pondělí 4. ledna 2021

Album 6x8 z letní dovolené / MIRKA

Přiznám se, že na lepení zážitků z letních prázdnin jsem se těšila moc. Dřív jsem se k tomu nedostala, ale musím uznat, že teď, po tvoření všech těch vánočních a zimních věcí je to velmi příjemná změna, takže jsem ráda, že to tak nakonec vyšlo. Teď pozor, zapínám časostroj a posouvám čas zpátky do léta, odlétáme...


Veselé proužkové album jsem si pořídila už dávněji. Je to rozměr 6x8 od značky Mintopia. Alba této značky mají kroužkovou vazbu s roztečí, na které nesedí kapsy od jiných značek, ale je možné u holek objednat originál kapsy Mintopia, které naopak sedí i do ostatních alb 6x8 (mají víc dírek).

Album ještě nemám ani zdaleka hotové, takže dnes vám ukážu jen jeho část, kterou jsem zatím stihla a další stránky pak někdy jindy :) Vrchní desky alba jsem si ozdobila chipboardem přetřeným na bílo, nápisem ,,léto”, několika enamelkami a papírovým výsekem z tohoto archu.


Dovnitř jsem si vyrobila rozdělovníky pro jednotlivé dovolené a výlety, které jsme o prázdninách podnikli. Nejdřív jsem si vybrala papíry (snažila jsem se vybrat podobné barvy, jaké mají proužky na obalu alba) a pak jsem si jednotlivé papíry nařezala. Výšku mají stejnou (20,5 cm) a v šířce se liší vždy o 0,7 cm, jak jdou postupně za sebou (první má 13,5 cm, další o 0,7 cm víc atd.)


Ke každému papíru jsem přišila na levou stranu přeložený proužek (hřbet) z vellumu a na pravou štítek, taky vyseknutý z vellumu. Na štítky jsem nalepila nápis z pěnové abecedy Mintopia a nějakou tu malou papírovou ozdobu.


Tady je první dokončený rozdělovník. Doprostřed jsem nalepila fotku, co mi zbyla a narazítkovala datum dovolené. Chci použít stejný font pro všechny výlety, a tak jsem místo papírové abecedy tentokrát sáhla po razítkové abecedě a číslech od Lora Bailora. Čísla jsem natiskla pomocí akrylového bločku přímo na papír černým inkoustem a pak vybarvila šedým štětcovým brushpenem.


Fotky jsem lepila většinou na bílou hladkou čtvrtku a pak opatřila rámečkem z barevného papíru, protože A5 čtvrtka je na šířku užší, než jsem potřebovala.


Lepení každé stránky s vícero fotkami bych přirovnala k lazy project life, jak říkají holky ;) Prostě stačí jen jakkoliv rozmístit fotky na papír a do zbylého prostoru přidat nápisy a zdobení. Je to rychlejší, než měřit a řezat fotky do malých kapsiček.




Celovellumové stránky máme v oblibě asi všechny a ani mně nemohla chybět. Obkreslila jsem si na ni bílým gelovým rollerem vlnky podle vzorované čtvrtky z kitu U vody a dolepila rybičky a mušle z kolekce Léto u moře.



Velké fotky na celou stránku skvěle oživí každé album. Stačí je jen malinko dozdobit, ale klidně můžou zůstat i bez zdobení. Já na tyto velké fotky ráda používám acetátové a vellumové ozdoby a samolepky.



Další stránku jsem pro změnu nalepila na vzorovaný podklad, ať není všude jen bílá. Chrastítkové nálepky mám ve svém scrapovém arzenálu už dlouho a konečně na jednu z nich přišel čas. V albu jí to moc sluší, ale umím si ji představit i na přáníčku.




Poslední hotová stránka je opět velká. Přilepila jsem na ní vellumové srdíčko, frázovou samolepku a rybičky z page kitu 6/2019



Bohužel se musíme časostrojem vrátit zpět do té naší šedé zimy, ale snad nám tuto zimu nasněží a bude to ještě fajn ;) Doufám, že vám mé malé nahlédnutí do léta přišlo vhod a pokud taky něco tvoříte, nezapomeňte se nám s tím pochlubit v naší facebookové rodině, nebo na instagramu. Mějte se moc krásně.

Mirka

10 komentářů:

  1. Sedím zrovna na parkovišti před hradem Švihov je 16.30hod a venku - 3st.,padá omrzlice a mě v bydlíku v teple je bájo. Prohlížet si krásné album s letníma fotkama z Lipna a určitě budou i Holany, kde jsme se pokaly je fajn nápad :) Takto by šly připevnit i tn deníčky z cest z léta. PARÁDA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko! moc děkuju a ten Tvůj teplý pokojíček na čtyřech kolech závidím (v dobrém samozřejmě) ;) Určitě budou fotky i z Holan, taky to Lipno ještě nemám celé, to byly jenom dva dny 😁 TN deníky jsem viděla i na kroužku, to je pravda a nevypadá to špatně ;) Mějte se krásně a užívejte 😊

      Vymazat
  2. Mirko máš to krásné ❤️ to je fajn mít to takhle pohromade. A ty velké fotky jsou nej 🙂😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leonko, děkuju moc. Jj, já ty velké fotky taky zbožňuju 😉😊

      Vymazat
  3. Moc se Vám to povedlo, super vzpomínka na léto 🙂

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, Miri, já jsem se úplně zahřála 😁 Moc krásné to máš, parádní jsou ty rozdělovníky a celé je to takové krásně pozitivní 😊❤

    OdpovědětVymazat
  5. Miri, album je nádherné a ty rozdělovníky, ty jsou teda luxusní. Určitě se budu inspirovat. A za typ na razítka číslic a písmen moc děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Milenko ❤️😊 Ty písmena a čísla jsou parádní, už jsem si s nima narazítkovala i čísla dnů v měsíčním přehledu v novém diáři😁

      Vymazat

Pin It button on image hover