amo/eshop/0/3/5/4662-LOEW-CORNELL-Dry-Pan-Watercolor-Paint-Cakes-24-Pkg
      Skladem teď sice nejsou, ale určtiě nebude problém se s Aničkou domluvit;-) Velká škála barev je strašně fajn, že člověk nemusí nic namíchávat a špinit si jednotlivé barvy:-)

      Vymazat
  5. To je výborný nápad a ty barvičky. Takovou stránku nutně potřebujiiiii

    OdpovědětVymazat
  6. Díky, ženy! Jsem moc ráda, že se líbí:-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover