čtvrtek 16. července 2015

CARDMAKING day

FIFTY SHADES OF WHITE
Denisa

Víte, že lidské oko je schopno rozlišit 180 barevných odstínů? A my si dnes (jak naschvál :) vystačíme s jedinou achromatickou barvičkou. Určitě už dle nadpisu tušíte. Aaano, je to královna barev, bílá. Samozřejmě to berme s rezervou, jelikož i bílá mívá spoustu tónů, rozdílnou sytost či jas.


Abychom ještě více zvýraznili něžnost, delikátnost a křehkost přání, použijeme k jeho výrobě především textilní prvky jako krajka, režný provázek, gáza, hrubě tkaná látka, srdce, textilní knoflíky.. prostě, co dům dal a děti zatím nenašly :)

Vystřihneme si obdélník z tvrdšího papíru a ještě jeden další jen o pár milimetrů větší z hrubě tkané látky. Látkový obdélník na okrajích roztřepíme a nalepíme na papírový podklad Soft Matt Gelem. Usušíme a přetřeme halabala bílým gessem. Opět usušíme. A podklad je hotov. Nalepíme ho na přáníčkový základ, který by měl být po stranách cca o 1 či 1,5 cm větší.


Ušijeme si a vycpeme látkové srdíčko. Já měla k dispozici příliš veliké a tak jsem ho musela řádně stáhnout režným provázkem, aby se zmenšilo. Škoda, že to tak nejde i jinde. Přilepíme ho na přání. 

Sesbíráme různé knoflíčky. Velikou parádu naděláme perleťovými, takže nezapomeňte veškeré oděvy obrat o tento vzácný poklad, než poletí nenávratně do smetí :). Čím víc velikostí shromáždíte, tím větší efekt. Já na dva knoflíky otiskla fragment razítka černým voděodolným inkoustem.

A jdeme zdobit. Každý dle svého vkusu a uvážení. Fantazii se meze nekladou. Nakonec přilepíme nápis a máme další originální kousek na světě.


Snad jsem vás trošku navnadila k tvoření. Pokud ano, moc mě to těší a už se nemůžu dočkat vašich úžasných výtvorů v naší Pinterestové galerii.

1 komentář:

Pin It button on image hover