čtvrtek 23. července 2015

Trend(y)

TAVÍCÍ STROJKY
Lea

Když jsem zjistila, že na tento měsíc mám připravit článek o aktuálních trendech, tak jsem si říkala, o čem budu psát… vždyť v poslední době snad nemám vůbec čas cokoliv sledovat. Ale pak jsem si uvědomila, že nejsem až tak mimo, jak by se mohlo zdát :-). 

V poslední době je dle mého názoru největším trendem tavící strojek Photo Sleeve Fuse. 
Momentálně tento strojek můžete zakoupit pod značkou Becky Higgins Project Life. Nevýhodou této značky je, že jej vyrábí pro americký trh, takže je nutná redukce pro české zásuvky.


Druhý vyrábí americká firma We R Memory Keepers a tato firma dodává strojek pro více typů zásuvek, jedním z nich jsou i zásuvky evpropské, které jsou v současné době bohužel vyprodané.



Hlavní využití najde hlavně v Project life, ale myslím, že jej můžete využít i při jiném tvoření. Například v cardmakingu jej využijete při výrobě chrastidla, ve scrapbookingu můžete na stránku zakomponovat třeba písek z pláže, jako upomínku na vaši dovolenou. Článek nazvaný kam s pískem pro vás před časem připravila Jana.

Základní balení obsahuje tavící strojek, nožík, pravítko a nástavec. Tavící špička vytvoří silný, čistý mikro steh, který se nebude trhat. Speciální nožík vám umožní rozříznout kapsy na libovolném místě. Ke strojku je možné dokoupit i kapsičky, které pak můžete přitavit místo kapes nalepovacích a vytvoříte si tak odklápěcí kapsičky.

Tady už je pár ukázek, které jsem našla na blogu Studio Calico.




We R Memory Keepers mají na Pinterestu nástěnku, která obsahuje ukázky projektů, které vznikly použitím tohoto strojku.

No co vám budu povídat… když jsem viděla první video k tomuto strojku, tak jsem si řekla, že tuhle naprostou zbytečnost přece nepotřebuju. Jenže… průběžně mi hlodal v hlavě červíček a strojek už mám objednaný a protože jej potřebuju opravdu nutně, objednala jsem si zásuvkový typ pro UK a můj bratr elektrikář mi zajistí redukci. S mými pokusy se určitě setkáte v některém  PL day článku :-). Už se moc těším!

2 komentáře:

Pin It button on image hover