čtvrtek 6. srpna 2015

CARDMAKING day

AKO OZVLÁŠTNIŤ OBRÁZKY NA POHĽADNICI
Valeria

Krásny deň všetkým, dnes mám na starosti môj obľúbený card-making day a pripravila som si pre vás zaujímavý návod ako ozvláštniť opečiatkovaný obrázok na vašich pohľadniciach. Technika sa volá paper-piecing, poľa tohto hesla môžete nájsť viac inšpirácie.  Myslím, že slová sú zbytočné, poďme radšej hneď na návod :) 

Čo budeme potrebovať? 


* dobré nožnice na detailné strihanie
* pečiatku s veľkými plochami, ktoré sa dajú dobre vystrihnúť
* čiernu fixu s dlhým hrotom - odporúčam buď Distress Marker Black Soot alebo čierny Tombow Marker N25
* dobré lepidlo -  v tomto prípade výnimočne uprednostňujem tekuté lepidlo
a ešte veľa zvyšných papierov 

1. Opečiatkujte pečiatku na hlavný papier, ako aj na množstvo zbytkových papierov. 


2. Povystrihujte jednotlivé malé kúsky a postupne si vytvoríte vlastné puzzle. 


3. Keď máte všetky kúsky vystrihnuté, prichádza veľmi dôležitá časť projektu. Okraje každého vystrihnutého kúsku prejdite čiernou fixou. Neuveríte aký je to rozdiel. Nedokonalo vystrihnuté je v okamžiku dokonalo vystrihnuté :) Takéto triky sa mi páčia :-D 


4. Všetko máme pripravené a môžeme sa pustiť do lepenia - všetky časti sú pripravené v správnom poradí. Pinzeta alebo Quick Stick sa tiež hodí. Ja začínam od stredu, ale nakoniec má každý vlastný spôsob :) 


5. Na pohľadnici som vytvorila malú scénu, pretože balónik letí "pre teba" ....  Na obyčajný papier som dodala trblietky použitím Clear Wink of Stella a v spodnom rade som niektoré časti zvýraznila s Glossy Accents. 


Väčšinou sa táto metóda spája s pečiatkami osôb - rôzne milé dievčatká, ktoré vyfarbíte a zvýraznite len jednu časť ich oblečenia. Je to najrozšírenejší spôsob využitia tejto techniky. Nemohla som odolať ani ja :-) 


Opečiatkujete hlavný papier a taktiež vzorovaný zvyšok. Môžete sa rozhodnúť pre spôsob farbenia, ktorý vám vyhovuje najviac. Ja som sa rozhodla pre Distress markers, pretože sa mi s nimi ľahko, dobre a rýchlo kreslí. Vystrihnite si sukničku a nezabudnite prejsť okolo krajov čiernou fixkou. 


Teraz prichádza na rad profesionálny trik. Môžete sukničku prilepiť len tak, ale výsledok bude priemerný. Ak chcete dokonalý výsledok, sukničke musíme dodať farbu, tiene a trošku ju vylepšiť. Mne sa pracuje dobre s ceruzkami, zhodou okolností sú to akvarelové ceruzky. Vybrala som si odtiene podobné papieru a postupne farbila. Veľmi jemne, aby výsledok vyzeral dobre a prirodzene. 


A tu je výsledok: 


Je to relatívne pracná technika, ale výsledok podľa mňa určite stojí za to. 
Vyskúšate ? :-) 

10 komentářů:

  1. Tohle je úžasné. Děkuji za inspiraci

    OdpovědětVymazat
  2. no tak to me podrz! na to bych trpelivost nemela, ale vypada to naramne!!! diky, Vali!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D je to skuska nervov ale treba sa na to nastavit :) to ja ti dakujem ;)

      Vymazat
  3. Valika, to je super nápad! Ty máš trpezlivosť za desiatich :D Krásne výsledky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem Kristínka :-) teším sa, že sa páčia. Môže to byť aj jednoduchšie a kratšie tvorenie pokiaľ si vyberieš jednoduchšiu pečiatku ;-)

      Vymazat
  4. Nádherné a opravdu smekám před trpělivostí. (Verča S.)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover