úterý 14. března 2023

Rozkvetlá stránka a PIKNIK NA LOUCE / MÍŠA

Zdravím všechny papírové nadšence! Dnes jsem tady se svým prvním projektem z kolekce PIKNIK NA LOUCE! Inspirovala jsem se zadáním březnové challenge, které zní vyšívané pozadí. Trochu jsem si to ale usnadnila a není to úplně vyšívání v pravém slova smyslu. Podobnou stránku jsem ale chtěla udělat už dávno. Bavlnky jsem tudíž měla doma, a jelikož barvy celkem ladily s novou kolekcí, tak nebylo co řešit.

JAK NA TO?

Na bílou čtvrtku jsem si vyměřila čtverec a ten jsem po celém obvodu nadírkovala po 1cm.

TIP: Dírkuju vždy šídlem z galanterie na korkové podložce, kterou mám z Ikey. Jde to velmi snadno a rychle. Pokud vyšívám bavlnkou, použiju větší jehlu.


Následně jsem si určila střed čtverce a tam jsem si skalpelem vyřízla kolečko asi 1,5 cm v průměru. Nemusí být vůbec dokonalé, protože střed je pak stejně zakrytý fotkou.


Samotné "vyšívání" nebylo až tak zdlouhavé. Bavlnku jsem si na jehlu navlékla tak, aby nebyla dvojitě, konec jsem zauzlíkovala a napoprvé jsem píchla jehlu zespodu kousek od středového kolečka, aby se mi bavlnka uchytila. Začala jsem modrou vrchem do rohu čtverce, spodem zpátky, skrz kolečko a do další dírky... jen jsem vždy vynechala dvě dírky na další barvy. Když byla modrá hotová, udělala jsem stejným způsobem žlutou atd. Vypotřebovala jsem přesně jednu bavlnku od každé barvy.

Bavlnky jsem měla takové ty klasické z galanterie, ale holky mají na na stránkách taky pěknou nabídku bavlnek v krásných barvách na nejrůznější vyšívané projekty.

Potom jsem si na Big Shotu vyřezala fotku do tvaru kolečka a to podložila papírovými výseky z kitu. Přidala jsem nápis a bylo hotovo. Zvolila jsem černobílou fotku, a proto jsem nakombinovala kytičky barevné s černobílými a moc se mi to tak líbí. Celá fotka je pak podlepená pěnovou páskou. A toť vše, stránka hotová. Miluju ty barvičky! Musím říct, že mi už takhle koncem zimy barvy chybí. A jaký máte vztah k barvám vy? Dejte vědět a já se budu těšit zase příště! 

Míša


POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

4 komentáře:

  1. To je nádherný a jednoduchý nápad👍😃 paráda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Irenko! Jsem ráda, že se líbí,je to navíc opravdu jednoduché. Takové stránky mám vlastně nejraději 😁

      Vymazat
  2. Moc povedené 👍. A jak řešíš druhou stranu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Jinak druhé strany bývají u šitých projektů nic moc, s tím se počítá. Když stránku zastrčím do alba, dám z druhé strany pak další stránku a nic není vidět :-)

      Vymazat

Pin It button on image hover