úterý 23. února 2021

Inspirace ze Storyline Chapters / JANA B.

 Kit Spolu doma / únor 2021

Dneska zkusím být trochu stručnější. Ono až uvidíte, jakou inspiraci pro vás mám, tak tam opravdu není co dvakrát okecávat a popisovat. Ale pár tipů pro vás mám!


Jako druhou stránku jsem původně chtěla udělat kapsovou do mého alba 9x12 (protilehlou k minulé velké stránce, článek tady). Ale nakonec jsem si řekla, že nemusím být aktuální a můžu vám krásně demonstrovat, že tento kit Spolu doma využijete kdykoli během roku. Protože, co si budem, výstižnější téma si pro rok 2020 (a zdá se, že i 2021) holky nemohly vybrat! Doma jsme skoro furt! 

A tak jsem zabrousila do května loňského roku. Fotek bylo dost, rozhodla jsem použít všechny z průřezu celého měsíce, kde to jen domovem zavánělo. Vznikly mi 3 koláže, každá obsahovala 6 čtvercových fotek rozměru 2x2 inch (ten nejlepší článek od našeho DT, jak na kolážovaní, najdete TADY). Loni jsem fungovala se sešity Storyline Chapters od Heidi Swapp (co to je a jaké jsou ne/výhody se můžete dočíst TU), takže je dnešní inspirace tohoto formátu (velikost jedné stránky je asi 7x10 inch). 



Původně jsem chtěla udělat kompletní "mřížku" a místa mezi fotky vyplnit nařezanými papíry. Ale bylo to hodně hutné a zaplněné, takže jsem papíry použila jen na podložení při focení, a vystačila si s ozdobami od Sis. Ale jeden vystřižený domeček jsem tam propašovat musela! Jak samy vidíte, tohle jsou takové ty fotky, které si jeden jen tak do alba nedá, ale které dokonale ilustrují celou tu "doma" situaci (aneb konečně zase bylo droždí!)


Tady je hezky vidět, jak se mi ten sešit plní. UŽ jsem v květnu! Zatím to vypadá, že tak dva, maximálně tři měsíce do jednoho sešitku dám. 


Kdyby byly tyto dvě "nakolážované" stránky vedle sebe, bylo by to asi moc. Ale vellum to krásně rozrazí! Nu což, když už jsem ho měla z minula pomalovaný! (To jsem si vzala bílý marker a překreslila motiv jednoho z papírů z kitu na vellum.) A taky jsem konečně mohla uplatnit ten mega nápis! Vellum je vlevo lehce přehnuté a přilepené neviditelnou páskou na vellum. Jasně, že je ten přehyb vidět (kdo chce, může dopodrobna zkoumat fotku), ale nijak mi to nevadí. Efekt krásy za závojem je to, oč tu běží!



Dřevěné chipboardy jsem neuplatnila, do sešitku 3D věci nedělám, kyne i bez nich. 


Tímto se s vámi loučím a těším se na viděnou s novým kitem. Doufám, že už "spolu doma" v březnu nebudeme :D 

6 komentářů:

  1. Janičko máš to zase nádherné 😍 já si teda myslím, že tvoje fotky by vypadaly skvěle i kdybys je nalepila na krabici, máš krásný cit pro focení ❤️ jo a ta velká leporela jaro léto podzim zima jsou boží, my jsme je ,,četly" s holkama furt furt furt 😉😅

    OdpovědětVymazat
  2. Janičko, to vellum je překrásné a parádně to nabouralo tu směsici jinak skvělých čtverečků. Musím říct, že mě tohle tvé pojetí hodně inspirovalo, taky si nafotím takovou tu pravou domácí "pohodičku". Však už nás provází hezkou řádku měsíců 🤣 Tak si držme palce, ať se zas můžeme brzo přesunout i do rozmanitých exteriérů 😁❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, děkuji moc! No viď. Těchto fotek je tolik, ale většinou je prebijou ty "důležitější" jako výlety, narozeniny apod. Ale takhle to vycucnout z jednoho měsíce na stránku je fajn. Těším se na tvoje provedení! A na exteriér se těším 😂❤️

      Vymazat
  3. Čtverečky jsou skvělý, taky je občas zařadím do alba. A ty to máš úplně boží ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miri, děkuji moc! Já mám tedy se čtvercem někdy ten problém, že mi ta fotka nejde oříznout, ale jinak mám tyhle fotky taky moc ráda. Děkuji, Miri ❤️

      Vymazat

Pin It button on image hover