čtvrtek 18. října 2018

PAGE KIT projekty - JANA V.

 
Podzim je podle mě nejfotogeničtější část roku a když se k tomu sejde ten pravý podzimní kit, je i radost takové fotky lepit. Říjnový Page kit v kombinaci s Extra kitem je úplně nabušený tím nejkrásnějším, co k podzimu patří – hromada listí včetně úžasných bílých výseků, se kterými se dá parádně kouzlit. Z kitu jsem vytvořila zatím dvě stránky. Tu první jsem pojala klasicky oranžově.
 
Chtěla jsem si na stránce vyrobit obálku. Její první verzi jsem udělala z oranžového papíru s větvičkami, ale pod fotku to bylo příliš výrazné. Světlý jemný odstín mezi papíry nebyl, tak jsem si udělala druhou obálku z obyč smetanové čtvrtky. Přidala kraft kolečka, průchodky a jako provázek perfektně posloužil ten ze zářijového Extra kitu
 
Ale popořadě. Jako první jsem na bílou čtvrtku udělala několik hnědých skvrn. K nim se mi hodily vellumové lístky. Ty jsou tak krásné, že bych je nejraději vylepila všechny, ale 3 bylo akorát :-) Obálka vytvořila zajímavou 3D strukturu samo o sobě, takže nadpis z výseků krásně vystupuje.
 
Jako další listí na ozdobu jsem vybrala to nejvíce ořechům-podobné, které bylo. To je prostě taková moje úchylka (a ještě přísnější je v tom můj muž...), že nedokážu dát dubové listí, když jsem sbírali vlašáky :-D Papírů z kitů jsem dávala jen v malých dávkách. I když mám oranžovou vcelku ráda, musí se to s ní dávkovat jinak než s jinými barvami. Podle mě. Takže vykukující kousíčky papírů byly pravidlo, kterého jsem se držela na této stránce. No a mini abeceda – co dodat? Další skvělá barvička do sbírky mých nejoblíbenějších abeced :-)
 
Mini štítky, tak ty já můžu, takže jich lepím po stránce vždy několik. Kolečka – další pecka! Taky by se vám líbily jako enamelky? ;-) A když jsme u těch kitových srdcovek – bombastické podzimní stromečky, které navazují na ty úspěšné z My life kitu květen/červen, jsem měla po čas lepení bohužel omylem přikryté pod nějakým papírem a úplně tak na ně zapomněla:-( Jinak by tam byly, to dá rozum. 
 
Na další stránce jsem chtěla stůj co stůj vyzkoušet ty parádní velké bílé výseky listů a vypodložit si je vzorovaným papírem. Nejsem majitelkou plotru, takže u zahraničních scrapařek toto vždy obdivuju, proto jsem moc ráda za možnost si to takto vyzkoušet :-) 
 
K velikánské úzké fotce jsem si vytiskla dva menší pásky a jsem s výsledkem spokojená – určitě podobnou kompozici někdy zopakuju. Na ty velké listy doporučuju si obkreslit tvar na vzorovaný papír podle negativu (zbytek od výseků) – jde to líp. Já nakonec sáhla i po jednom papíru z vlastních zásob, protože ač podzimní fotky, tak echt oranžová mi tam nepasovala a naopak jsem tam chtěla dostat krapet bledě žluté jako je světlo na velké fotce.
 
A opět stejné uvažování jako u předešlé stránky - na fotkách je javor, tedy jen javorové listy jako ozdoby :-D Ach jo, někdy bych chtěla nebýt takový pedant na sebe. Velké papírové se krásně doplňují se surovými kartonovými výseky. A opět štítečků, co hrdlo ráčí.
 
OK – jedna výjimka z pravidla... ty žaludy tam tak krásně pasovaly :-D A méďa? Ten MUSEL být. Nejkrásnější výsek z kitu. Američanky by se „ukjůtovaly“ (cute).
 
Pruhovaný papír byl můj favorit, takže i na této stránce je. Řízla jsem si ho ale tak, aby byly pruhy diagonální. 
 
Ještě jednu stránku mám. S dýní. Vlastně byla první, ale nakonec se ubírala takovým směrem, že jsem stále přidávala další a další věci mimo kit, že vám ji ukážu jindy. 
 
Krásný podzim a hromadu fotek s listím přeju! Já musím zapracovat na fotce na téma „zachumlat se s knížkou“, abych mohla využít příslušné štítky.

6 komentářů:

  1. Nádhera! To podlepování listových výseků vzorovaným papírem musím taky ještě zkusit, vypadá to nádherně! (A jako správný systematik naprosto chápu systém vlašáky - ořešákový listy, javory - javorový listy, určitě v tom nejsi sama...;) )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus, Maruško, ty bílé výseky si o to říkají! Uklidnila jsi mě s tou systematičností. Ale je to peklo, viď? :-D

      Vymazat
  2. jasne ze ste krasni vy dvaja, ste uzasne fotogenicki. sa necudujem, ze vas scrapujes na kazdom layoute :-**** ale mikesko a ta druha stranka to je naprosto bozi. moc krasne ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Vali! Taky ho na ty velký fotce miluju! :-D

      Vymazat

Pin It button on image hover