čtvrtek 11. února 2021

Stránková inspirace z kitu / JANA B.

 kit Spolu doma / únor 2021

Dneska to bude sladký, ale snad vás zuby bolet nebudou. Růžová holčičí záležitost. Nejprve byla fotka - taková ta momentka z dvaceti pokusů, kdy si Ani zalezla pod sušák s prádlem se "zmrzlinou". Pak přišel kit. Já jsem teď tedy v období, kdy téma "doma" už nedávám (máte to taky tak?), ale k té fotce se vlastně nic jiného nehodilo. 


Já vám tady teď popíšu své myšlenkové postupy, chcete, že ano! Tedy. Probírám se kitem a do oka mi padne černobílý papír s malůvkami. To by bylo hezký třeba překreslit na acetát. Nebo vellum! Vellum! Udělám si vellumovou obálku! A z té bude vylézat ta fotka. To už jsem někde viděla (ano, všechno už jsem někde viděla, všechno už bylo vymyšleno). Ale kde? Jednou něco takového dělaly holky na workshopu. A pak měla jednu stránku s obálkou Adél! Listuji blogem a hledám tu stránku. (A to víte, že na blogu máme štítky s názvy kolekcí a kitů? Stačí si štítek v pravé liště najít a po kliknutí vám vyjedou všechny naše inspirace! Prostě kouzlo!) Já jsem tedy nehledala podle štítku kitu, ale podle Adél, takže to trvalo déle. Ale najdu stránku, přemýšlím, co bych z toho tak mohla použít, až dojdu k rozhodnutí, že to prostě hezky po česku liftnu :D (Jako lift se ve scrapbookingu označuje inspirace nějakým vzorovým projektem, kdy buď použijete stejnou kompozici či stejné prvky. A taky se sluší se k tomu liftu přiznat a označit tvůrce.) Tudíž já se tady veřejně přiznávám, že tato obálková stránka byla liftnuta od naší Adél. "Nápad" by tedy byl, teď se vrhnu na realizaci. 


Nejprve si vyrobím obálku. Vezmu vellum a bílým popisovačem si jednoduše překreslím motiv z černobílého papíru. Uklidňující technika. Pomocí raznice na obálky od WR Memory Keepers (to je taková skvělá život usnadňující pomůcka!) si udělám obálku na kartičku velikosti 3x4. Obálku slepím speciálním lepidlem na vellum (neprosvítá tolik) a už zkouším, co do ní všechno přijde. Jako první a nejdůležitější je fotka, pak v jednom letním kitu úplně náhodou objevím tmavě modrou kartičku (aspoň nemusím stříhat do toho úžasného hvězdného papíru) a taky si vystřihnu dvě visačky. Chvíli to aranžmá trvá, lepení všeho k sobě ještě déle (taky se vám vždycky stane, že si to nějak naaranžujete, líbí se vám to a pak po přilepení jste s tím někde i třeba o mm pohnuli a není to ono?! Peklo!) Obálku ještě dozdobím nějakými květy a roštím.

Fotku jsem přilepila jenom na kousku, v albu si to asi lehne, ale takhle po nalepení hezky trčí do prostoru a dělá zajímavý 3D efekt.


Spodní část stránky řeším krásným růžovým papírem, ale vadí mi ten ostrý předěl mezi barevným papírem a bílou stránkou. Adél trhala, já šiju. Domečky se samozřejmě taky musí použít, když už je Ani jako v domečku. Hned tři se mi tam vešly. Ten prostřední podlepuji 3D čtverečky (přes to šití je to lepší, vznikl by tam jinak hrbol). Nakonec dojde i na ten osudný nápis doma. Tak co už můžu, že, jsme doma. Jako poslední tvořím shluk v pravém horním rohu, hezky na diagonálu, ať to vyvážíme (přesně o těchto shlucích a kompozicích píše Jani V. ve svém scrapbookingovém seriálu, mrkněte, najdete tam úplně VŠECHNO, a to nepřeháním!). Na journaling tentokrát nezbylo místo, viním ten mega nápis, ale ono asi k tomu ani není co dodat. I mně už slova došla :D


Tedy, to jsem se dneska rozpovídala. Nakonec budu ráda za tenhle psaný prostor v dnešní době! Přeji vám krásný nadcházející víkend, i když třeba budete DOMA. Aspoň si ten kit přijde na své! 

10 komentářů:

  1. Jani, nechceš začít psát knihu? Zbožňuji tvůj sloh, o stránce ani nemluvím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? Tedy, ty jsi mě potěšila. Je pravda, že mě psát baví, ale musí na to být nálada, někdy to dře 😂😂 moc děkuji, Peti ❤️

      Vymazat
  2. Nádhera je to! A z Ani už je super vlasáč. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No aby ne, když jsem to tak hezky liftla 😂😂 už dokonce i culicky umotame!! 💪💪

      Vymazat
  3. Jani, to je nádherná stránka! Nechci ji liftnout, chci ji prachsprostě do puntíku okopírovat 😁❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, liftuj, kopíruj, vše dovoleno! Moc děkuji ❤️

      Vymazat
  4. Jediné, co mě mrzí je, že už nemám materiál na kompletní lift 😅 je to dokonalost ❤️

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover