pátek 4. srpna 2017

13. KOMNATA / SILVIE

Dnes tu máme článek plný designu, komiksů a stylových fotek. Už tušíte? Protože v naší 13. komnatě na zvídavé otázky odpovídala naše výborná designérka SILVIE


Alona: Chci vědět více o tvé lásce ke komiksům. Jaký byl tvůj první_ Jaký je úplně nejlepší? A ještě 3 věci, které o komiksech nevíme?

Ty jo, první? Asi klasický Čtyrlístek a Rychlé šípy. A ve sklepě jsme schovávali Želvy Ninja, protože ty nám mamka nedovolila, že je tam moc násilí. Jinak o komixech by se dalo mluvit hodně, ale nejoblíbenější je určitě Watchmen od Alana Moora. A třeba největší radost mi udělalo, když mi můj drahý Vousáč sehnal první díl z jedné série, co sbírám, a nechal ho poslat ke mně do práce a já se málem rozbrečela radostí!
A tři info o komixech? První komixové hrdiny vymysleli mladí, chudí, židovští kluci. Batman a Superman jsou slabí, na Ironamana a Thora nemají! A já třeba nemám ráda ženské hrdinky, protože si myslím, že zachraňovat svět je prostě úkol chlapů!



Valika: Aku sumu penazi by ti musel niekto zaplatit aby si na svoj projekt nalepila papierovu kyticku?

Já se výzvám nebráním! A tu výzvu přijmám! Pošle mi někdo kytičku?! Ale látkovou, ať je to vážně hardcore! Já nemám doma ani jednu.

Jana B.: Sis, já bych chtěla vědět, jak vypadá tvůj obyčejný den, kdy jdeš do práce a pak děláš PA věci. Protože to není možný, že to všechno zvládáš! A taky, jaký designový kousek vys si chtěla pořídit do bytu a co ti NESMÍ přes práh? Máš doma nějaký totálně OUT skvost? Pochlub se!

To by Anička povykládala, jak já všechno "stíhám". Každopádně ráno vstávám v 5:30 (když si chci umýt vlasy, tak 5:10). Ráno jezdím do práce na sedmou a asi do půl deváté dělám na grafice pro Papero amo, nebo hledám nějakou inspiraci a teď přes léto i pár svatebních oznámení. No a pak už klasicky vyřizuju maily, chodím na porady, telefonuju a připravuju tabulky a harmonogramy :D což je klasická práce koordinátora na marketingu. A doma se pak snažím vyškrábat poslední zbytky energie a vymyslet nějaké jiné heslo na nálepky než RODINA a SPOLU.


Já prostě miluju jednu sedačku. Jmenuje se Marshmallow od designéra George Nelsona. Není asi nijak praktická, ale je to prostě ikona! Tak až budu mít jednou přijímací halu, tak si ji tam pořídím. Vůbec nestojí 100 tisíc. A co se týče mé averze vůči solným lampám, magnetům na ledničce a oranžové barvě, to o mě asi každý už ví.
Alena: Ženo moje, nechceš na sebe něco prásknout? Dobře, tak ne. Asi o tobě nevím takové ty obyčejné věci. Nejoblíbenější písnička, film, kniha? Co z oblečení by sis na sebe v životě nevyala a zároveň, co máš nejradši (kšiltovka se nepočítá)? Kolik dětí plánuješ ty a kolik Ondra? Chceš žít v Praze nebo do budoucna někde jinde?

Písnička? Třeba Supergirl od Reamonn, I'm just a Kid od Simple Plan a Padá hvězda od Pokáč. Film? Všechny filmy od Tima Burtona, všechny filmy s Heathem Ladgerem a všechny filmy z MARVEL universal. Kniha? Městské fantasy Američtí bohové od Neila Gaimana. Nevzala bych si tygrované legíny, nebo asi cokoliv tygrovaného a nejraději mám svoje červené lodičky (kromě kšiltovek). Děti plánuju 4 a Ondra asi tak 2, takže se třeba dostaneme k nějakému kompromisu. A v Praze hodlám zůstat. Náplavka je jen jedna.


Lucie: Ještě tu chybí cestování. Takže, kde se ti líbilo nejvíc, kam se chystáš a co je tvůj cestovatelský sen? 

Tak jo, velké přiznání. Já jsem houby cestovatel. Mám ráda tady tu naši českou zemičku a dokonalá dovolená je pro mě týden nic nedělání, koukání na seriály, popíjení cideru někde ve Žlutých lázních a čtení detektivek.
Ale když už, tak za mě určitě Evropa. Můj cestovatelský sen je objet všechna důležitá evropská kulturní města a zajít do všech velkých galerií. Ale tak nemůžu říct, že na Srí Lance nebylo pěkně. Ale renesanční obrazy byste tam hledali těžko.


Péťa: Puntíky nebo proužky? Fialová nebo oranžová? Kdybys byla superhrdinkou, jakou bys chtěla mít superschopnost??
Rozhodně proužky. Kulaté tvary, to není nic pro mě. Fialová mě nějak neuráží. Superhrdinka, která umí číst myšlenky. Dneska jsou informace všechno! (A teda ještě ovládání času by se šiklo.)
Jana S.: Sis, nemohu zapomenout na Tvůj deník z loňského Festivalu fantazie ... jak jsi se k hraní dostala a co hraješ nejradši? A bude další deník z letoška?
Jo Festival fantazie, tam je prostě všechno, co miluju. Komixy, detektivky, deskovky, Just Dance, Guitar Hero, lidi převlečení za hrdiny a poníky, kvízy o disney písničkách a prostě jiný svět. Letos jsme bohužel nebyli. Protože našim festivalovým přátelům se narodil malý hrdina a my si řekli, že bez nich by to tam nebylo ono.A deskovky miluju odjakživa, jsem totiž královna Osadníků!


Jana V.: Sis, tvoje práce snů? A kdybys mohla navrhovat materiál pro jednu světovou scrap značku - jaká by to byla?

Tomu říkám zapeklitá otázka. Upřímně, já mám ráda svoji práci. Kdyby mě to nebavilo, tak bych to nemohla dělat. Ale to, o čem jsem vždy snila, je mít agenturu na pořádání svateb a párty. Ale hlavně už mám teď takové babymyšlenky.
Ale grafika a vytváření krásností pro vás, to je samozřejmě taky super! Musím přiznat, že je rozdíl dělat reklamu, kterou lidi spíše otravujete. Nebo vytvářet něco, co lidem přináší radost a ještě za to dokonce zaplatí! Práci pro Papero amo miluju a jediný, kdo by mě mohl odloudit, je asi Pink Paislee nebo Crate Paper! Nejsem troškař.

Pavlína: Sil, prozraď tady něco o rodině. Asi budeš zářný příklad toho, že krev není voda. Co vím, tak maluje tatík, bratr i mamka... tak se pochlub genofondem. A co říkají na tvoje výtvory? Jasně, že tě jenom chválí!
Je pravda, že u nás se všichni narodili už s tužkou v ruce. Pokud je člověk z umělecké rodiny, těžko se tomu vyhne. Můj děda maluje, moje maminka (https://www.facebook.com/alexvalcharova/) maluje, můj bratr maluje a zároveň studuje animaci a dělá ty nejpekelnější filmy - koukněte tady.  Moje sestra teda bude mapař, ale mapy se taky malujou, ne?! 


Lea: Silvi, ty sis celkem nedávno dělala řidičák a mě by zajímalo, jaké jsou tvé pokroky. Řídíš často a ráda? Proháníš se vesele Prahou a troufneš si i na delší vzdálenost? Pustí tě Ondra s klidem za volant a je hodný spolujezdec?

Úplně špatná otázka. Řidičák jsem sice zázrakem udělala, ale když mě teď někam v práci poslali jet samotnou, tak jsem dostala málem infarkt. Takže popravdě moc neřídím, ale delší vzdálenosti určitě lepší než Praha. A Ondra je zlatý spolujezdec, někdy mi třeba strhne volant, ale ani u toho nijak nenadává. Holt nemůžu umět všechno.

Anička: Jaké zvíře bys chtěla být v příštím životě?
Naprotosto jasný jednorožec!

1 komentář:

  1. sisinka ♥ super poctenicko ♥ mas moj nekonecny respekt za to ze kvoli nam vstavas o 5:10 ♥ to som netusila a mas u mna novy druh neohrozeneho respektu ♥

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover