pátek 3. prosince 2021

Vánoční minialbum / ANNIE

Kit Vánoční tajemství / prosinec 2021

Krásný první adventní týden. Nevím jak ty, ale já už mám vánoční náladu. S dětmi jsme upekli perníčky, vytáhli vánoční dekorace. O víkendu jsme kukli na Sám doma a dokonce i nasněžilo. No a já jsem se po roce pustila do příprav adventního alba a použila na něj aktuální prosincový kit, který je opravdu kouzelný. Pojď se podívat.


Jako každý rok jsem stála před rozhodnutím, jestli album dělat nebo nedělat. Minulý rok mi totiž došel už 10. den dech a album zůstalo rozdělané. Určitě nejsem sama, komu se to někdy stalo… a ne a ne se k tomu vrátit. Nakonec mě ale přesvěčil vánoční kit z dílny PA, a taky chuť si po delší době vytvořit něco jen pro nás.

Zvolila jsem velmi jednoduchý formát, žádné vyrobené mini, a že jich na blogu PA za ta léta už máme. Stačí zadat do vyhledavače vánoční album nebo december daily. Já jsem vytáhla se zásob čtvercové album z jednoho dávného workshopu s Teresou Collins (možná máš to album doma taky) U holek v obchůdku najdeš zde.

Jako základ jsem si do alba nařezala papíry z kitu plus pár bílých čtvrtek. Držela jsem se čtverce 5x5 inch. Někdy jsem řízla papír přesně a někdy jsem si nechala celou šířku papíru a ze zbytku mi vznikla kapsička. Přidala jsem ještě růžový papír od Renke. Pokud si chceš ale proces zjednodušit úplně ti stačí kapsy

No nedalo mi to a začala jsem si hrát.

Vzala jsem si na pomoc ještě kolekci Vánoční dílna, a tak jako Jani Bennet nebo Mirka jsem si musela pár věcí do alba vyšít. Vzory na vyšívání jsem si podle razítek překreslila na čtverečkovaný papír. Dá se stáhnout a vytisknout online. Stačí do vyhledavače zadat „grid paper print“. Rozměry jsou jak v centimetrech, tak v inch, takže si můžeš velikost křížkové výšivky přizpůsobit tvým potřebám. Já chtěla malinko menší.

Potom jsem šáhla po šablonách a vyřízla si pár nadpisů.

A taky nějaké lístečky cesmíny a louskáčka, ten nesměl chybět.


Z jednoho papíru z kitu jsem si vyrobila schovávačku a zbytek použila jako visačky. Ani kousíček nepřišel nazmar

Samozřejmě kapsička na dopis pro Ježíška nesměla chybět.

Zdobila jsem zatím jen velmi opatrně, protože to hlavní teprve přijde, až začnu album plnit fotkami. No drž mi palce! Snad to tento rok klapne. Ale cítím, že letos to půjde, protože holkám se kity nesmírně povedly a je radost si s nimi hrát.

Jestli ještě váháš, jdi do toho!!! Tvoje album nemusí být plné vychytávek a mít originální formát. Stačí pár papírů a ozdob. Hlavní jsou tvé vzpomínky a radost z tvoření.

Měj se krásně

2 komentáře:

  1. ten louskáček?! Pane bože! Miluju!
    Jinak z toho kitu chystáme December Daily asi všichni :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je velká nádhera!!! Já jedu letos poprvé DD a do většího formátu než sešitek se mi nechtělo, ale asi to přehodnotím. Potřebné kity samozřejmě jako správný milovník Papero amo taky mám :-)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover