neděle 11. února 2018

5. NAROZENINY Papero amo - DT CHALLENGE Jedna barva stačí!


Řeknu vám, jak to bylo. 

Vymyslely jsme si na sebe takovou velkou barevnou past. Jako nejlepší nápad pro narozeninovou zábavu nám totiž přišlo vytvořit TŘINÁCT duhových balíčků. Třináct superžen máme totiž v našem design teamu (teda... deset a já, Pavlína a Peťa se jim tam občas vnutíme).

Vybrali jsme tedy jednobarevné čtvrtky a na ně jsme skládaly všechno, co nám přišlo pod ruku a alespoň vzdáleně to připomínalo danou barvu. 


A co teď s tím? Proběhlo losování ze dvou Papero amo hrnečků - v jenom byla naše jména a ve druhém barvy. No a protože my jsme staré čarodějky, tak jsme to vylosovaly tak, že skoro nikdo nebyl rád a většinou dostal tu barvu, kterou si přál nejmíň. A v tom je ta báječná zábava!

Balíčky jsme rozeslaly holkám, které na tu svou barvu přišly až po rozbalení balíčku a tak se o ně pokoušel infarkt třeba už na poště. Za úkol jsme jim (a sobě) daly vytvořit stránku za použití pouze těchto materiálů a jedné bílé čtvrtky. No a jak moc jsme nadávaly a jak to nakonec dopadlo...? 

IVA 
--- bílá ---

Narozeninová challenge DT....noooo,celkem dlouho nás holky napínaly jako struny. Až jednoho dne přistála na FB už výše zmíněná fotka s barevnými kupičkami materiálu a komentář o losování. Byla jsem natěšená na jakoukoliv barvu. BARVU! No a mně přišel balíček s bílým materiálem. Inu los byl opravdu vypečený a většina z nás dostala zrovna to, po čem moc netoužila. Ale tak co,od toho je to přece výzva a ta se musí pokořit. 


Byl to pro mě boj, moc neumim minimalismis a clean&simple a barvy mi tam prostě chyběly. No mrkni, jak jsem se s tím poprala  Moc děkuji holkám za super nápad, byla to skvělá zábava. A přeji Papero Amo krásné narozeniny!


JANA S.
--- žlutá ---

Já vlastně raději pomlčím. Doufala jsem, že má barvička bude přátelská ... a kupodivu jsem si ani tolik nepřála modrou. Žlutá byla tajný sen, ale bála jsem se na ni co jen pomyslet. Takže když domů dorazil balíček - který jsem mimochodem zcela nekulturně rozsápala dřív, než jsem si svlékla bundu - vrněla jsem blahem. 


Fotky, které jsem použila, mi vytnuli na mysli ihned - žlutá vesta a kyblíček byly jasná volba ;) A tak mám díky narozeninám PA jeden z mnoha restů dodělán. A co Ty, střihneš si s námi do nějakého odkládaného restíku?


JANA B.
--- oranžová ---

Nejprve byla diskuze, co s narozeninami PA. Pak najednou info o losování ... losování čeho? Následovala bouřlivá debata o barvách a co kdo nechce dostat. Nevyjadřovala jsem se, docela jsem byla natěšená, co mě potká. Cestou na poštu mi hlavou probleskla negativní myšlenka, že snad na mě vyšla oranžová. Zaplašila jsem ji nadějí; to se přeci matce v šestinedělí nedělá! Jenže dělá! Oranžáda! Ale co už, postavila jsem se k tomu pozitivně a výzvu přijala. Díky krmícím session mám hodně času na přemýšlení a když teda oranžová, tak dýně, že jo! 


Vyhrabala jsem stařičkou sourozeneckou dýňovou fotku. Źe bude stránce dominovat ručně řezaný cut file (jo, stále ten plotr nemám, Ježíšku), jsem věděla už od začátku. Dýni jsem si načrtla, vyšila a teprve potom vyřezala. Stačilo vyzobat ty nejmíň oranžové papíry, přidat jeden pro kontrast, podložit barevně fotku, nashlukovat papíry do levého horního rohu pro opakování a jedna výzva je pokořena! Co ty, máš ráda oranžovou, nebo se jí vyhýbáš?


ADÉLA 
--- červená ---

Když jsem viděla hromádky barevného materiálu, začala jsem tušit, co na nás holky chystají a držela jsem si palce, abych nedostala žlutou, oranžovou nebo hnědou (sorry Ali, jsi můj hrdina!). Po vyzvednutí svého balíčku jsem to samozřejmě nevydržela až domů a hned vytáhla klíče a probojovala se k obsahu (děláte to taky?). Mám červenou, uff...mohlo to být lepší, ale taky horší, že jo :) 



Díky tomu jsem měla šanci udělat si v albu stránku s téměř poslední fotkou před porodem. Vánoce 2016, naposledy jako tříčlenná rodina. Moje porodní asistentka přes svátky nedoprovází, jediné tři dny v roce. S předpokládaným termínem v lednu jsem si říkala, že to je v pohodě...a pak Kubíka tři dny přemlouvala, ať ještě počká. Narodil se 27.12. 
Holky, přeji krásné narozeniny a ať jste i nadále nekonečným zdrojem inspirace. ;)


JANA V. 
--- tmavě růžová ---

Když jsem viděla náhled barevných balíčků, usoudila jsem, že fialová nebo ta brutál růžovka by byly fakt blbý, ale přeci je tam jinak tolik hezkých barev, že to dopadne. No, nedopadlo. Snad i podezřívám, že tomu štěstíčku šel někdo naproti:-D Dokonce i zatracovanou hnědou a oranžovou bych brala. No nic. Zamáčkala jsem slzu a honem přemýšlela kterou fotku ztrestám. Romanťika s 
mužem nepřicházela v úvahu, to by nezkousl a na scrapování syna to už vůbec nebylo. 


Nakonec záchrana přišla - konečně scrapnu scrapařská setkání, fotek se mi už nakupilo a hlavně tato babská kafíčka snesou všechno - kytky, srdíčka i plameňáci. Krom toho že byl totiž celý balíček tak brutálně fuchsiový, i jednotlivé kousky byly docela "výběr z hroznů" :-D Závistivě jsem si prohlížela balíčky holek, kde byly krásné papíry (jakože ne jeden!) i ozdoby. Dala jsem si osobní devízu, že se pokusím tam toho nacpat co nejvíc. Když už, tak už, že jo? Jako snažila jsem se, ale víc už to nešlo - hrozilo, že se pod horou cukru dílo úplně zhroutí:-D Tak. Zakládám nejjeddovatější stránku do alba a jako vždy děkuji za výzvu, protože to posouvání hranic je na tom to nejlepší! A happy birthday, of course, miláčkové!


VALÉRIA
--- světle růžová ---

Úžasný spôsob ako osláviť narodeniny. Baby ma opäť dostali svojou kreativitou. Odkedy zverejnili fotku a napísali, že losujú balíčky tak som sa nevedela dočkať. Veľmi som sa bála hnedej a oranžovej, to nebudem klamať. Avšak v kútiku duše som tušila pink ružovú ... tesne pred otvorením som mala pocit, že to bude zelená ... ale napokon to bola svetlo ružová. Kit nazvaný Guave Sensation. Chápete nielenže vytvorili dokonale zladené kity, pre každú iný, oni ešte aj vytvorili špeci názvy pre kity. 


Veľmi som sa tešila. Jedna z top farieb, ktoré chcel získať každý. Na svoju obranu musím povedať, že som nemohla vytvoriť pohľadnicu a musel to byť LO prípadne PL stránka. Taktiež som prvýkrát použila formát 8,5 x 11 inch a určite to nebolo poslednýkrát.  Krásne narodeniny moje milované PA !!! Nech je aj ďalších 55 rokov minimálne takých dobrých ako bolo tých prvých 5 :-*  


ANIČKA 
--- fialová ---

Nevím, jak to máš s fialovou ty, ale u nás v práci je to taková docela zakázaná barva. Nesmí se o ní mluvit, natožtak ji použít. Takže... je ti asi jasný, že když jsem uviděla TUHLE nádheru, tak jsem si řekla, že to si zaručeně vytáhnu. No... a vidíš. Ještě že tam byla ta čokoška, jinak nevím!


Na stránce jsem po dlouhé době patlala (jakože velice lehce) a taky jsem použila snad všechny ozdoby, co byly na mé super hromádce. Fialovou nemůžu ještě úplně rehabilitovat, ale mám radost z toho, že mám do alba zase věc, která by určitě normálně nevznikla. 


LEA
--- tmavě modrá ---

"Jako vážně modrá???" Taková byla moje reakce, když mi Anička dovezla záhadný balíček. A pak přišla na řadu otázka: "Jakou k té modré dám asi fotku???" Jedině černobílou. Hnědý Božin se prostě k modré nehodí! 


Nakonec to až taková tragédie nebyla, protože jsem tu pro mě strašnou podkladovou čtvrtku utlumila povolenou bílou. A  stránku jsem měla hotovou celkem rychle. Pár drobností jsem ještě přidala druhý den a mohla jsem si vydechnout.



SILVIE
--- světle modrá ---

To je zase výzva! Monostránka v barvě, kterou si člověk sám nemůže vybrat?! Tak ještě, že ke mě byl vesmír milostiv a nemám oranžovou. Celé lepení jsem opravdu těžce překonávala touhu, tam nalepit něco růžového. Naštěstí nám nezakázali fixy, takže hlavní nápis jsem tam mohla načmárat, normálně bez velké abecedy nedám ani ránu, teda stránku! 




PETRA
--- světle zelená---

Nachystali jsme překrasne jednobarevné hromádky materiálu.... A aby mi to nebylo líto... Tak Anička říká a ty to budeš dělat taky.... A já.... Tak jo! sedla jsem k tomu hned jak jsem si to přinesla domu, protože by mi to nedalo spát.... A takto to dopadlo.... Pozn. S velkymi stránkami mám minimum zkušenosti....




PAVLÍNA 
--- tmavě zelená ---

Tvořit jenom v jedné barvě není lehký úkol a je asi úplně jedno, jaká barva to je. Když jsme balíčky "luxusního" materiálu chystaly, dala jsem do zelené hromádky ozdobu - komára a velice mě to pobavilo. Aniž bych tušila, jak bych ho použila, pronesla jsem, že ho určitě CHCI. A tak se to tak stalo. 


Vytvořit zelený žabinec mi zabralo určitě víc času než bych si přála, ale nakonec ta vzpomínka na oblíbený Český Krumlov není taková havárka, jak to na začátku vypadalo. Až na drobný detail. Když jsem ji ukazovala doma ("podívejte se, co jsme si na sebe zas vymysleli"), můj muž pronesl: hezké, ale ta fotka je z Litomyšle! Tak to budu muset přelepit :)


ANNIE
--- šedá---

Na narozeninovou výzvu jsem se moc těšila a hlavně jsem byla napjatá, s čím Anička a Pavlínka vyrukují. No nezklamaly holky zlaté. Pro můj balíček jsem si šla osobně a hned jsem ho taky otevřela. “Jóoo pohodička šedá barva“, uklidňovala jsem se,“ještěže nemám fialovou nebo oranžádu“. 


Na tvoření nebyla vhodná chvíle a tak jsem se k balíčku znovu dostala, až skoro po týdnu a vůbec jsem si nevěděla rady. Najednou té šedé bylo nějak moc. Zachránila mě až čtvrtka s imitací dřeva a možnost použít i bílou. Výzva byla pokořena. Co ty, ráda se pouštíš do něčeho nového, nebo se raději držíš toho co je ti známé.


ALENA 
--- hnědá ---

Peklo! Jinak tento počin nelze nazvat. Hned po oranžové je pro mě hnědá ta nejhorší barva a mě jí holky pošlou? Pokoušel se o mě infarkt a to doslova! Kolegyně v práci by vám mohla vyprávět. Nejdřív jsem nadávala a pak jsem byla nešťastná. Když jsem “to” přinesla domů, hodila jsem balík do kouta a šla radši vařit oběd na druhý den. Ale protože mě to stále neopouštělo musela jsem k tomu večer zasednout a něco vám z té barvy a směti různodivných “ozdob” (do se to tak nazvat) něco slepit, protože jinak by se mi o tom určitě i zdálo. 


Trošku to zachraňovala světle hnědá čtvrtka a tak jsem ji použila jako podklad a z tel tmavé jsem si vyřezala pár hvězdiček a štítků. No co z toho vzniklo vidíte. Doteď si tím nejsem úplně jistá, ale je nalepeno. Doufalm, že tohle bylo na dlouhou dobu naposled a holky mají u mě jedno velké mínus. Z toho zbytku vám pošlu přaní! I s tím pírkem. 


23 komentářů:

  1. Teda holky i když jste byly omezeny jednou barvou, tak výtvory jsou opět luxusní. Kde vy na ty nápady chodíte. A Annie tvoje pokračující molo nemá chybu (super zpracované). Verča Sembolová

    OdpovědětVymazat
  2. Všechny to máte dokonalé, já bych asi plakala u fialové a zelené.

    OdpovědětVymazat
  3. Holky, je to naprostý luxus, líbí se mi všechno, ale asi top je molo u Annie, to je super nápad, hotové 3D dílo :)

    OdpovědětVymazat
  4. Holky vy ste neskutočné. Klobuk dole pred každou jednou. Poprali ste sa s tým úplne parádne. Každá jedna stránka je 👌 top. A Ali ty máš môj najväčší obdiv tá hnedá je asi najhoršia. Ale tvoj výtvor je bravurny 😉👍

    OdpovědětVymazat
  5. Holky, to je neskutečné! Co stránka, to skvost! Vy jste neskutečný! Fakt, nemám slov! <3 Miluju je všechny a smekám! Pecka, pecka, pecka!

    OdpovědětVymazat
  6. Holky, paráda. Myslím, že jste si s tím poradily všechny perfektně. Máte to moc hezké a některé stránky určitě liftnu :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Holky, já se fakt bavím :-D :-D :-D

    Alčo ... tak hnědou jsem ti fakt nepřála ... fuuuuj!! :-)
    Jani B. ... ehmmm, oranžová ... to bych asi nedala :-)
    Peťa ... nádherné stránky .. jako fakt první??
    Pavlí .. jako ta stránka, no luxus!!
    Jani V. ... no vím, že s tou růžovou si to u tebe holky DOST rozházely, ale zvládla si to skvěle a ty fotky z našich sedánků takhle pohromadě jsou super :-)
    Leuška, Jana S., Adélka, Iva S., Valika, Anne ... holky, vám se prostě do vkusu holky trefily a jsou z toho nádherné stránky. Holt s těmihle barvami se to nedá zkazit (btw Leuš, nádherná fotka) :-)
    Ani ... nooo, já mám fialovou taky zakázanou, ale poprala si se s tím, Ani, statečně a stránka je boží. Fotky jsi vybrala skvěle :-)

    Holky, super ... skvěle vymyšlená challenge a krásné výsledky.

    OdpovědětVymazat
  8. Jako, holky, vy jste hvězdy!!! Článek jsem četla opravdu postupně a při každém balíčku na mě šly mrákoty. Do mdlob jsem šla podruhé, když jsem viděla, co jste z toho každá vytvořila. Opravdu pecka, každá stránka!!! :-*

    OdpovědětVymazat
  9. Teda to je pecka, co Vy si umíte vymyslet a ještě si málem přivodit infarkt na poště :) :) :) Pro mne jste VŠECHNY HRDINKY tolik krásy vytvořit, nááááddheraaa
    Já miluji fialovou. Ale překvapila mne i bílá stránka. NO PROSTĚ WAUUU

    OdpovědětVymazat
  10. Neee, vážně tady lapám po dechu, strašně moc krásné stránky! Nějak mě to úplně dojalo..... !!!!!

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to je velka parada ! Nadchlo me teda molo...a tleskam nad zpracovanim hnede, fialove a tmave ruzove - nad tema bych ja plakala ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. Teda holky, jste skvělé! Všechny! Když jsem viděla balíčky prvně, tak jsem si říkala, že žlutá a oranžová by bylo pro mě peklo. Beru zpět, balíček hnědé a fialové byla fakt pomsta :-D A to fialovou jinak miluju. Ale zvládly jste to všechny na jedničku, jak jinak :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Super výzva, některé balíčky budily hrůzu a hle, z toho pak krásná stránka! Tleskám, tleskám!

    OdpovědětVymazat
  14. :D hahá.... tak som si pekne prečítala :D ja som si "vytiahla" akurát hnedú, ale zo všetkých možností mi vadí skoro najmenej. vlastne mňa hnedá potešila až než som zistila, že hnedých vecí doma moc nemám :D takže sa bude musieť trošku improvizovať farbením :P
    inak chválim nádherné layouty- krásna inšpirácia

    OdpovědětVymazat
  15. Holky mooc děkujem za krásné komentáře:-) a těšíme se na vaše počiny!

    OdpovědětVymazat
  16. No to je nádhera, takový nelehký úkol a tolik krásných stránek vzniklo! Jste všechny moc šikovné!

    OdpovědětVymazat
  17. Dokonalé! Zvládla by som (ok, myslím, že by som zvládla, ale reálne by som bola na prášky) mint, pastel pink a ešte možno bielu. Oranžová, červená, zelená, modrá, HNEDÁ....to by som vážne nedala. A mimochodom...tie vaše komenty som čítala aj manželovi a bavil sa na tom rovnako ako ja :D Ďakujem baby a ešte raz, všetko najlepšie!

    OdpovědětVymazat
  18. Zrak mi přechází! Jste vážně dobré, klobouk dolů.

    OdpovědětVymazat
  19. Teda holky ste naozaj skvelé a úžasné 👍 čo ste dokazali, mne spadla sánka niekoľkokrát, a ešte ste aj pobavili 😊 no niektoré farby sú na mrtvičku teda pre mňa napr. fialová to je desná farba ale vy ste to zvládli bravúrne 👍

    OdpovědětVymazat
  20. Holky,moc děkujeme za ty krásné komenty. Ten nápad se holkám opravdu povedl a byla to zábava 👍 a já se moc těším na Vaše výtvory

    OdpovědětVymazat
  21. Děvčata jste úžasné, všechny. Povedlo se Vám to více než na 1 s hvězdičkou. Některé balíčky, jako třeba tmavá růžová, by mě polejvalo, ale výsledek Jany V. je excelentní. Tleskám. A litovala jsem Petru se sv. zelenou, ale výsledek je perfektní .... holkám dalo určitě práci, vymyslet balíčky, ale vymyslely to super.

    OdpovědětVymazat
  22. Nádhera, jedno hezčí než druhé. Asi se taky hecnu a vytvořím jednobarevnou stránku :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Nádherná přehlídka, jedna stránka povedenější než druhá...budu sem chodit často pro isnpiraci:)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover