pátek 9. ledna 2015

DIY frame meakeover

DIY FRAME MAKEOVER
Denisa

Nový rok je v plném proudu a určitě mnoho z Vás má v hlavě pár předsevzetí, na kterých jste se rozhodly letos zapracovat. Já na předsevzetí moc nedám, ale slíbila jsem si, že letos vyzkouším plno zbrusu nových projektů a technik, na které loni nebyl čas či odvaha.Tentokráte jsem váhala mezi plátnem a rámem. Nakonec jsem zvolila rám. No spíše torzo nevkusného „zlatého“ rámu na fotku (bez skla a zadní části). Jelikož se blíží svátek mé starší dcery, bude to originální dárek, a sice MM obrázek s její fotkou v sladkém romantickém stylu.

CO BUDEME POTŘEBOVAT

Z mixed media kuchyně si vystačíme s lepidlem ( UHU All Purpose Adhesive),embosovací pastou (Dreamweaver), Archivalem, akrylkou a gessem. Vybereme si zbytky papírů v tlumených tónech (já vybrala Telegraph Road od KaiserCraft, PA) a spoustu ozdob: gázu, květy, perly, kovové komponenty, krajky, nálepky, výseky.

NÁVOD
Rám natřeme ledabyle bílou akrylkou, dvě vrstvy stačí. Vysušíme. Vyřežeme si dva kartony o potřebné velikosti, nalepíme na sebe a pokryjeme čtvrtkou. Čtvrtku přetřeme čirým gesem, vysušíme. Naneseme přes šablonu embosovací pastu, vysušíme. Vlepíme do rámu, zajistíme kovovými plíšky.





Začínáme zdobit. Abychom zčásti srovnali plochu rámu a výplně, bude třeba si nastříhat malé kousky z kartonu na podložení výseků. Pod fotkou jsou tři na sobě. Jakmile máme nazdobeno, sjednotíme a zjemníme vše gessem. 




Pokud budete sušit pistolí, pozor na fotku, zkroutí se! Buď pečlive přikrýt hrubou vrstvou čehosi nebo poblíž fotky nechat volně uschnout. Pro co nejněžnější efekt už dále nebarvíme. Rám potiskneme halabala Archivalem v holubí šedi. Hotovo.




Doufám, že jsem Vás trošičku navnadila vyzkoušet nové a neokoukané. Přeju hodně zdaru a hlavně spoustu zábavy :)

6 komentářů:

Pin It button on image hover