pátek 22. října 2021

Dárkové krabičky Harry Potter / užitný scrap / JANA S.

Máte také období, kdy víte, že toho bude tolik, že to nemůžete stihnout? Já to tak mám v září/říjnu, záleží jak který rok, ale v podstatě vždy. Proto se tento měsíc držím trochu stranou a už ani nepamatuji, kdy jsem nalepila stránku ... zato šikulky z DT jedou jednu krásnu stránku za druhou. Jediné, co mi v tomto období jde, je užitný scrap. Z nouze ctnost – narozeniny obou dětí jsou totiž skvělou příležitostí pro manufakturu. A manufaktura uklidňuje. Narozeninové balíčky už mám sice za sebou, ale přes všechny přednášky, konference a audity jsem letos podlehla touze po Halloweenu. A do toho holky naskladnily skvělou kolekci s motivy Harryho Pottera! Neodolala jsem. Koupily jste také něco?


Máme štěstí, že Ríšova třída je celkem malá – je jich 18. Pro něj to je výhodné studijně, pro mně vždy, když něco vyrábím – můžu si s tím pohrát. A protože u nás HP stále ještě docela jede, nakoupila jsem 6 papírů jednotlivých kolejí a k tomu tento s motivy postav v kroužcích. (Jo, a také diář – mám tím vyřešen jeden vánoční dárek, nůžky měly vloni opravdu velký úspěch.)

Ještě na chvíli odbočím – pokud máte tendenci obdivovat počty vyrobených věcí, nedělejte to. Stačí vymyslet prototyp a pak už jen bez přemýšlení jedete a relaxujete. Dělám to obvykle postupně po jednotlivých krocích – 18x vyříznu, 18x narazítkuji, 18x nalepím, atd. Přibývá to velmi rychle. Rychleji než stránky směrnic nebo řádků odborných prezentací.

Krabičky jsem letos vyřezávala pomocí šablony od Renke. Holky ji nyní v eshopu nemají, ale určitě by jí dokázaly objednat, pokud by byla poptávka. Stačí napsat Aničce. Ale malou krabičku vyrobíte rychle i bez šablony. Osvědčila se mi i tato raznice odWRMK. 

Pracujete-li se vzorovanými papíry, stačí střídmé zdobení. Já jsem si od začátku říkala, že krabičky ozdobím ikonkami postav z HP. Zjistila jsem, že mám šikovnou malou raznici kruhu, která byla jako dělaná na tento papír. Miluji tyto objevy ve vlastní pracovně! Rozhodla jsem se ozdobit jimi visačky, které jsem vyřezala ze zbytků papírů tak, abych využila třpytivé 2. strany. Použila jsem své zásoby, ale pokud ještě nemáte šablony visaček, holky v obchodě mají – třeba ty od Lora Bailora jsou naprosto perfektní.

Každá ozdoba chce trochu roští – organický tvar strohou geometrii vždy zjemní. Využila jsem větvičky z této PA sady vyřezávacích šablon.

Ne, že by to nebylo jasné, ale pro jistotu jsem doplnila ještě nápisem „pro tebe“ (má oblíbená narozeninová kolekce razítek) na stínovou visačku a svázala provázky.

Mimochodem, kulatý akrylový bloček už jsem tady víckrát zmiňovala a zase se k němu vracím. Je to nejlepší razítkovací pomůcka, jakou mám. Malá razítka se mi s ním dělají lépe než s čímkoliv jiným. Holky, byl to jeden z nejlepších nápadů, díky!

Pak už jen nalepit zdobení na krabičky a Ríša je může odnést do školy spolužákům.



Doufám, že si letošní podzim užíváte trochu méně hekticky než já a stihnete střihnout i do říjnového kitu. Mějte hezké dny, a i když se to u nás moc neslaví, Happy Halloween!

Jana

4 komentáře:

  1. Tenhle tvůj užitný scrap mě fakt baví.My jsme s Šimonkem zase vyráběli z HP papíru s kolečky magnetky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, děkuji moc ❤️ To jsem ráda. Magnetky jdou skvělý nápad! 😉✌️

      Vymazat
  2. Super nápad, Jani, děti museli byť nadšené! viem si to predstaviť v akejkoľvek téme a vždy to bude vyzerať skvelo, obzvlášť v tvojom podaní ☺️❤️. No a ak sa môžem spýtať, čo je schované vo vnútri? 😉

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover