čtvrtek 3. srpna 2023

NA CESTĚ a cestovní deník / ALENA

Krásný upršený srpen. Trošku se nám to léto ztratilo, že? Nevzdávám se naděje, že se ještě objeví. Dnes jsem si pro vás připravila celý deník/album/travelbook. Původně to měl být obyčejný TN deníček, ale přiznávám se dobrovolně, že na dovče jsem večer zvládla napsat journaling do tabletu, víc nic. Sice jsem s sebou měla instax a pár propriet, ale vůbec na to nedošlo. Doma jsem se pak rozhodla, že do sešitu udělám komplet dovču.

při kolážování fotek, jsem věděla, že se do sešitu nevlezu. Nechtěla jsem se ho ale vzdát, takže jsem ho rozpitvala. Přidala spoustu čtvrtek a malých kapes, které mi zbyly z nějakého diáře od Heidi Swapp a udělala dírky na knihařské kroužky.



Fotky kolážuji v Be funky (https://www.befunky.com/) aplikaci, na mobilu funguje divně, ale na tabletu a na netu dost podobně a je zdarma. Do cestovního deníku tisknu většinou tři rozměry fotek.

Já si tisknu doma převážně na A4, proto mám všechny fotky o něco menší než vycházejí při kolážování na rozměru 10x15 cm.

Pro fotografii 10x15cm nastavuji pixely 1205x1795.  A dávám buď dvě fotky (výsledná velikost fotky je 7,5x10 cm) nebo čtyři (a výsledná velikost fotky je cca 7,5x5 cm).

Pokud chci tisknout na A4, tak nastavuji 2516x3543. Koláž 9 fotek zhruba odpovídá velikosti 7,5x10 cm, ale fotky jsou o něco menší z každé strany. Nemám to přesně změřené. Těch ještě menších fotek  se tam vleze dvojnásobek.

Pokud tisknu do TRAVELER'S NOTEBOOKU fotky přes celou stránku dávám na A4 koláž 3 fotky. Výsledná fotka je pak v rozměru cca 21x10 cm. Pokud by vám něco nedávalo smysl nebo byste tápali, tak se ptejte.

 

No a teď zpět k deníčku. Můj postup byl takový, že jsem si vytištěné fotky nařezala a chronologicky seřadila. Bílé papíry jsem si polepila barevnými čtvrtkami z kolekce Na cestě a pak lepila fotky. Šla jsem postupně po dnech a sem tam jsem si udělala prostor, kde jsem nakonec dolepila vytištěný journaling.

Jako poslední fáze byla všechno ozdobit. Jak je deníček nebo album větší, mám tendence ze začátku šetřit s ozdobami, aby zbylo i na konec. Proto se pak vracím a dozdobuji. Takhle album projedu třeba třikrát. Když už se na žádné stránce nezastavím s pocitem, že tam něco chybí, končím.


Všímavější jedinci určitě zaznamenali My life kartičky a pár ozdob, kterými jsem si vypomohla. Jsou z loňského kitu NA HORY, který se k letošní kolekci moc hodí.

Teď už se můžete pokochat celkovým pohledem na deník ve videu. Nejspíš mu ještě udělám nějaké pevnější desky, aby lépe držel pohromadě.


Mějte se krásně a užijte si druhou půlku prázdnin.

POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

5 komentářů:

  1. Ahoj,jakou tiskárnu používáš,diky 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, o tom Alča píše pár dní zpátky tady https://paperoamo.blogspot.com/2023/06/mezi-kapkami-deste-na-ceste-tisk-fotek.html

      Vymazat
    2. Ahojky, mám přesně L4160, ale teď bych koupila novější a s větším počtem barev. Alena

      Vymazat

Pin It button on image hover