středa 25. listopadu 2020

DÁRKY Z LÁSKY / Album harmonika / JANA B.

Album harmonika Nejlepší příběhy

Lehce předvánoční středa na blogu Papero amo znamená jediné: mám tu pro vás další rychle-hotov dárek. Kdo už z loňska znáte černého brášku této novinky, víte o čem mluvím. O nejkrásnějším harmonikovém albu, které patří na každou poličku! Letos si pro nás holky připravily hned TŘI nádherné varianty a pokud nevíte, kterou vybrat, berte všechny! Protože TOHLE album je nejen krásné, ale i rychle hotové a váš dárek z lásky potěší každého!


Hádám, že si teď asi myslíte: "No jo, to se jí to říká, rychle hotové, když k tomu potřebuju tohle a tohle a taky aby to nějak vypadalo.." Jenže já vás tu dnes hodlám přesvědčit, že to FAKT jde! Na konci článku najdete video, během něhož vznikla jedna dvoustrana (a kousek oběda) a sama jsem byla překvapená, že mi to nezabralo víc než půl hodiny! Video jsem samozřejmě sestříhala, protože kdo má půl hodiny času, že. To si radši sedněte a tu dvoustranu slepte sami. A co se materiálu týče, na výrobu tohoto alba toho opravdu nepotřebujete hodně. Díky úžasně bílým stránkám máte ten nejlepší podklad na světě, který stačí polepit fotkami a sem tam ozdobit samolepkou nebo výsekem. A nějaká abeceda se vám taky může hodit. 

Album má 11 bílých stránek. Hřbet je dostatečně široký a gumička to celé krásně drží pohromadě.



Já jsem pracovala s kolekcí Z lesa, na kterou jsem od léta nesáhla. A jak krásně se k dovolené v českých skalách hodila! V kolekci jsou výseky, samolepky a papíry o velikosti 21x10 cm. Ty se báječně hodí do cestovních deníčků (Traveler´s notebook), ale perfektně sednou i do tohoto alba, třeba na podlepení fotky. Z abeced jsem si vybrala ty malé (těch není nikdy dost) a taky tu z kitu Babí léto (tady). Fotky jsem si vyvolala v matu, mám to u alb tohoto typu raději (lesklé se opatlají). Jak sami uvidíte, mám je ve třech formátech: velkou fotku 10x15cm, menší 10x7,5cm a ještě menší 5x7,5cm (na kolážování fotek máme návod ZDE) Jednotlivé dvoustrany jsem si rozdělila podle dnů a výletů. Tato dvoustrana obsahuje ty nejpovedenější fotky z prvního dne. Fotky vlevo jsem podlepila upršenými (první den dovolené, tak prší, ne) kartičkami, na které jsem si (zázrakem) vzpomněla. Velkou fotku na pravé straně jsem umístila na papír z kolekce se souřadnicemi a doplnila dvěma menšími fotkami. Zbytek už byl souboj samolepek a výseků, kdo má na sobě tu nejlepší hlášku. Tuhle dvoustranu najdete ve videu na konci článku. 


Stihla jsem ještě pár dalších stránek, tak je pro inspiraci přikládám. Barevný papír jsem na kraji přehnula a přehyb podlepila (lepím trhací oboustrankou). Vznikl mi tak odklápěcí prvek pro víc fotek. Aby přehyb nebyl vidět, podlepila jsem odklápěcí stránku růžovým papírem. Vlevo vidíte moji oblíbenou kombinaci: velká 10x15cm fotka, dvě malé 10x7,5cm a uprostřed nápis. 



Tři papíry z kolekce se dají rozstříhat na malé čtverce nebo obdélníky se super hesly, a tak jsem jimi doplnila fotky na levé straně. Vpravo opět přišel barevný papír. To jsem si řekla "kdopak by se červené bál". Aspoň tam krásně vynikne tahle bílá abeceda.


Poslední ukázkou je opět stejná kombinace velké fotky, dvou malých a nápisu uprostřed. Ono opravdu není potřeba nad tím dumat a vymýšlet složitosti (i když někdy si taky dlouho hraju a přesouvám a vyšívám, že). 


A tady již avizované video, jak dvoustrana vznikala. 



No není to krásný udělat takový dárek z lásky?! Vy si užijete kreativní chvilku a pak ještě tu radost z obdarování. A tu harmonika udělá, za to vám ručím!

15 komentářů:

  1. Jani, nemám jiných slov, než že to máš naprosto dokonalé. Ty jsi prostě scrapmachr 😉❤️

    OdpovědětVymazat
  2. POMOC- potřebuji, aby Vánoce byly až za 2 měsíce, mám připravených tolik projektů, které chci darovat pod stromeček, že to asi nezvládnu. Máš to dokonalé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, úplně přesně vím, o čem mluvíš!!! Člověku se v září ještě nechce nebo nestíhá a pak to nabere takový kalup, že se nestačíme divit. Taky jsem si něco naplánovala, zase se nepoucila, tak nám držím palce. Ať aspoň něco dáme! A dekuju ❤️

      Vymazat
  3. Jani o tom, že to máš nádherné není potřeba mluvit ❤️ ale co to světlo? U vás je ještě léto? Nechápu jak ty to děláš, jsi kouzelnice 👏😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kéž by, Peti. Ale mám pocit, že na chvilku se mlha zvedla, asi tušila, že potřebuji fotky 😂 moc ti děkuji ❤️

      Vymazat
  4. To je tak moc hezké album.To se Ti Jani opět moc povedlo. Chtěla bych moc něčím potěšit maminku.Takové album s vnoučaty od sestry by se jí moc líbilo. V posledních dnech zažíváme moc špatné období. Musela jsem převést tatínka do nemocnice a všichni s tím moc bojujeme. Tvoření mne tak nějak drží pokupě a snažím se tím zabavit i mamču. Moc za Vás děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko, to me moc mrzi... a moc doufam, ze bude u vas zase lip! Album maminku urcite potesi, to jsem si jista. Drz se!

      Vymazat
  5. Tady na blogu člověk jen kouká, co by udělal dřív, ale kde brát ten čas?! Máš to kouzelné a něžné, jako obvykle:)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover