úterý 13. října 2020

Barevné hodové mini album z kitu Barevný podzim / PETRA

Kit Barevný podzim / říjen 2020

Krásné ráno všem! Pokud dnes čekáte něco podzimního, doufám, že nebudete zklamaní… Při pohledu na aktuální kit mě totiž hned napadlo sáhnout po fotkách, které už více než rok čekají na nalepení v krabici…


Dneska to bude celé o jednom hodovém minialbu. Vloni byla sestra první stárkou a zároveň šla naše Barča poprvé v opravdovém kroji. Původně jsem z těchto hodů plánovala nalepit několik stránek do PL alba. Při pohledu na tento kit jsem to velmi rychle přehodnotila, a tak vzniklo minialbum.


Desky jsou z kartonu přelepeného vzorovanými papíry. Na přední straně jsem vytvořila chrastíko z flitrů. Do růžového papíru jsem vyřezala na Big Shotu kolečko. Na něj jsem z druhé strany nalepila acetátovou fólii. Potom jsem do připraveného kartonu (13x13cm) vyřezala kruhovou řezačkou o něco málo větší kolečko, než do vzorovaného papíru. Když se potom karton přilepí na přední papír s acetátovou fólií, nevykukuje tolik ven. Pak jsem přilepila okraj stužky. Do kartonu jsem nasypala flitry a přelepila to celé žlutým kytičkovaným papírem. Inspirací mi byla mistryně v mini albech Bea Valint, která má na svém blogu perfektní video návod (mrkněte tady). Pak už stačilo desky prošít na stroji a udělat dírky s průchodkami na knihařské kroužky.



Stránky uvnitř alba jsou většinou velikosti 12x12cm. Na první stránce jsem vytvořila kapsičku přišitím květovaného papíru. Fotky jsem nalepila na visačku a opatřila ji ochranným kolečkem a šňůrkou.

Na další stranu jsem si připravila srdíčko z vellumového papíru, které jsem nejprve prošila na stroji a až potom ho přišila i s výsekem na stránku. V plánu bylo srdíčko prošít oranžovou nití, ale v zápalu lepení jsem to nějak zapomněla…

Vlaječky, které nám Silva připravila, jsou perfektní. Tady jsem z nich udělala girlandu a všechny jsem prošila na stroji.

Opět jsem přišívala, tentokrát kytky a listy vyseknuté z papírů na Big Shotu, pomocí vyřezávacích šablon.

Tato stránka vznikla tak, že jsem uřízla papír 12x18,5cm. Potom jsem na jednom konci vyřízla Big Shotem nápis RODINA. Papír jsem přehnula tak, aby vznikla kapsa a zachovala se stránka o velikosti 12x12cm. Boční strany kapsy jsem přišila k sobě na stroji.

Moje nejoblíbenější stránka z alba. Stránka je velká opět 12x12cm a její horní roh je ohnutý a připevněný sešívačkou. Z druhé strany jsem stránku podlepila listy vystřiženými z jedné čtvrtky z kitu. Aby lístečky držely, podlepila jsem je ještě kouskem acetátové fólie. Přidala výsek a stránka je hotová.

Když se mi často opakuje jedna fotka na stránku, vždycky přemýšlím, jak udělat stránku jinou než ostatní. A tady se mi opět osvědčilo – když nevíš co, dej tam vellum. A ještě trocha šití a výseky. Protější stránku tvoří velká fotka, které mám v albech moc ráda.

V albu si našla své místo i jedna odklápěcí stránka. Je tvořena ze dvou papírů slepených k sobě. Na žlutý proužek jsem přišila srdíčka. Pěkně se mi sem vlezla i fotka široká 13cm, kterou bych na klasickou stránku nenacpala.

Opět květovaný papír přišitý na stroji.

Další kapsička, tentokrát vyrobená z kapsy do PL alba. Fólii jsem zastřihla do požadovaného tvaru a vrchní část kapsy sešila na stroji. Potom jsem kapsu přiložila ke stránce alba a přišila jednu stranu kapsy s papírem dohromady. Přidala jsem flitry a přišila k papíru i poslední stranu.


Papírů rychlým tempem ubývalo a měla jsem hromadu různých odstřižků. Pár jsem jich zastřihla na velikost 4x4cm a vytvořila tak další stránku. Čtverečky jsem před nalepením ještě prošila na stroji.

Jedna velká kytka vyseknutá šablonami na Big Shotu. Střídala jsem vzorované papíry z kitu a vellumový papír. Přidala jsem i lístečky z jednoho z papírů.

Tady (link na youtube) si můžete celé album prohlédnout. Přeji krásný den!


https://www.youtube.com/watch?v=aWUOPbFVtIM

6 komentářů:

  1. Peti, to je taková KRÁSA! ❤ Moc se mi líbí všechny kapsičky, odklápěčky, přečuhující prvky a toho šití! Je to krásný spojovací prvek v celém albíčku... No pokochala jsem se... děkuji 😘

    OdpovědětVymazat
  2. Peti tak to je úžasné , skvěle album , klobouk dolů!!! Nádhera , tohle chci taky umět :-( . Úžasné , úžasné !!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Pěti, to album je úžasné. Tolik vychytávek a nápadů.....video si pustím znovu.👍👏

    OdpovědětVymazat
  4. super peti. krasa nevydana. jedna stranka krajsia ako druha ♥ nehovorim o tvojich krasnych modelkach ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Peti to je nadhera, i ty fotky v krojich. Asi se prestehuju na Moravu, kdyz budu velka 😁

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover