čtvrtek 17. srpna 2023

Album z dovolené v černé NA CESTĚ / JANA B.

Moc vás zdravím. Po necelém roce si odskočím sem, na blog, na to nejkrásnější a nejkreativnější místo! Kolekce Na cestě totiž nenechala ani mě chladnou, i když jsem tvořivě dost vychladla (ehm, vyhořela), a konečně jsem si sedla ke stolu s papíry. Nejprve se mi do toho vůbec nechtělo, ale hej, mám album hotové a všude ho vozím s sebou!

Když jsem přemýšlela, jak album pojmout, chtěla jsem si být jistá, že ho dodělám a neskončí to u několika vymazlených stránek, které budou těmi pověstnými kostlivci ve skříni. A že jich už mám! (stránek i kostlivců) Šla jsem tedy po bloku, který už má počet stran daný a padl mi do oka ten s černými stránkami. Protože proč ne! Úplně jsem měla před očima ta alba mého dětství s pavučinovými papíry, sem tam fotka s růžkem a bílý popisek Vánoce 1987. Věděla jsem, že nebudu přehnaně kreativní, protože jsem značně zlenivěla, ale že si to UŽIJU a prostě to bude o fotkách, které sem tam dozdobím.

Jako první krok byla samozřejmě úprava fotek. Ty opravdu povedené jsem si nechala vyvolat ve větším formátu (13x18), zbytek jsem kolážovala v programu beFunky (online editor zdarma na úpravu fotek).

Tip: pokud se nechcete po dovolené probírat stovkami fotek, zapomeňte si doma nabíječku na foťák! Jak jsem si tu baterku šetřila, fotila jsem opravdu jen to podstatné a co se mi opravdu líbilo. A kdyby došlo na nejhorší, mobil je vždycky po ruce.

O obálce alba jsem měla jasnou představu. Nic složitého, nic, co by se odíralo, špinilo apod. Vytrhla jsem z alba jednu stránku (později jich šlo víc, protože jsem je nepotřebovala všechny a album mi aspoň tolik nenakynulo), vyřezala si písmena, a to samé z bílé pěnovky. Baví mě, jak je to efektní a strašně jednoduché a zaručuji vám, že na takový nápis si všichni budou chtít sáhnout!

Popisky míst jsem dělala bílou abecedou. Poštrachala jsem, co jsem doma našla a ta největší písmena jsem si vyřezala na big shotu. Jakákoliv bílá abeceda udělá načerné velkou parádu.





Já vím, je to takové jednoduché a víceméně bez nápadu, ale mně nějak nešlo tam něco jiného přidávat. Ta černá mě hodně limitovala, na bílé bych se asi vyřádila víc, ale zase nebylo od věci zkusit si trochu něco jiného, že jo.

Bílá gelovka vypadá na černých stránkách naprosto luxusně.

Občas jsem do vazby přidala kartičku z kolekce, když jsem potřebovala přidat víc fotek a nechtělo se mi je dávat na další stránku. Přidávání do kroužkové vazby je opravdu jednoduché – vzala jsem si vytrhnutou stránku jako mustr pro udělání dírek (kleštěmi WeR), dírky jsem pak od okraje nastřihla a jednoduše „zastrkala“ do vazby. Je to trochu systém jako u hříbečkové vazby happy planneru, kdy jednotlivé listy přidáváte a vyndáváte.

A občas jsem si přidala i vellum, protože bez toho by černé album nebylo černým albem. Vellum jsem si dala pod velké fotky, které byly vertikální a seřízla jsem černou stránku. Hezky ta fotka potom vynikne a neruší se s další stránkou.

No a pak mě hodně bavilo skládat fotky na stránku a nechat tam jenom fotky. V albu jsem vystřídala hned několik takových mozaik.


Ty nejzábavnější momenty z dovolené si žádaly jiné pojetí. Tady jsem se nebránila dlouhému textu, ozdobám i rámečkům. Ty rámečky z kolekce, to je taková krása!!!


To by mě teď zajímalo, jestli jste si taky někdy vyzkoušely černé album? A jestli jsem vás třeba navnadila, tak budu fakt ráda! Někdy je prostě fajn opustit bílou 😊

Děkuji holkám za tenhle prostor, kam se stále chodím kochat, a za popíchnutí k tvoření, protože co si budeme, bez slíbeného článku by tohle album určitě nevzniklo! A moc doufám, že se k tvoření ještě letos dostanu (až to vybalím z krabic a najdu místo v bytě, kam si dám stůl). Užívejte zbytek léta a vidíme se na sítích nebo lajf!

POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

10 komentářů:

  1. Och, to je prostě nádhera. Jsi hvězda s tou mozaikou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, skládat fotky šlo samo. Jako stalo se, že jsem musela nějaké vyřadit, ale aspoň tam mám opravdu jen ty nejdůležitější 😂 dekuju moc!

      Vymazat
  2. Shodou okolností jsem letos taky jedno černé vytvořila.I u mě hrály fotky prim a dozdobovala jsem pouze frázovými samolepkami od PA.Musím říct, že jsem se té černé bála,ale nakonec dodala albu nádech luxusu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No paráda!! Já věděla, že určitě nejsem sama! A přesně, ta černá je taková elegantní, že. Prostě je to příjemná změna. Děkuji moc, Lucko! 🤩

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Peti, děkuji moc! Mám radost, že když už jsem sem po roce vlezla, vyzkoušíme si něco jiného ❤️

      Vymazat
  4. Je to boží! A přesně, jak píšeš, na ten nápis bych si sáhla jako první, podlepení pěnovkou vypadá vždycky skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano!! Přesně tak!! Hele, a to kolo mám pořád, Ted tou pěnovkou moc nepodlepuju ( aka vůbec 😂😂). Děkuji ti moc, Adél ❤️

      Vymazat
  5. This is great :) Keep it up

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover