úterý 24. října 2023

Retro vodopádové minialbum ZLATÝ PODZIM / DENISA

Ahoj, pomalu jsme se z Babího léta přesunuli do Zlatého podzimu, tak jsem si pro vás připravila jedno podzimní minialbum.

Tentokrát jsem se inspirovala ve „zlatých devadesádkách“, kdy snad v každé rodině bylo takové vodopádové foto album.


Základ tvoří kartonová lepenka o rozměrech:

  • 12x19 cm (2x)

  • 2,5x19 cm

  • 2,6x19 cm

  • 5x19 cm


Možná to říkám zbytečně, ale dejte si pozor na rozestupy mezi lepenkami. Já jsem si to napoprvé nějak neuhlídala nebo jsem asi byla myšlenkami jinde no a na neštěstí bylo zaděláno. Prostě mi to popraskalo.


Nezbývalo mi nic jiného, než zamáčknout slzičku a pustit se do toho znovu.

Když jsem měla vnější stranu desek obalenou, na vnitřní stranu jsem přilepila bílou čtvrtku. A tady nastal problém č. 2.

Měla jsem totiž v plánu, aby se desky zavíraly na magnetky. Měla jsem je umístěné v rozích a celou dobu to krásně drželo. Jamile jsem dolepila bílý papír – konec. Přestože vše bylo správně, nechtěly se k sobě přilepit. A tak s myšlenkou, že se na mě asi „karma“ hněvá (k tomu všemu mi došla cartridge v tiskárně i oboustránka), jsem se vrhla na plán B – chápej gumičku a průchodky.


Konečně něco, co se povedlo napoprvé.

Základ alba máme hotový, je čas pustit se na vnitřek.

Z bílé čtvrtky jsem si nařezala pásy o rozměrech 10x16 cm. Poté jsem si pomocí rýhovačky udělala rýhy, takže výsledný pás byl rozdělený na 7,5 cm – 1cm – 7,5 cm.


Vzniklé rýhy jsem pozohýbala.


Pokud máte nějaké větší odřezky, můžete je využít. Kdybyste totiž chtěli nařezat novou čtvrtku, vyšla by vám (při těchto rozměrech) jen na čtyři proužky

Když jsem měla vše připraveno, šla jsem lepit „vodopád“. Nezapomeňte, že přilepujeme jen tu 1 cm část a hlavně – lepíme odspodu!


Pak už jen stačí vlepit fotky a dozdobit dle vlastního gusta. Já jsem to tentokrát nešla přehánět – pár výseků, samolepek a bylo hotovo.










Děkuji, že jste dočetli až sem. Mějte se krásně a pokud jste se inspirovali, nezapomeňte se se svými výtvory pochlubit.

POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme

4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Děkuju, Adélko 🤎 Od královny handmade alb taková pochvala potěší 😊

      Vymazat
  2. Skvělý nápad a úžasné provedení, jako od profesionála!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, moc děkuji za takovou pochvalu 🤎 Když vynechám všechny ty nepřízně osudu, tak se to album dělalo skvěle a určitě ho zvládne každý levou zadní 😊

      Vymazat

Pin It button on image hover