pátek 10. července 2015

DIY kartonové minialbum

MINIALBUM
Olga

Už dlouho jsem se chystala, že si vyrobím album na visačky. Připravila jsem si na recyklaci krabici, ze které jsem chtěla vyříznout základ pro obal. Když došlo na realizaci, najednou začalo vznikat něco úplně jiného…a dnešní DIY se bude týkat minialba. To bylo totiž výsledkem mého snažení :) 


Krabicový karton byl tedy základ. Probírala jsem papíry a můj pohled utkvěl na roličkách od toaletního papíru, které se kupily vedle. Zkrat…a v ten okamžik došlo na změnu.

Jaké pomůcky si tedy připravíme?

Obalový karton
 scrapbookové papíry
roličky od toaletního papíru
Řezačka nůžky, pravítko
oboustranná lepící páska, lepidlo
Zdobení, průchodky, stuha


Roličky si splácneme a vyhladíme okraje knihařskou kostí, já často používám krátké pravítko, které mám pořád po ruce.  Změříme si výšku a šířku a nařežeme si papíry, k obvodu přidáme asi centimetr na přesah. Oboustrannou pásku si nalepíme na roličky po okrajích obvodu a jednu pásku kolmo v libovolném místě. Na proužky scrapbookového papíru nalepíme pásku na jednu kratší stranu. Začínáme přilepovat kratší stranou, koncem (tam už máme nachystanou lepící pásku) pak překryjeme začátek.


Já jsem použila pět roliček, tyto roličky si položíme na sebe a přeměříme výšku, abychom věděli, kolik musíme přidat k délce obalu, který tvoří písmeno U. Použila jsem krabici, kde bylo dno, jen jsem ho zkrátila. Na šířku jsem přidala jeden centimetr, pracovala jsem s klasickým tagovým formátem 8 x 16 cm . (tento rozměr dvakrát + 2,5 cm na dno)


Vrchní stranu jsem opět polepila scrapbookovým papírem, vnitřní jsem ponechala, líbil se mi craft povrch.. Způsobů upevnění roliček je několik, původně jsem myslela, že vytvořím kapsu, nakonec jsem ale použila harmoniku z kartonu, ta je okraji přilepena k deskám a do jednotlivých prohlubní je vložena vždy jedna rolička. Hřebeny jsou vysoké dva centimetry



Roličky tvoří kapsy, ve kterých je vložena visačka (ale mohly by tam být třeba i bankovky či nějaké vstupenky nebo poukázky)…na ní mohou být fotky, texty dle libosti.. Na okraj obalu jsem upevnila průchodky, ozdobila vrchní část a zavázala stuhou.



Hotovo…a já se teď mohu pustit do alba na velké visačky. Slibuji, že projekt nesklouzne do něčeho jiného, nafotím a příště vám ho ukážu. A vy, pokud se inspirujete, ukažte nám svůj projekt v naší pinterestové galerii.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover