pondělí 14. srpna 2023

NA CESTĚ a výletní exploding box / ADÉLA

Jak už název napovídá, ukážu vám dnes jednoduchou verzi krabičky (boxu), která se po sundání víčka „rozpadne“ a ukáže tak vše, co ukrývá uvnitř. Takovou jedinečnou krabičku pak můžete využít na fotky nebo k originálnímu balení svatebního daru, hromádky čokoládových pralinek atd.

Můžete si k tomu pořídit i super pomůcky jako je rýhovací deska, ale já vám ukážu jednoduchou verzi, kterou můžete začít a bude vám stačit jen řezačka s rýhovacím jezdcem (nebo odlamovací nůž a nástroj k udělaní rýh pro snadnější ohyb).

Na základ budete potřebovat scrapbookovou čtvrtku o velikosti 30x30 cm, na které uděláte rýhy po 10 cm v obou směrech. Koukněte na schéma a v místech červených čar čtvrtku nařízněte/nastřihněte.


Tyto volné kousky se pak přeloží a když je postavíte a zajistíte víčkem, budete mít stěny krabičky.



Víčko musí být o 2 mm větší, aby vám při zavírání moc nedrhlo, nachystejte si tedy čtvrtku o velikosti 15,2x15,2 cm. Ve vzdálenosti 2,5 cm od každého okraje udělejte rýhy pro ohyb a v místě červených čar nastřihněte. Po ohnutí a slepení vám vznikne víčko.



To si nazdobte výseky nebo mašlí… já jsem si zkombinovala anglické a české texty a vzniklo mi „Take me somewhere na výlet.“


Prostředek krabičky můžete využít na vlepení stránek, ale já tam ráda dávám nějaký hravý prvek – fotku a pár výseků na kousku acetátové folie.



Aby konce folie nebyly vidět, přichystejte si čtverec čtvrtky 9x9 cm. Konce folie ohněte do pravého úhlu a do připraveného papíru si udělejte zářezy, kterými konec folie protáhnete.



Celou scenérii pak přilepte doprostřed krabičky


Moje krabička má jen jednu vrstvu, ale můžete ji udělat i mnohem složitější a budete pak koukat, kolik fotek se do ní vejde. Níže vám dám odkaz na další články pro načerpání inspirace.

Po sundání víka se rozpadnou stěny a ty pak ještě rozevřete do původní velikosti. Bohužel jsem zvládla nalepit jen pár fotek, protože moje tiskárna vytlačila čtyři fotky a pak asi měla pocit, že by mělo být všechno zelené. Hrůza, děs, ale i to se stane. 



U vnitřního zdobení to nepřehánějte s pěnovou páskou, ale stačí navrstvit pár výseků a svět je hned hezčí. 






Pro další tipy na tvoření boxíků zapátrejte i v historii našeho blogu.

Na stěny se dá využít i folie https://paperoamo.blogspot.com/2020/02/exploding-box-z-acetatove-folie-adela.html

Krabička potěší i chlapy, jak nám ukázala Annie nebo Mirka https://paperoamo.blogspot.com/2018/06/freestyle-exploding-box-od-annie.html

https://paperoamo.blogspot.com/2023/02/exploding-box-z-lasky-pro-lasku-mirka.html

A když nakouknete na článek od Pavlíny, budete mít chuť udělat si boxík z několika vrstev. https://paperoamo.blogspot.com/2017/08/mas-tyden-cas-udelej-si-exploding-box.html

Dříve byl v eshopu i připravený boxíkový základ, ale zvládnete ho sami, tady u Peti se podívejte na další možnosti jednotlivých částí a super zdobení. https://paperoamo.blogspot.com/2020/11/darky-z-lasky-exploding-box-jako.html

Přeji krásné prázdniny plné výletů, zážitků a fotek.

POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

nebo (rýhovací kostrýhovací podložkapravítko s kovovou hranou)
Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

2 komentáře:

  1. to je zase velká paráda. Konečně mě začínají asi svrbět prstíky :)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover