úterý 8. září 2020

Album plné lásky z kitu Babí léto / ALENA

Krásné úterý příznivci scrapu. Věřím, že většina z vás má nový kit už doma, nebo na cestě, anebo jste ho alespoň pořádně okoukli. Babí léto je to, co úderem 1. září začalo. Sice trochu s deštěm, ale je tu. Upřímně. Musím říct, že letošní pravé české léto mi vyhovovalo daleko víc, než neustálé tropy přes 35°C, a ještě míň mi vadí teplota okolo 20°C. Jsem spokojená. Po tomto začátku asi čekáte, že dnešní inspirace bude plná podzimního počasí a pohody. Ale opak je pravdou. 

Hned, jak jsem kit spatřila, mi bylo jasné, že z něj udělám album z našeho společného focení. Vlastně na tom není nic divného. Fotky nám dělala naše designérka Lucka Š. a kdo zná její styl focení, ví, že její styl kitů je tomu podobný. Barvy seděly dokonale. Nebylo třeba přemýšlet. 

Teda takhle, nebylo třeba přemýšlet, jestli kit použiji nebo ne. O čem už jsem přemýšlet musela, byl formát. Chtěla jsem některé fotky v klasickém formátu 10x15 a většina z těch, co jsem takto „velké“ chtěla, byla na výšku. Původní záměr byl vzít jen kartičky a fotky proděravět, ale nakonec jsem to změnila. Z tohoto důvodu jsem si vzala ku pomoci kolekci Abril a rozhodla se pro formát 6,5 x 5 inch (cca 16,5 x13 cm). 

Pak už jsem jen různě skládala papíry z kolekce a kartičky z kitu.  Na ochranu úvodní stránky jsem použila už klasicky acetát. Tentokrát jsem využila ten z kolekce Abril, který na sobě má jemné bílé tečky. Na úvodní stránce je pak využita kitová abeceda a pár samolepek. Chipboard „červenec“ je ze starší sady měsíců, která už bohužel není na e-shopu dostupná. A samolepka foťáku je z této scrap sady

Někdy jsem použila velkou a jindy malou kartičku. Chtěla jsem album neuspořádané.  Kit je sice podzimní, ale spousta větviček a kytiček je neutrální. Našly se i nějaké frázové samolepky, které se daly použít. A když nebylo co, vzala jsem jednobarevnou kartičku a šablony do Bigshotu. Konkrétně to byly tyto, které mi připomínaly okolní trávu a pak dvě z této sady

Sem tam jsem fotky podložila ústřižky papírů a kartiček. Zahrabala jsem i v chipboardech s nápisy a pár jich na fotky umístila. Trošku mě tlačil čas, abych mohla album zveřejnit celé, tudíž jsem tentokrát zvolila jednoduché zdobení a šup šup lepení. Malému formátu to neuškodí a aspoň vyniknou ony fotky, což je záměr. 

Nicméně jsem si neodpustila pár filling card. Hlavně nepoužít ještě jednou acetát, to by byl snad i hřích. Nalepila jsem na něj pár ozdob a hotovo. Pod něj jsem dala fotkovou kartičku a na ni z druhé strany nalepila fotku. 

Lucka dala do kitu pár kartiček s citáty nebo významem slov. Tyhle kartičky mám ráda, ale od té doby, co jedu hlavně Happy Planner je nepoužívám tak často, protože se mi nevlezou „do chlívku“, ale tady na ně prostor byl. Válející se kočka nesměla chybět. 

V albu jsem udělala i pár odklápěček, i když jsem ho dělala easy peasy lemon squeezy. Tyhle fotky z vody si o to říkaly. 

No a došlo i na fáze měsíce. Fotky jsou sice se západem slunce, ale tolik se mi ty fáze líbily, že jsem je tam šoupla. Zase upřímně, na fotkách z noci by toho bylo vidět daleko méně. 


Možná se po shlédnutí videa budeš ptát na vazbu. Tak já odpovím zde. Základ jsou tři tvrdé kartony v rozměru 15x17 cm (2x) a 17x3 cm (1x). Ty jsem potáhla scrap papírem z obou stran. Pokud byste chtěli, klidně udělám malý video tutoriál (tak piš, zda máš zájem). Protože jsem chtěla vazbu na knihařských kroužcích a zároveň pevný obal, udělala jsem pár děr do zadní strany desek, abych měla kudy kroužky prostrčit. Tohle chce trochu vyměřování a zkoušení na vedlejší papír, těžko se to popisuje. Já taky vždycky zkouším, než jdu na ostro (ne kecám, jsem punker a říkám si: nějak to dopadne, ale vy to zkoušejte, ať mi pak nenadáváte :P). No a pak už jsem jen vnitřní listy naskládala na kroužky a ty zavřela. Tadáá. Nakonec jsem přidělala ještě dvě průchodky na protažení stuhy na zavázání. A to je vše přátelé. 

Mějte se krásně a pochlubte se výtvory! 

20 komentářů:

  1. Ali to je taká nádhera ♥️ a tie Luckine fotky😍 Všetko to krásne ladí. Perfektne, neviem sa vynadívať

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi moc děkuji! Hele jako je to výhoda, když materiál vymýšlí člověk, co vám udělal fotky..😂 ale nebylo to domluvené, jen to tak vyšlo..

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Děkuji Petí, možná ještě přidám průchodky, aby to bylo čistší.

      Vymazat
  3. Ali já bych měla zájem a velký , tohle bych se chtěla naučit , jak používat kroužky jak si album vytvořit a né a né na to přijít ! Takže za návod krok po kroku budu úplně a neskonale vděčná !!! Máš to naprosto ale naprosto boží !!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Ali, to je neskutečná krása!!! Nádherné fotky a kit spolu krásně ladí a ty jsi to úžasně zpracovala.
    A taky se přimlouvám za video tutoriál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Mili ❤️. Nevím, kdy na to bude čas, ale udělám tutoriál..

      Vymazat
  5. Je to nádhera, nádhera, nádhera...... Úžasně vyladěné do posledního puntíku a ta vazba je super. Také bych se přimlouvala o nějaký podrobnější návod.

    OdpovědětVymazat
  6. Ali máš to nádherné ❤️ pěkně to vyšlo, jít se vyfotit k Lucce a ona ti pak k fotkám vystřelí kit 😁😁😁

    OdpovědětVymazat
  7. 😍😍😍 kombinace Alena (+Tom) a Luci je doko 😉❤️

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover