úterý 2. února 2021

Adventní album 2020 / PETRA

Krásný den všem! Dneska to bude trošku delší než obvykle, takže si klidně nejprve uvařte svůj oblíbený čaj nebo kávu a pojďme na to! Nechám vás totiž nakouknout do prosincového DECEMBER DAILY alba.


Tohle album patří každý rok mezi mé nejoblíbenější. To loňské je mé třetí v pořadí a pokaždé jsem zvolila jiný formát. V roce 2018 jsem dělala obdélník na šířku, o něco menší než A5, 2019 pak stejný rozměr jen na výšku. Pro rok 2020 jsem zvolila formát cestovního deníčku – tedy 21x11cm. Vybrala jsem si ten domečkový. Od začátku jsem měla ale strach, že se mi tam všechno nevejde a taky jsem chtěla bílé papíry prokládat vzorovanými. Proto jsem deníček rozebrala a místo sponek jsem jej nakonec proděravěla na obou koncích a svázala uprostřed provázkem.

Hned na první stranu jsem použila pruhovaný papír z kolekce Pole Nord od MES P´TITS CISEAUX. Tento papír byl součástí prosincového kitu Na severní pól. Nápis jsem vyřízla na Big Shotu. Kromě provázku a výseků sem přistály i čísla. Jedno je zastřižená kartička – v sadě tady, druhé je z výsekového aršíku. Čísla mají holky hned ve třech barevných variantách. Na protější stranu jsem přilepila kraftovou obálku na Barunčin dopis pro Ježíška. Na fotku se nevešla, uvidíte ji potom ve videu.

Ačkoliv byla první adventní neděle už v listopadu, dostala místo v albu taky. Visačka je ze stejné francouzské kolekce. A oblíbený výsek domečku z kitu České Vánoce.

Nooo nemohla jsem si pomoct a vyšívala jsem… Je to stejná hvězda, kterou holky rozesílaly předloni k objednávkám. Tehdy jsem si ji do foroty proděravěla na bílý papír a ten mi letos posloužil jako šablona. A tady jsem ocenila to, že celý deníček můžu stránku po stránce rozložit a každou lepit (vyšívat) zvlášť, protože jsem celé album sešila až úplně nakonec.

Jak já jsem číhala na sníh, abych mohla použít tuhle kartičku s medvědem! Některé myšlenkové pochody pochopíme jen my scrapženy… Jako třeba to, jak si koupila Leonka žlutou čepici, že… Pro sladěné fotky ke kitu uděláme vše! Na protější straně je naše Barunka ve svůj sváteční den. Obě naše holky slaví v prosinci, takže mi to každý rok hezky pasuje do alba. V porodnici jsem nad tím ale takto nepřemýšlela, opravdu! :D Jo a to číslo 4 je samolepka z adventního kalendáře. Samolepky jsou totiž parádně pevné, takže se nám téměř žádná nezničila a mohla jsem je použít do alba.

Mikuláš byl letos fakt skvělej! Kartička je opět z kitu České Vánoce. Naproti jsem vložila do alba to krásné vánoční vellum.

Našla jsem i úplně nedotčený arch vánočních výseků.

Kapsička na visačky s fotkou a journalingem. Hecla jsem se a razítkovala jsem! Já! Ale byl to boj, takže razítka raději přenechám zkušenějším… Razítka jsou z tohoto archu. Motiv obálek jsem zvolila proto, protože uvnitř je dloooooouhý a nehezký příběh o tom, jak jsem byla vyzvednout balík na poště…

Tohle je moje oblíbená stránka. Visačkami totiž nikdy nic nepokazíš. Takže jsem střihla všechny papíry i fotku do stejného tvaru. Doplnila jsem je i krásnou vellumovou visačkou. Jo a to stříbrné číslo, tak to je to zlaté, jen přetřené stříbrným lakovým popisovačem

Na této stránce jsem vytvořila velkou odklápěčku pomocí vellumové čtvrtky.

Větší fotka - svátek slaví Lucinka.

Na obyčejnou vellumovou stránku jsem připevnila hvězdičky vyříznuté na Big Shotu. Stejné jsem dala i na druhou stranu, takže v každé hvězdičce jsou dvě sešívačkové sponky.

Letos jsem dostala spoustu krásných vánočních přáníček, která musela taky do alba. Kartička s nápisem je z minisady Šťastné a veselé

K fotce, kde sledujeme naši Štědrovečerní večeři, přirozeně přistály na stránku ,,šupiny“. A ty kartičky s čísly jsou na journaling ideální.

Černá visačka je střižená z kartičky ze starší vánoční kolekce. A ještě jedna vellumová. Na protější stranu jsem přilepila kolečka, opět z obou stran. Použila jsem i samolepky kruhů.

Další větší odklápěčka schovává fotky nových ozdob. V albu jsem používala hned čtyři druhy abeced. Modrou, kostkovanou, červenou a černobílou z kolekce Hygge.

Velký výsek věnce se Lucce moc povedl.

Na další průhlednou stránku jsem si vymyslela vánoční strom. Bavlnkou jsem postupně prošívala vellum a přidávala flitry.

Fotka přes celou stránku nemohla chybět.

Schovka na visačku s journalingem a naproti rodinná fotka. Každý rok si vyfotíme několik společných fotek, ale nikdy se žádná nepovede, to už je snad naše tradice… Vybrala jsem tu nejpovedenější, Lucinka na ní zívá.


Oproti tomu blbnutí se selfie tyčí, to je vždycky dost dobrých fotek…

Další vánoční strom, tentokrát z papírů a spousty výseků.

Někdy stačí výseky připevnit sešívačkou. A ze zbytku vellumové vánoční čtvrtky střihnout visačku.

Další dvě malé odklápěčky na fotky.

Na poslední stránku jsem nalepila naši společnou fotku ze Silvestra. Holky se nám vzbudily čtvrt hodiny před půlnocí, tak oslavovaly s námi!

Celé album si můžete prohlédnout na videu tady:

https://youtu.be/Znc8FNHs8mk 

Pokud jste i vy už pokořili svá December Daily alba, budeme rádi, když se s námi o ně podělíte na našich FB stránkách! Krásný den!

7 komentářů:

  1. Peti, absolutně dokonalé propojení jednoduchosti TN deníčku se všemi rozkošnými december daily crcačkami 😁❤ Já to říkám pořád, že jsi zdejší královna minialb 😘
    Jestli budu tento rok dělat vánoční srníček, tak rozhodně tento styl!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...srníček 🤣😂... deníček!

      Vymazat
    2. Na srníčka ve tvém podání se moc těším 🤣😉❤️ jsi moc milá Baru, děkuji ❤️❤️❤️

      Vymazat
  2. To je tak krásný prosincovníček👍 Jojo souhladím TY JSI KRÁLOVNA ALBÍČEK. Vellumové stránky, kapsičky, vyšívání, tiskátka,jednoduché ozdobení stránek. MOC HEZKÉ. Jen to TNko pěkně nakynulo, viď?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se červenám a culím dohromady 😊 moc děkuji ❤️ a jo no nakynulo hodně, ani mi ty desky nešly vyfotit právě, furt se to otvírá 😅 ale už tam mám kloboukovku😉

      Vymazat
  3. Peti, to je ale veliká paráda. TN formát už jsem dlouho nedělala, ale po tvé inspiraci mám chuť se do něj pustit ☺️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ❤️ no jako začíná to být můj nejoblíbenější formát 😉

      Vymazat

Pin It button on image hover