pondělí 7. září 2020

Jak na album s kroužky / PETRA

Krásný den všem! Dnešní článek bude trochu jiný, než bývá zvykem. Půjde sice o lepení, ale taky o představení nového ,,hitu“ KAMÍNKOVÁNÍ. Takže vám, scrapbookovým bohyním, představím kouzlo putovních kamínků a pokud sem zavítá i nějaká zkušená kamínkářka, nechám ji zase nakouknout do našeho úžasného světa scrapbookingu…
Pojďme si nejprve říct, o co vlastně jde… Najdete kamínek, umyjete, pomalujete ho a zalakujete. Na druhou stranu kamínku napíšete poštovní směrovací číslo města, ve kterém kamínek vzniknul. Označíte tam také FB skupinku KAMÍNKY. Kamínek potom dáte na nějaké pěkné viditelné místo a tam ho – snad – někdo objeví. Nový majitel kamínek vyfotí a fotky nahraje na zmíněnou facebookovou stránku KAMÍNKY. V komentáři u fotografie napíše nálezce PSČ kamínku, a tak si jeho autor může na stránce dohledat, kam jeho výtvor putuje. Na této FB stránce najdete všechny potřebné informace i tipy, čím malovat i lakovat. Zkoušela jsem malovat i lakovými popisovači, ty fungují perfektně a u holek je seženete tady.

Naši rodinu – respektive mě s Barunkou, toto ,,kamínkové šílenství“ doslova pohltilo a je naším společným velkým koníčkem – hned po scrapu samozřejmě! A jelikož všechny kamínky, které najdeme, převážíme na jiná místa, rozhodla jsem se jim udělat minialbum – jak jinak :D. Do alba budu lepit fotky kamínků, které jsme našli a poslali dál a k nim psát základní informace. 

Rozhodla jsem se jít nejlehčí možnou cestou. Minialbum je celé vytvořené ze vzorovaných papírů o velikosti 10x15cm na výšku a bílých papírů o velikosti 9x13cm. Na vzorované papíry lepím fotky kamínků, na bílé papíry informace a nějakou tu ozdobu. 

Desky alba jsou z acetátové fólie, která má stejný rozměr jako vzorované papíry – 10x15cm. Vazbu alba tvoří dva knihařské kroužky. Já jsem zvolila velikost 45mm.

Na tomhle albu se mi líbilo taky to, kolik odstřižků a různého ,,co kde zbylo z kitu“ materiálu jsem použila. Nebylo by však špatné, udělat celé album z jedné kolekce – třeba z Magical Forest, tu mám hned na začátku alba…

Takže shrnutí: acetátová průhledná pevná fólie (2x jedna dopředu, jedna dozadu) a vzorované papíry, nařezat či nastříhat na velikost 10x15cm, bílé papíry velikost 9x13. Děrovačkou či kleštěmi udělat dírky a pak na střídačku naskládat na knihařské kroužky. Na bílé papíry můžete napsat informace klidně jen ručně. Pokud byste chtěli razítko, které jsem používala já, najdete ho v tomto balení. Budete k němu potřebovat razítkovací barvu a akrylový bloček, na který se razítko před tisknutím přilepí. Papíry si vždy před razítkováním nezapomeňte vyndat z kroužků. Nakonec dozdobíte dle libosti. Spoustu samolepek a papírových výseků mají holky skladem!

Když bylo více fotek, dala jsem buď jednoduše dvě na jednu stránku…


nebo jsem ze vzorovaného papíru vytvořila odklápěčku.

Udělala jsem si i jednoduchou kapsičku z vellumového (průhledného) papíru. Uřízla jsem pruh vellumu o šířce 13cm a výšce 8,5cm a ze tří stran (kromě té vrchní) jsem zahnula 1,5cm dovnitř. Lepicí páskou jsem ohyby přilepila ke vzorovanému papíru, tak, aby vznikla kapsa. 

V albu určitě hodlám pokračovat, už teď mi zbývá dolepit několik kamínků, jen nemám ještě vyvolané fotky. A na příští rok vyrobím další… A pak další!



Mějte krásný den a kamínkujte! 

8 komentářů:

  1. Ty jo, Peti, vy máte tedy pořádnou sbírku! Máš nafocené a zdokumentované i ty svoje? Krásné mini!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky 😘 Naše máme nafocené po várkách tak, jak jsme je malovali a budu je dávat asi na konec alba, pokud se vlezou😅

      Vymazat
  2. To je super Peti si to takhle dokumentovat. Moc pěkné ❤️ a kamínky znám, díky tobě 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji 😘 no chtěla jsem je někde mít, když je posíláme dál a do Plka by se nevešly 😊 taky malujete s klukama?

      Vymazat
  3. Ty joo kamínky mě obcházejí obloukem, ale třeb se k nim taky jednou dopracuju...😂..a udělat jim album je super nápad! 🙂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou teď všude, stačí pořádně koukat a jsi v tom 🤣 díky 😘

      Vymazat
  4. Peti, to je super napad a skvele provedeni 👏❤️

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover