pátek 17. července 2015

DIY... z nového staré

Z NOVÉHO STARÉ
Denisa

Dnes vám ráda představím moji oblíbenou techniku, a sice, jak si vyrobit pozadí ala ošuntělý nátěr. Kromě toho, že to zvládne opravdu každý (i děti), tak další obrovský bonus je ohromná láce :). Jde o tzv. metodu vaseline resist.


Budeme potřebovat akrylové barvy, plochý štětec, obyčejnou vazelínu, vlhké a papírové ubrousky, lepidlo a pro urychlení horkovzdušnou pistol.

Jako podklad můžeme zvolit tvrdší papír, karton či plátno. Já zvolila plátno. To si polepíme koláží z tištěného papíru. Když jsme hotovi, celý povrch zafixujeme buď Soft Matt či Gloss gelem. Pokud nemáme, tak třeba průhledné lepidlo či akrylový lak ve spreji. Usušíme.

Halabala naneseme prsty vrstvu vazelíny, tam, kde chceme mít plochy bez barev. Vrstva nemusí být tlustá. Zvolíme si první odstín akrylové barvy a štětcem ji naneseme přes celou plochu. Usušíme.


Nyní je čas na odstranění barvy. Nejprve použijeme papírový ubrousek na hrubou práci a pak na dokonalé dočištění vlhčené ubrousky. Barva nám zůstane pouze tam, kde nebyla nanesena vazelína. Tento postup můžeme opakovat do nekonečna s dalšími odstíny, až jsme spokojeni.

Na závěr můžeme povrch opět zafixovat gelem či lakem. Hotovo, nyní už zbývá jen vymyslet, na co naše veledílo použijeme. Já vytvořila trošku divoký vintage obrázek.


Tak co na to říkáte? Jdete do toho? Pokud ano, představte nám vaše skvosty v naší Pinterestové galerii :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover