úterý 8. srpna 2023

NA CESTĚ a harmonikové minialbum / DENISA

Ahoj, dnes jsem si pro vás připravila jedno minialbum podle tutoriálu, který jsem před časem viděla u Steffi Ried. Výroba alba je opravdu jednoduchá a rychlá, tak pojďme na to.

Na výrobu alba jsem zvolila kolekci NA CESTĚ. Dokonce přišla řada na vrstevnicový acetát, ze kterého jsem vyrobila velmi jednoduchý obal


A vše co bude k výrobě alba potřeba


Dále pak:

Krok 1 – obalíme si již připravenou lepenku zvoleným papírem. Můžete ozdobit nebo dekorovat až na konci.

Krok 2 – pomocí rýhovačky si připravíme harmoniku. Já jsem u tohoto alba narýhovala 17 linek. Zvolila jsem si takový papír, který je z jedné strany bílý a z druhé barevný.


Krok 3 – na vnější stranu hřbetu střídavě lepíme pásku (můžete použít i lepidlo).


Krok 4 – slepíme kousky harmoniky k sobě.




Krok 5 – na lepenkový obal přilepíme stuhy nebo provázky, následně vlepujeme  připravenou vazbu. Jen připomínám, před vlepením vazby musí být obal již potažený. 


Krok 6 – vnitřní stranu desek ještě doladíme tak, že vlepíme kousky papíru. Tento papír musí být o něco menší, než samotný obal.


No a teď už je jen na vás, čím a jak album naplníte. Moje minialbumrozměry 15,3x8,3x2,4 cm. Proto jsem volila fotky o rozměru 5x5 cm a 7,5x5 cm.









Tak to je ode mne pro dnešek vše. Doufám, že tohle „mini“ vyzkoušíte, protože je hotové opravdu za pár hodin (cca 4,5). Tomu říkám ideál.

Tak se mějte krásně

POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

2 komentáře:

  1. Parádní, krásné album. 👍😍 Děkuji za návod.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za pochvalu ☺️ Snad je ten návod srozumitelný 😁 Kdyby ses do alba, Milenko, pustila a byl nějaký problém, napiš a pořešíme 💗

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover