úterý 7. března 2023

Mini o mně pokračování, tip jak na koláž v mobilu / ANNIE

Ahoj, dnes tu pro tebe mám spíš než tvořící inspiraci, tip na aplikaci, která ti pomůže s kolážemi fotek.

Ano ano, články tohoto typu už jsme tu na blogu měli, ale tipy co s fotkama, těch není nikdy dost.

Já zabila při tvoření dvě mouchy jednou ranou. Přidala jsem pár stránek do mého rozdělaného alba a nakolážovala pár fotek, které ti dnes můžu ukázat.

Za tu dobu co lepím, už jsem vyzkoušela kde co. Vyvolávání fotek skrz fotolab, tisk na různých tiskárnách. Kolážování přes online aplikace v PC. Ale to by bylo asi na další článek. Vycházejme z toho, že chceš rychle a jednoduše dostat fotky z mobilu a taky je zrovna upravit, nakolážovat, vytisknout a nalepit (to je většinou to co chci já). Prostě rychle a jednoduše.

Já už pár let tisknu na tiskárně Canon selphy. Dá se propojit s mobilem, takže stačí jen internet a frčíš. Samotná tiskárna má svou základní aplikaci na kolážování fotek, tu používám taky, řekneme si o ní později.

Aplikace, kterou ti chci ukázat já se jmenuje LiveCollage. Volně ke stáhnutí pro IOS i android.

Aplikace má základní verzi a plus premium, ale mě úplně stačí ta základní. Co je supr, že do koláží necpe své logo. To se u některých aplikací stává a nutí tě pak pro koupi premium verze, kde už vodoznak není. No tak tady jej nenajdeš.

V aplikaci je spousta funkcí, ta hlavní je kolážování. Koláž do čtverce, obdélníku,  fotek 5, 10.

Stačí si jen vybrat.  Samozřejmě můžeš fotky přidávat, mazat, editovat, upravovat, doplnit text atd. Když si s výsledkem spokojená dáš uložit. Asi tě to opět bude nutit do premium, ale ty jen ťukneš na křížek a normálně uložíš.



Pokud máš nakolážovaný obdélník stačí už jen tisknout. Pokud čtverec, většinou ještě udělám další koláž na obdélník a to už většinou v aplikaci pro tiskárnu. Přijde mi to rychlejší.

Tak  a tady konečně pár stránek, které jsem tvořila pro své album my, myself and I.


Úmyslně jsem nechala některá okýnka volná a nevložila jsem fotku, abych pak mohla doplnit zdobení.

Dá se vyhrát a já zdaleka nekončím a i další stránky do alba budou patřit, jak klasickým fotkám, tak kolážím. Album to obzvláštní a dostanu na jednu stránku víc fotek.

Tak snad jsem ti nezamotala moc hlavu. Vyzkoušej a poděl se o své koláže na našich FB stránkách Rodina PA nebo na Instagramu.

A pokud nechceš kolážovat, tak řezačka je taky supr volba.


POUŽITÝ MATERIÁL A POMŮCKY:

Pokud některý materiál nebo pomůcka není skladem a ty ji nutně potřebuješ, nevěš hlavu! Dej si hlídacího psa. Jakmile to bude možné objednámenaskladníme a emailem tě informujeme.

4 komentáře:

  1. To je super článek, musím hned vyzkoušet. Ty různé tvary se mi líbí!!!🤩

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmm, namlsala jsem se, ale na mém pár let starém mobilu mi to hlásí, že nejde nainstalovat kvůli příliš novému androidu:(

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle je moc povedený nápad s tím albíčkem, a děkuji za inspiraci s kolážováním fotek, canon selphy mám taky a je fajn mít krásnou koláž na jedné fotce, tahle appka je fakt super a jednoduchá i pro takové jako jsem já, co zrovna anglicky skoro neumí.

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover