středa 10. března 2021

Minialbum s návodem / PETRA

 Krásný den všem!


Jsem moc ráda, že únorový kit Spolu DOMA má pokračování v podobě kartičkového březnového kitu. Doma teď trávíme nedobrovolně více času a vzniká i víc domácích fotek. Rozhodla jsem se tedy, že vyberu ty nejbláznivější, co z poslední doby máme a nacpu je do jednoho albíčka.

Ve svém posledním článku jsem vám ukázala varianty desek, mezi kterými jsem vybírala. Kdo tipoval růžovou s růžovým jednorožcem, tipoval správně! Nechám vám tu ale fotku všech variant, kdo chce, může si vybrat tu svoji.

Výrobu alba jsem pro vás natočila a poskládala jsem video postup, na který můžete mrknout na konci článku. Pouze přidám informaci, že celé album je jen z velkých (10x15cm) a malých (7,5x10cm) kartiček z kitu. Navíc budete potřebovat jen acetátovou fólii, se kterou vytvoříte hřbet a přední desku alba. Pokud nebudete chtít na přední stranu tzv. shaker card – okénko s flitry, můžete ji nahradit jakoukoliv velkou kartičkou, jen do ní nebudete řezat.

Kromě flitrů jsem na přední desku alba nalepila i dřevěné výseky DOMA, které byly součástí únorového kitu. Rámeček s acetátovou fólií potom musíte přilepit pěnovou páskou, aby vám v něm flitry hopsaly.

Uvnitř alba se na levé straně nachází kapsa pro visačky. Napravo jsou potom přišité stránky, které jsou vyrobené z jednotlivých malých kartiček.

Nejprve tedy vlevo – kapsičku snadno vytvoříte pomocí vellumového papíru. Do kapsičky můžete vložit visačky, nebo jen samotné fotky, kartičky, cokoliv co vás napadne. Na této straně je také nalepená stuha na zavazování alba. Stuhu snadno zakryjete velkým výsekem, já jsem vybrala modrou kytku.

Do kapsy jsem vložila 4 malé kitové kartičky, které jsem zastřihla do tvaru visaček, proděravěla kleštěmi a spojila sponkou.

Pravá strana alba je poněkud zábavnější. Vyberete si 7 malých kartiček a postupně si na šest z nich z obou stran nalepíte fotky, ozdoby, dopište text… Sedmou kartičku zatím ponechejte, ta se musí trochu zastřihnout, ale to až podle toho, jak se kartičky nalepí za sebe – uvidíte na videu.

Na zdobení používejte jak samolepky, tak výseky.

Pěkně vypadá i kartička s předtištěným textem.

V albu jsou taky dvě ,,odklápěčky“. Jejich výroba je velmi jednoduchá, však uvidíte… Tahle první drží zavřená pomocí zelené sponky.

Hezké je, když z kartiček něco ,,přečuhuje“ nebo když kartičky zastřihnete třeba podle výseku, aby všechny nebyly jen pravidelné obdélníky.

Z druhé strany potom to, co přečuhuje, zamaskujete výseky nebo samolepkami.


Druhá odklápěčka drží zavřená pomocí kloboukové gumičky, která se na ni zezadu přilepí. Ale pozor, lepte jen tu spodní část, vrchní nechte volnou, přes tu gumička pak bude sjíždět, až budete album prohlížet.

Na jednu z kartiček jsem přilepila vellumový papír. Na něj jsem z obou stran nalepila výseky kytiček. Pěkně to album oživí – a přitom taková blbost.

Tuhle kartičku jsem zastřihla podle obrázku, který na ní byl. A jednorožci touhle kartičkou došli… SIS, příště klidně víc jednorožců!

Štítky byly původně určeny k označení dnů v týdnu. Já je použila trochu jinak, takže z P…ondělí je P…ivo! Jo a ty lahve byly prázdné…

Poslední kartičku nechejte prázdnou, protože ta je potřeba nalepit a zastřihnout až po připevnění všech ostatních kartiček. Dozdobte si ji až nakonec. Já jsem na ni přilepila bílé bambulky, které se dají koupit v galanterii (v lepších galanteriích dokonce v různých barvách). Z druhé strany pak pěkně schováte konce bambulek pod fotku.

Doufám, že se vám na postup bude dobře koukat a že si třeba podle něj také vyrobíte podobné albíčko. Musím říct, že minialba jsou stejně na tom scrapbookingu to nejlepší!

Mějte krásný den!

Video postup

https://youtu.be/Y-KfkGxsJDk 

10 komentářů:

  1. Jůů to je pěkné albíčko.To jsi se zase Péťo vyřádila 👏 a holčičky modelky jsou roztomilé a rostou, rostou 😃 U nás mně ty děti už hóódně moc vyrostly, ale mám uschovány moc pěkné fotečky z domova, a tak si asi zavzpomínám a pro sebe si udělám takové veselé albíčko. Také je moc ráda vyrábím a prohlížím. 🤔

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Irenko 💗 určitě se to něj pusť, jsou to nejlépe uložené vzpomínky a ještě se u toho zrelaxuješ 😉😘

      Vymazat
  2. Je to fakt božíííí! Za mě super, jak máš sladěné to oblečení :D Miluju TO!
    A Pivo je fakt super :D to asi taky okopíruju :D
    Jsi královna minialbíček :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se úplně culím 🤣 💗 moc děkuji, to se krásně poslouchá 😘 ten kit je DOKO prostě! 💗

      Vymazat
  3. To je zase jednou nádhera. Teď nevím co první, jestli alba od Adelky z kurzu a nebo toto. Fakt jste boží inspirace děvčata:-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee moc děkuji 💗 já se na to obálkové od Adélky chystám zítra, vypadá skvěle 😉

      Vymazat

Pin It button on image hover