pondělí 12. dubna 2021

Už kvetou na balkóně / JANA S.

 kit Už kvetou / duben 2021

Hezké pondělí! Jsem tady dnes se svou první stránkou z dubnového PAGE kitu Už kvetou. Také z něj na vás dýchlo jaro? My jsme s holkami v DT úplně nadšené! Aničce se totiž povedlo vybrat parádní papíry a Lucka vytvořila nádherně jarní ozdoby! Z náhledu kitu jsem pár dnů předem věděla, že v něm je i aršík samolepek na téma zahradnictví. Zelená barva v kitu mi také byla moc sympatická, ale přemýšlela jsem, kde já, holka z města, seženu něco na téma zahrady ... a pak jsem si vzpomněla, že máme nenalepené fotky z loňska, kdy jsme s dětmi přesazovali bylinky a kytky do květináčů na balkóně – tak proč je nevyužít a konečně nenalepit?


No a potom dorazil! Hned mi bylo jasné, že začnu čtvrtkou New Day a že ji rozstříhám na barevné bloky a našiju na papír. Základ jsem měla celkem rychle hotový – byla fotka, byla čtvrtka, téma i materiál. Rychle mi došlo, že i když mi fotka ladí barevně, mezi krásně sytými barvami čtvrtky se ztrácí, a tak jsem si ji vytiskla černobíle, aby více vynikla.

Umístění fotky na stránce obvykle přizpůsobuji tomu, co na ní je. Když mám tedy fotku, jako je ta dnešní, kdy děti koukají směrem dolu a spíš zprava doleva, velí mi můj vnitřní smysl pro prostor, abych ji umístila nahoru a spíš doprava. Aby jejich pohled nesměřoval ven ze stránky. Myslím, že už o tom někde psala i Janinka B a já s ní v tomto (a nejen v tom) plně souhlasím.

Barevné bloky jsem umístila tak, aby tvořily pozadí fotky (takže víc do horního pravého rohu), a trochu jsem je uspořádala podle barev, aby přechody mezi barvami byly přirozené a ne kontrastní. Taková má verze duhy, ha-ha.

Umístění shluku kytiček a textu jsem měla vymyšlené hned. Pak jsem si hrála s ozdobami. Všechny byly tak krásné, ale pokaždé, když jsem něco přidala a přesunula, přišlo mi, že toho je hodně. Když jsem je pak ubrala, bylo toho zase málo. Prostě celá já.

Od začátku jsem ale trochu intuitivně vymýšlela ozdoby více-méně tón v tónu s podkladovými barevnými bloky. Nadpis se vlastně nevešel nikam jen do pravé části „na stojáka“. Abych dodržela tón v tónu, vyřezala jsem ho ze zbytku použité čtvrtky a pro zvýraznění použila trik, který jsem se naučila před lety od naší Valiky. Vyřezaná písmena jsem podložila bílými výseky (2 vrsty), které jsem ale mírně posunula. Vytváří to pěknou konturu i 3D efekt. Trochu piplačka, nebudu vám lhát, ale vypadá to krásně, a to se počítá!

Jen vpravo nahoře mi něco chybělo. Napadlo mě, že zas opráším svůj oblíbený retro prvek s průchodkou a provázkem ... a když jsem tak na to koukala a zvažovala, jestli do něj fakt půjdu, najednou jsem tam viděla šňůry na prádlo. A jo! Vždyť jsme Na balkoně :) Takže jsem místo jednoho provázku provlékla 3, aby to bylo naprosto jasné.

No a jsme u konce. Přeji vám krásné jarní dny – i když apríl, že jo – ať se vám s kitem lepí tak krásně jako nám! A pak ukažteeee!

Jana

14 komentářů:

  1. Jani, nemám slov. Opět krása.

    OdpovědětVymazat
  2. zlato ♥ v prvom rade ti dakujem. dava mi to nadej, že niekto niekedy naše riadky aj číta. mas to dokonale. krasne ako vzdy a predsa zakazdym ine a prekvapujuce ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vali, ja ďakujem tebe. Prečítať si takúto pochvalu od teba je veľká pocta ❤️

      Vymazat
  3. Krásná jemná stránečka. Pěkné vychytávky a obdivuji i komentář. No jak se trefíš, aby to písmo bylo takto a tam 😃🤔😊👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko, moc děkuji. ❤️ No, to víš, mé hrátky s Wordem... 😜

      Vymazat
  4. Jani ta je dokonalá 😍 ty šňůry tam pasují jak zadek na hrnec 👍 krása ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti ❤️❤️❤️ Jo, ty šňůry nebyly v plánu, ale dokončily to 😉

      Vymazat
  5. Jani, je to krásné, jemné, propracované a vtipné... co víc si přát?! ❤😊😘

    OdpovědětVymazat
  6. Opět super stránka do posledního detailu...nejsem na kochačce poprvé, ani naposeldy!:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, Hani, děkuji ❤️ A určo zase přijď, holky lepí nádhery úplně všechny 😉

      Vymazat

Pin It button on image hover