úterý 26. října 2021

Jak na výrobu zápisníčku / ADÉLA

 Kit Čas pro sebe / říjen 2021

Chvíli jsem přemýšlela, co z jemného kitu ještě vyrobit. Ve hře byla přáníčka, ale nakonec mi do hlavy skočil ještě lepší nápad! Malé sešity! Moc se mi totiž líbí motivační nápisy na jednom z papírů. Jsou anglicky a to na přáních nemám moc ráda, ale notes k zapisování krásných myšlenek, to už je něco jiného. A navíc si můžu rovnou označit, že je „můj“.


Řízla jsem si tedy pruh o velikosti 15x30,5 cm, přeložila v půlce a založila okraje, aby výsledná velikost byla 10,5x15 cm. Vnitřní listy jsem si totiž poskládala z klasického formátu A5. Do hřbetu tři dírky, prošít a hotovo. Záležitost pár minut a radost veliká! U jednoho jsem konce provázku nechala uprostřed a jeho konce tak mohou sešitek i převázat, aby se neotevíral.

Na dalším sešitku jsem si kartičku s citátem podlepila jemnou růžovou čtvrtkou a pěnovou páskou.

Tentokrát jsem si dírek k sešití udělala více, aby na hřbetu bylo více „vlnek“, ale v pohodě drží pohromadě, i když jsou stehy jen dva.


Tento „jógový“ notýsek měl drobnou nehodu. Při rýhování prostředku jsem trochu víc zatlačila a v několika místech se hrana začala trhat. Ale i to se dá zachránit a přelepit z obou stran washi páskou. Kdybych vás na to neupozornila, ani si nevšimnete.

Přeložení desek sešitu je takový milý detail a zároveň si tak můžete založit stránku s důležitou poznámkou třeba.

Tvoříte si z krásných papírů jen stránky do alba nebo i něco jiného?

♡ 
Adéla

5 komentářů:

  1. Tak ty jsou ale k sežrání 😍 radost si něco zapisovat ☺️❤️vnitřní listy sis nařezala z kancelářských papírů?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to podobná gramáž jako u kancelářských, ale využila jsem smetanové s jemnou strukturou z jedné objednávky, při které jsem nedávala pozor a myslela jsem, že mi přijdou čtvrtky. :)))

      Vymazat
  2. Moc pěkné sešítky. Líbí se mi vaše tvoření. Já jsem taky už udělala jeden notýsek a jeden sešit. Teď z papírů od Les Ateliers de Karine tvořím Vánoční
    ozdoby.

    OdpovědětVymazat
  3. Sešítky jsou moc pěkné. Líbí se mi Vaše tvoření. Taky jsem už udělala jeden notýsek a jeden sešit. Teď z papírů od Les Ateliers de Karine tvořím Vánoční ozdoby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na vánoční ozdoby jsou taky skvělé. Je škoda všechny ty krásné vzory schovávat jen do alba. :)

      Vymazat

Pin It button on image hover