čtvrtek 16. prosince 2021

Tip na dárek pro babičky / JANA S.

 kit Vánoční tajemství / prosinec 2021

Když jsem vytáhla krásný nový kit, že budu vymýšlet inspiraci, měla jsem na připravenou jednu fotku a chtěla jsem tvořit stránku. Nebyla tak úplně v barevnosti kitu, ale říkala jsem si, že stačí vynechat červenou a materiál půjde úplně ke všemu. Jenže při prohlížení a vybírání čtvrtek jsem se dostala k čtvrtce č. 2 s nápisy a svetrovými vzory na „PL kartičkách“. A jak jsem tak přemýšlela, jak ji použiji, dostala jsem nápad – udělám úplně malinké mini (pro mé rodiče) a tyto kartičky na něj použiji. K této myšlence mě asi přivedl i fakt, že vzorované čtvrtky od Floriléges Design jsou vysoké gramáže a přišlo mi škoda použít je „jen“ na stránku.


Rozhodla jsem se pro jednoduchý tvar á la kalendář, svázaný pomocí strojku Cinch. Velikost stránek určily kartičky, je cca 8x11 cm. Žádné vychytávky nečekejte. Mám stejnou zkušenost jako Jani B s tím, že rodiče schovávačky a další vyňuňané efekty nevyhledávají. Oni chtějí fotky vnoučat a maximálně jemné přizdobení. Což bylo fajn, protože mi na tvoření nezůstalo moc času.

Připravila jsem si základ alba – pruh kartonu širší cca o 5 mm než kartičky, jsem rozdělila na 2 stejné obdélníky o délce o 5 mm větší než délka kartičky a 2 proužky do báze trojúhelníkového základu. Obalila jsem je hnědou čtvrtkou č. 3 s jemnými větvičkami.

Bílou čtvrtku z kitu jsem nařezala a z jedné strany nalepila fotky. Až na jedinou výjimku jsem je vůbec nezdobila. Na druhé straně jsem si naopak se zdobením vyhrála. Kromě krásných větviček, štítků, visaček a myšičky (na kterou jsem se těšila nejvíc) od Sis, jsem z čtvrky č. 4 vystřihla další zvířátka a na každou kartičku vytvořila shluky ozdob. U visaček nemohly chybět ITO příze. Mám je úplně nejvíc nejradši. Jsou skvělé jako šňůrky na všechny druhy projektů, ale dá se s nimi i vyšívat. Myslím, že je mám úplně na všem.

Pak už mi zbylo jen albíčko svázat. S cinchem to bylo hned. Mimochodem, všimly jste si, že holky naskladnili mini cinch? Je kouzelný, měla jsem co dělat, abych mu odolala, ale když už mám ten velký ... alespoň jsem si tedy doplnila vázací dráty, protože mě to vázání fakt baví.

Vím, že by bylo prima natočit listovací video, ale nestihla jsem to. Omlouvám se. Světlo je teď nemilosrdné, co nenatočím o víkendu, to není. Alespoň jsem proto nafotila všechny zdobené stránky ... snad to bude k inspiraci stačit.









Přeji Vám krásný zbytek Adventu a spokojené svátky v blízkosti Vašich nejmilejších!

Jana

6 komentářů:

  1. Jani, to vypadá skvěle. Ještě potřebuji inspiraci pro jednu babičku, tak tohle by nemusela být špatná volba. Snad to pod stromeček stihnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, to je super, MO díky a doufám, že babičku potěšíš! ❤️

      Vymazat
  2. Moc krásné albíčko. Jestli mi sestra pošle fotečky vnoučátek, tak si nápad vypůjčím a svážu knihařskými kroužky. Jani, přeji Ti krásné odpočinkové vánoční svátky :) :) :)

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover