čtvrtek 1. dubna 2021

Freestyle / Minialbum z šuplíku / PETRA

 

Ahoj všichni! Dneska mám pro vás minialbum, které vám asi bude trochu povědomé… Formát albíčka je totiž úplně stejný, jako jste mohli vidět v minulém článku tady.


Původně jsem tohle album chtěla vytvořit jen pro sebe, abych si celý postup vyzkoušela nanečisto a pak už šla na jistotu, až pro vás budu natáčet video postup minialbíčkabřeznového kitu. Když jsem album ale dokončila, bylo mi líto ho jen zavřít do šuplíku, tak vám ho ukážu teď.

Postupu výroby alba se teda věnovat nebudeme, protože ten jste mohli vidět celý na videu… Jen zopakuju, že album je ve velikosti velkých a malých kitových kartiček. Desky jsou tedy 10x15cm a stránky na pravé straně alba 7,5x10cm. Obě strany alba jsou spojené průhlednou acetátovou fólií a svázané stužkou. Dlouho jsem přebírala, jaký materiál použiju. Nakonec jsem sáhla po starší kolekci Willow Lane od Maggie Holmes. Tu už holky v nabídce nemají, ale! Mají krásnou kolekci také od Maggie – Marigold, která je na albíčka ideální.

Na levou stranu alba jsem přilepila kousek vellumu tak, aby mi vznikla kapsa. Do ní jsem vložila tři velké visačky spojené svorkou. Ještě jsem to celé prošila na stroji a krásně se mi to zamuchlalo, takže jsem se tomu ve video postupu vyhnula obloukem.


Visačky jsem nazdobila z obou stran a kromě fotek jsem na ně nalepila turistickou známku a vizitku. Jediné, co mi trochu vadí, je, že se kvůli spoustě zdobení špatně schovávají do kapsy.

Na pravou stranu alba jsem přilepila (a následně přišila) celkem 7 stránek ve velikosti 7,5x10cm.

Zdobila jsem různými výseky a přidávala jsem i krátký journaling vytisknutý z počítače a nastříhaný na proužky.

Jedna stránka je z vellumu. Přišila jsem na ni motýlky, vystřižené z jedné čtvrtky. Nit jsem nechala trčet tak, aby připomínala tykadla. Některý motýl se povedl více, jiný má tykadla spíš uprostřed těla…

Některé stránky jsem obstřihla podle obrázku, který na nich byl. Tady jsem to vzala kolem motýla, jinde kolem kytek a lístků.

Fotky v rámečcích vypadají moc dobře.

Stejně jako písmenka prošitá na stroji.

Nesmí chybět ani fotka přes celou stránku.

Na poslední stránku jsem přilepila malé bambulky, které se dají koupit v galanterii. Původně jsem stránku nechala ve stejné velikosti jako všechny ostatní, tudíž z alba vykukuje… Jak říkám, byla to zkušební verze, takže vám do videa už jsem stránku zastřihla.

Na zadní stranu alba jsem použila místo kartičky velkou fotku. Jen přemýšlím, co asi fotka udělá časem, ale už jsem ji měla vyvolanou, tak jsem to riskla.

Krásné Velikonoce přeji!

6 komentářů:

Pin It button on image hover