úterý 13. ledna 2015

Trend(y)...OLGA

CHIPBOARD

Když jsem se podívala na novinky, které představili světoví výrobci materiálu pro scrapbooking na veletrhu CHA 2015, první, co mne zaujalo, byla barevnost…světlé pastelové barvy, kde vládne mentolová, starorůžová a broskvová, citrónově žlutá a bílá. Chtěla jsem se ale zaměřit na konkrétní produkt, a tak volba nakonec padla na Chipboard. Slovo označuje v překladu dřevotřísku, ale ve scrapbookingu máme na mysli výseky z pevného kartonu, lepenky, dřeva či překližky.

Já vím, už to není trend, ale stálice…přece jen je ale něco nového…a to užití: dříve jsme se mohli setkat především s chipboardovými alby, v současnosti najdeme u většiny světových značek větší či menší prvky, motivy, texty, písmena a číslice. A s těmi se můžeme doslova vyřádit.

Lze je použít jako šablony, jako razítko, mohou se nechat v přírodním provedení, je možné je zdobit pomocí různých barev, sprejů, laků, inkoustů, embossovacích prášků, potisknout razítky, dají se z nich vytvářet shluky , které slouží jako podklad…prostě ideální dekorace pro různé kreativní projekty. A kam s nimi? Od dekorace přáníček, přes stránky, Mixed Media až po Project Life.













Používáte na svých projektech dřevěné či kartonové elementy? 
Pochlubte se v naší galerii…

4 komentáře:

  1. Mám doma dřevěné razítko určené na textil. Ale barva se do něj z razítka hrozně vpíjí. Natřela jsem ho tedy lakem, ale barva stejně moc nedrží a na papír se skoro nedá použít. Nenapadá Vás nějaký fígl? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám chipboards ráda a ráda je používám právě díky nespočtu možností použití - díky, Oli, za přehledné shrnutí! :)
    Pro Anonymní: pokud už máte razítko natřené lakem, zkuste jej jemně obrousit (smirkový papír, pilník na nehty...) - ale je to jen odhad, vlastní zkušenost nemám.

    OdpovědětVymazat
  3. Chipboards patří ke stálicím v mém tvoření ... ať už ve své přirozené "dřevěné" barvě, nebo obarvené ... Projekt získá dimenzi a díky neuvěřitelně široké nabídce těchto výseků je můžete použít skutečně všude :-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover