pondělí 26. října 2020

Přáníčka s duhou / MIRKA

Silikonová razítka Duhy

Už je to nějaký ten pátek, co se na e-shopu Papero amo objevila tato duhová razítkovací sada. Duhy mám ráda, proto v mé sbírce rozhodně nemohla chybět a dnes je tu tedy ode mě malá duhová inspirace. Pro dnešní článek jsem dělala přáníčka, ale duhám to moc sluší i v diáři, nebo na velké stránce v albu.



Každá vrstva duhy se dá narazítkovat zvlášť, takže si můžete hrát s různými kombinacemi barev a pokaždé bude vaše duha vypadat úplně jinak a razítka jen tak neomrzí. Na první přání jsem se vrhla s nadšením a touhou použít co nejvíc barev. Asi je tam všeho moc, ale věřím, že i toto mega duhové přání si najde své příznivce ;)


Na pomoc jsem si vzala velké vyřezávací šablony a vyseknutá písmena podlepila černou pěnovkou moosgumi, aby z přání vystupovala. Samotná duha je natisknutá na černý papír pomocí horkého embossingu a bílého embossovacího prášku.


Samozřejmě, jde to i decentněji :) Tady je duha opravdu duhová a zbytek světlý, jen po obvodu vykukuje jemný duhový okraj.


Opět jsem vysekla do základu písmena, ale tentokrát jsem pomocí pěnovky nadzvedla celý základ a pod vyseknutá písmena vsunula šedobílou čtvrtku a duhu natisknutou pomocí akvarelových barev.


Barevné pozadí se dá vyrobit i jinak, než akvarelovými barvami. Tady jsem použila razítkovací barvy, které jsem nanesla nejdřív na velký akrylový bloček a pak válečkem přenesla na papír. Pokud nemáte váleček, nevadí, zkuste to tak, že barvu z bločku přímo otřete na papír, efekt bude malinko jiný, ale taky to vypadá hezky, zkoušela jsem.


Duha je na podkladu opět naembossovaná bílou. Otisk se mi na jedné straně úplně nepovedl, tak jsem toho využila a natiskla do vzniklé díry nápis ,,všechno” a doplnila velkým výsekem ,,nejlepší”. Nakonec bych řekla, že to vypadá docela hezky.


Prohrábla jsem i zásoby papírů a našla například tento šedý, který se mi jako podklad pod duhu zdál perfektní.


Jedna z mých oblíbených barevných kombinací - tmavě modrá, světle modrá a žlutá.


Na dalším přání jsem opakovala motiv vyseknutých a podlepených pestrobarevných písmen z prvního přání.


Podklad jsem zvolila světlounce šedý a duhu opatřila provázkem, jakože visačka. Vidíte to tam, že jo? No a pokud se vám zdá, že tady něco chybí, tak máte pravdu ;) Všimla jsem si toho až teď, když píšu článek. Každopádně to určitě opravím.


Jde to i minimalisticky. Tohle je takové to 10 minutové přání. Víc času výroba určitě nezabere :)


A na poslední chvíli jsem našla i enamelové srdíčko, které duze taky sluší.

Poslední přání je spíš citátová kartička, ale tak… třeba to někoho potěší :D


Zvenku obyčejné a bez barev…


A vevnitř barevná nálož. Zkoušela jsem jednotlivé pruhy duhy poskládat z vícero barev. Akvarelkama to jde krásně, jen ten otisk není úplně přesný. Razítkovací barvy se zas musí trošku víc míchat a tisknout víckrát. Ale určitě si to zkuste! Uvidíte, že vás to bude bavit.


Doufám, že se vám moje dnešní duhová inspirace líbila a pokud se vám bude chtít, napište mi do komentáře, které přání se vám líbilo nejvíc, budu moc ráda :) Mějte se krásně, užívejte podzimu a tvořte, tvořte, tvořte, protože to je balzám na duši, který rozhodně v této době potřebujeme jako sůl, že jo...

Mirka

9 komentářů:

  1. Miry, moc děkuji za super inspiraci- razítka mám samozřejmě doma a ještě jsem s nimi nic nevymyslela. Všechna přání se mi líbí nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, tak do toho! ;) Já mám taky doma nakoupené věci, které na svoji slavnou chvíli teprve čekají :D

      Vymazat
  2. Miri, krása 😊 Pobavilo mě, jak hodně podobný nápad jsme měly - uvidíš za pár dnů 😉 Úplně nejvíc se mi líbí to poslední, citáty, to je moje 😊❤

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná přáníčka a nápad.Jsou všechny fajn. To poslední je pěkné i tím vnitřním zdobením. Já určitě vyzkouším i třeba jako ozdobit si stránku do TN deníčku🤗👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irenko, děkuju. Taková duha v TN deníčku bude vypadat skvěle, to je super nápad. Možná to taky propašuji do minialbíčka ;)

      Vymazat
  4. Miluju tvoje kouzlení s barvami, pastva pro oči ❤️😍

    OdpovědětVymazat
  5. Mirko, to je naprosto dokonalé!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné, hlavně přání s velumem a duhou je super ....

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover