středa 15. prosince 2021

Tajemství loňských Vánoc / JANA B.

 kit Vánoční tajemství / prosinec 2021

Zpátky v listopadu jsem se tady zasnila, jak se vánočně naladím při tvoření alba 2020. A co myslíte? Ani ťuk (abych byla slušná). Na loňské Vánoce tak došlo až s tímhle báječným kitem, který má papíry neobvyklého formátu 8,5x11 inch, skvělé gramáže a s naprosto úžasnými motivy. A normálně ten můj tvořící rauš nešlo zastavit! Jedna stránka za druhou mi vznikaly pod rukama a já vám je tu všechny postupně ukážu.


Touhle stránkou jsem začala advent. Po delším přemýšlení jsem se rozhodla, že žádné ťuťu ňuňu album dělat nebudu a vzpomínky jednoduše nalepím do sešitu Storyline Chapters. Musela jsem si tedy přibližně napočítat, kde asi skončím s listopadovými vzpomínkami, to je pro mě asi největší nevýhoda sešitové vazby.

Stránku jsem po straně ořízla. Vzala jsem kraft papír z kitu a mezi něj a stránku vlepila pruh vellumu, který mi tak vytvořil část stránky pro velký nadpis. Ten jsem si naměřila ze šablony od Lora Bailora, konečně na ni taky došlo! Pak už stačila jen velká fotka 10x15 cm, trocha roští a číslo. Ne, že bych album dělala podle čísel, to už dávno neřeším a jak to vyjde, tak to nalepím. 


Protější strana je taky jednoduchá. Velká fotka, starší šedá abeceda a trocha zdobení. A taky spousta textu. Nemůžu si pomoct, mám toho tolik na srdci. I když si asi po několika letech budu říkat, že jsou to pěkný plky, teď mám pocit, že je to psaní i taková moje terapie. 


Vellumový věneček jsem opět rozstřihla a využila na dvou místech...


... a tady je ta druhá část. Stránka o adventním kalendáři, který jsme zahájili až s číslem 12. Jenže místo bylo zrovna tady, tak jsem si to posunula. Jsou to opět jen fotky, ozdoby z kitu, zajíček ve své jamce / roští a spousta textu. 


Další dvoustrana je o perníku. Myslím, že naše zdobení vysvětluje všechno. Jsem sama zvědavá, jestli tuhle fotku instagram rozpozná a hodí mi tam upozornění ministerstva zdravotnictví :D Jo a ta velká číslice je vyřezaná z papíru pomocí šablony od Lory. Skvělý font, který je stejný jako ta velká abeceda. (Tuhle už holky tedy nemají, doporučuji dát hlídacího psa. Nebo je tam od Lory i tahle, ale asi má větší čísla.)


Rozstříhala jsem ten kartičkový papír. A taky ten s visačkami. Bavlněné provázky ITO jsou skvělé, mně na nich baví ta praktičnost - ozdobí, ale nenakynou album. 


Výseky perníčků jsou z kitu Vánoční dílna (ten je teď dostupný po jednotlivých výsecích a samolepkách) a já jsem měla hroznou radost, že jsem si na ně vzpomněla a použila je. Většinou totiž zaslepeně lepím z daného kitu a zapomínám, že mám doma takovou spoustu pokladů. 


A tady je poslední dvoustrana, která vznikla jako první. Moc se mi líbily ty kartičky a krásně šly k fotkám. Jenže těch fotek jsem měla víc. Vymyslela jsem to tak, že jsem kartičku asi půl cm od kraje narýhovala, aby byla jako odklápěcí, a nalepila pod ni fotku.



Protější strana je opět o velké fotce, velké číslici a ozdobách. A ano, i nějaký ten text by se tam našel. Opět jsem klamala - stromeček jsme strojili až 20., ale potřebovala jsem si 20 nechat na oslavu narozenin ... To jen, abyste věděli, jak já to album šulím a že to není nic proti ničemu.



Na závěr chci ještě říct, abyste se nenechaly (jako já) strhnout tím předvánočním "a tohle ještě stihnout, tohle vyfotit, a z tohohle dne nemám ani jednu fotku". Kdyby totiž nebylo tohoto článku, asi bych se k tomu tvoření nedostala. Sice ty stránky vznikly rychle a v maximálním minimalismu. Každopádně jsem se loni přesvědčila, že není třeba tvořit hned a už vůbec není třeba na album pořád myslet a přemýšlet o tom, co který den "vánočního" budu dělat. 

Přeji vám všem, ať si tu předvánoční atmosféru řádně nasajete a v poklidu užijete, ať máte pohodové Vánoce, šťastné a veselé! 

6 komentářů:

  1. Jani nádhera 👏 nič tomu nechýba. Si ma úplne navnadila, že by som sa nakoniec predsa aj ja pustila do toho tohtoročného?

    OdpovědětVymazat
  2. To je taková krása, prostě jednoduše dokonalé:)

    OdpovědětVymazat
  3. Znovu ho jdu obdivovat, zajímá mě, jestli máš ten sesitek samostatně? A nebo v albu 8 na 10? Anet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anet, zatím samostatně, když ho teď beru pořád do ruky. A tím, že to nemám z loňska ještě vše hotové a nevím, kolik toho bude a jak se mu to vejde, tak to mám zatím samostatně.

      Vymazat

Pin It button on image hover