čtvrtek 18. března 2021

Milníková stránka z kitu Spolu doma / JANA S.

 Kit Spolu doma podruhé 2

Jsem ráda, že vám dnes mohu ukázat druhou stránku z kitu Spolu doma podruhé. Hned jak jsem viděla náhledy kitu, řekla jsem si, že ty kytičky spotřebuji na dvoustranu do mého nového midi alba ve stylu Me, myself and I. Z různých důvodů jsem lepení té stránky odkládala až do poslední chvíle (nebylo tak akutní, tak co, že jo? díky za termíny v DT!). Když jsem si v pondělí vytiskla konečně fotku, kterou jsem zamýšlela scrapovat, a začala přemýšlet, co s ní provedu, vytáhl manžel z foťáku nejčerstvější fotografie a bylo vymalováno.


Naše Tili dostala totiž o víkendu in-liny a v pondělí je byli společně vyzkoušet venku. Manžel vybral echt růžové brusle a k nim ladící chrániče. Myslím, že tolik růžové najednou na sobě snad nikdy neměla! A i když tento kit není jen o růžové, je na holčičí stránky dělaný. Fotografii jsem musela dost zesvětlit, protože světelné podmínky nebyly v pondělí odpoledne příliš ideální. I tak je dost tmavá, ale ten její profesionální výraz a postoj zachytila a to prostě musí být uloženo navěky.

Základním motivem jsou opět proužky. Ono toho zas tak moc na výběr není, když chcete z PL kitu vyrábět scrapbookovou stránku. Proč si to zjednodušovat, že? Ale já mám tyhle své vnitřní challenge ráda. Kromě proužků jsem přidala 4 kolečka, symbolicky, jako odkaz na kolečkové brusle.

Když chcete dodat stránce dynamiku, umístěte prvky na ní šikmo. Funguje to! K „sportovní“ stránce akorát. Proužky jsem rozmístila rovnoběžně. Abych rozbila nudu pravidelnosti, prošila jsem je nepravidelně na stroji. Když chci šít nepravidelně, radši střídám typy stehů, protože stroj šije papír velmi rovně. A to bylo proti mému záměru.

Ozdoby jsem přidala podle barev. Během procesu tvoření jich tam bylo víc, ale nakonec jsem ubrala. Chjo.

Na nadpis jsem použila abecedu, kterou jsem si nedávno u holek pořídila. Na chvíli odbočím od kitu a od stránky, chci totiž poděkovat holkám, že začaly dovážet i všechny ty nádherné věci z Evropy. Amíci scrapbook vynalezli a my (Evropani) jsme ho zvedli na vysoký level. A tak by bylo škoda ochudit se o tu krásu, když už ji máme tady a bez cla! Po Florilèges Design pokukuji už delší dobu a jsem moc ráda, že jsem mohla co-to nakoupit. S čistým svědomím mohu doporučit, kvalita je skvělá! O radosti z toho, že novinka nešla nepoužitá rovnou do „sbírky“, ani nemluvím. :)

Nápis Inlajn jsem schválně poslovenštila, ale královna mi prostě neseděla a tak je tam QUEEN. V mém případě mega posun (na jedné stránce je Sj, Čj i Aj a netrpím)! Jsem moc ráda, že Silvie myslela i na takovou drobnost, jako nepříliš používané písmeno Q v abecedě ke kitu. Mimochodem, říkala jsem si, že v této barvě bych si ji mimo kit asi nekoupila, ale nakonec se mi moc líbí, má neotřelý font a dobře se s ní pracuje, takže budu asi dokupovat!

No a teď zlatý hřeb. Překonala jsem další svůj scrapový předsudek. Ani se mi minule trochu smála (já vím, že v dobrém, zlato!), že jsem konzerva a má pravdu. Ale i konzervy mohou vystoupit ze své komfortní zóny. Vzala jsem tedy na milost jednorožce. Tedy, pouze slovně, ale i tak, je to další milník v mé tvorbě. Ani to nebolelo, to moje dítě tak trochu jednorožec je ... ale to už sem vypisovat nemusím.

Annie vám ve svém článku nedávno ukázala, jak stránky fotí ona. Já se s tím moc nechlubím, dělám totiž divadlo pro celý dvůr na balkóně. A jsem mega závislá na počasí. Takže se omlouvám za nekvalitní fotky, dnes prostě nebylo světlo a vyvážení bílé mi zkrátka nešlo.

Doufám, že jsem vás i tak inspirovala k tvorbě z kitu a třeba také vytvoříte něco, co by se dalo nazvat milníková stránka. Ta moje pro mě rozhodně je!

Hezkou tvorbu a nezapomeňte se pochlubit, co jste s kitem nalepily vy! Opatrujte se!

Jana

5 komentářů:

  1. Perfektní! Stránka i článek i výstup z komfortní zóny!
    A ta růžová abeceda... mě by se děsně líbila i velká vyseková, co Aničko? Nebo aspoň malá černá, pro Janičky a obecně lidi co nemají rádi růžovou?!
    A to Q tam dávám jenom kvůli Queen_ART 😜😎

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kotě, odkud jsi vzala, že nemám ráda růžovou? Mám ji ráda a moc, jen je její rozhodně omezeněj#í než neutrálních barev 😉 Ale je fakt super a výseková by nebyla špatná, v kombinaci s tvým krasopísmem prima! Mmch, to Q jsem si myslela, ale i tak, díky za něj! Děkuji za komentář 😘

      Vymazat
  2. Jani nádherně sis poradila, já mám pořád trošku problém tvořit stránky s kartiček, ale ty jsi machr...😎 tu abecedu dneska vyzkouším a už se na no třepu jjjk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani ❤️❤️❤️ Díky. Teším se, co vytvoríš, vždy je to nádhera! Pracuje se s ní skvěle 🤩

      Vymazat
  3. Jani, nádherná stránka. A super nápad s kolieskami 🤗

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover