pátek 2. ledna 2015

DIY Art Journal Cover

ART JOURNAL COVER
Denisa


Už jste zvažovali, že byste zkusili od nového roku začít s tvořením svého art journalu? Pokud Vás zlákaly mixed media, je to určitě perfektní způsob, jak si postupně vyzkoušet různé techniky a materiály a současně zaznamenat své pocity ohledně čehokoliv, co momentálně  zaměstnává Vaši mysl. Jak často budete tvořit, záleží zcela na Vás. Jednou měsíčně to určitě zvládne každý.

Protože se u toho budeme rozhodně bavit a zkoušet nové a nevídané, není třeba do toho hned investovat ohromné částky. Určitě je jednodušší si zakoupit už hotový art journal, ale ty většinou mají tu nevýhodu, že neumožňují 3D stránky.

Já jsem tedy použila solidní stránky ze staré knihy, natřela je gessem pro větší pevnost a jednoduše svázala kroužky. S titulní stránkou jsem si už vyhrála více a zkusila metodu vrstvení různých ozdob a zbytečností.


Protože moje titulka je vrstvená a tudíž těžší, podlepila jsem ještě stránku kartonem. Pak jsem si připravila různé zbytečnosti, které bych normálně na LO nedala (buď kvůli nemožné barvě, kýčovitosti, obyčejnosti). 


Tady je to zcela fuk, protože po nalepení krajek, korálků  a spousty dalších věciček se celá stránka přetře několika vrstvami bílého gessa. Jako lepidlo jsem použila Gloss Gel od Finnabair, udrží cokoliv!


Poslední fází je nabarvení a celkové doladění detailů. Já použila Ecoline barvičky, akrylové barvy a spreje Color Bloom. Když je dílo hotovo, je dobré ho zafixovat akryl. lakem ve spreji.


A teď už nám nic nebrání, popustit uzdu své fantazie a tvořit a tvořit, když to na nás přijde :) Krásný nový rok 2015 všem a nádherné  inspirativní zážitky!

2 komentáře:

  1. Nádhera, Denisko! Ze všeho nejvíce mě tam zaujaly ty korálky :-) Mám doma celou krabici nepoužitého rokailu a tak už vím, co s ním :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jedním slovem DOKONALÉ!!! Prohlížím si to pořád dokola a stále objevuju nové a nové detaily... :o)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover