čtvrtek 25. listopadu 2021

Inspirace od přáníčkové královny / VALIKA

 Card kit Vánoční dílna / 2021

Ahojte, prajem Vám všetkým krásny deň. Rok sa s rokom stretol a ja som neodolala volaniu čerstvého a krásneho card kitu a pripravila si pre vás niekoľko pohľadnicových inšpirácii.


Začala by som klasikou – to v mojom prípade znamená krásnym papierom, ktorý nič nepotrebuje a výsekmi. Nič jednoduchšie neexistuje.

Využila som tmavý papier a vysekala si z neho vetvičky, ktoré som navrstvila. Ak by ste nemali takýto typ šablóny doma, tak ju vrelo odporúčam. Využijem každý rok opakovane

Keďže sme sa dlhšie nevideli a nepočuli, tak by som vám chcela predstaviť novinku v cardmakingovom svete – volá sa mini slimline. Stačí tento pojem zadať do google a vyskočí vám tona inšpirácie. Mne sa páči sympatická veľkosť 3x6 inch. Niekedy to môže byť trošku dlhšie, inokedy trošku širšie. Podľa mňa super spôsob ako využiť ML kartičky veľkosti 6x4 inch

Ďalšou netradičnou možnosťou je zvoliť kruhový základ pohľadnice. Inšpirovali ma veľké výseky, ktoré si pre nás Lucinka pripravila. Je to naozaj mini a je to roztomilé – možno sa to hodí skôr ako visačka – to už nechám na vás.


Asi aj vy ste si všimli, že v kite nájdete viaceré kartičky s motívom vyšívania. Lucinka vie čo máme radi a Paperoamo ide vždy s trendmi v tvorení. Keď som videla kartičku s vyšitým sobom, tak som hneď vedela, že Janička B. určite vytvorí nadpozemskú krásu a tak sa aj stalo. Ak ste zmeškali, tak musíte si to ešte raz pozrieť.

Mňa zaujal stromček

Obetovala som jednu kartičku, aby som si z nej vytvorila vzor na vyšívanie

A tu je výsledok. Asi som to trošku prehnala s tou mega hviezdou, ale tak nevadí.


Ešte mám pre vás posledný nápad. Všetci milujeme shaker cards – pretože je to zábava nielen pre obdarovaného, ale aj pre tvorcu. Vy Češi na to máte super názov – chrastidlo. Avšak vieme ako to chodí a často sa tie flitre prilepia a netrasú sa tak ako by mali. To vyriešil nový spôsob tvorenia tzv. edge to edge shaker cards. Opäť skúste google ak by vám náhodou došla inšpirácia. Základom je použiť obal, akúkoľvek fóliu, ktorou obalíte celý podkladový papier. Rohy odporúčam prelepiť páskou, aby sme si to poistili. Ja som využila eurobal, ale nie obyčajný lacný matný – taký trochu lepší.

Flitre sa v nich trasú o dušu

Vytvorila som až 2 takéto pohľadnice, predsa len som si musela vyskúšať či to funguje v noci.

Jedinou nevýhodou je fotenie a vysoká návykovosť. Taktiež parádne využijete zásoby.

To je na dnes všetko.

Prajem vám krásne Vianoce, aj celý advent. Dúfam, že ste už naskočili na vlnu vianočného tvorenia. Ak nie, snáď som vás inšpirovala.

Valika

4 komentáře:

  1. Vali, ja som tak rada, že si sa vrátila aspoň na chvíľu, tvoje pohľadnice mi veľmi chýbali❤️ všetky sú krásne, mini slim som nepoznala, takže zas viem niečo nové 🤗

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mirka ty si zlaticko. dakujem krasne a tesim sa na tvoje krasne vytvory ♥

      Vymazat
  2. Tvoja krásna klasika! Super vidieť zase tvoje veci, Vali!

    OdpovědětVymazat
  3. Krása střídá nádheru! A navíc tě ráda "vidím", Vali:)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover