čtvrtek 27. července 2023

Výroba papírové rozetky / DENISA

Ahoj, dneska mám pro vás článek o rýhování a výrobě papírové harmoniky. Nejlepší na rýhování je rýhovací podložka a rýhovací kost. Pro ty, co rýhovačku nemají, vystačíte si s měkkou podložkou, pravítkem a příborovým nožíkem.

No a abychom tu jen bezúčelně neskládali harmoniku, poskládáme si z ní rozetku

Nachystáme si pomůcky na rýhování, papírový proužek, lepidlo, popřípadě nůžky a nějaké kolečko, kterým celou rozetku zakončíme.

Proužek papíru dáme na podložku a pomocí rýhovací kosti přejíždíme papír v požadovaných rozestupech. Já si zvolila ¼ palce. Výhoda rýhovací podložky je v tom, že má na sobě nejen pravítko, ale hlavně tenké žlábky, do kterých kost pěkně zajede a následná rýha je pak rovná.

Když máme narýhováno, začneme skládat harmoniku.


Když je harmonika poskládaná, slepíme její konce do kruhu

Rozetku složíme tak, že horní část „válce“ držíme u sebe a tu spodní se snažíme roztáhnout. Možná vás to trošku pozlobí, ale vydržte, určitě se to povede.

Nakonec na připravené kolečko naneseme lepidlo a přilepíme na rozetku. Tady to chce trochu trpělivosti a kolečko aspoň minutku podržet, jinak rozetka „vystřelí“ zpět. No a po chvíli boje člověk vs. papír máte vyhráno.

Rozetka udělá parádu např. na přání k narozeninám nebo na nějaké stránce z oslavy.

Pro lepší představu, jsem ještě natočila video:


Tak to byl další z příkladů, kde se dá využít harmonika. Já ji naposledy použila při výrobě harmonikového organizéru, ale dá se také využít při výrobě minialba. A kde jste naposledy harmoniku použili vy? Budu ráda, když se podělíte o své tipy do komentáře. Mějte se krásně.

POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover