středa 3. března 2021

Kapsová stránka z výletu / JANA S.

 Kit Spolu doma podruhé / březen 2021

Ahoj! Co vy a jednorožci? Mně růžového okamžitě zabavila dcera. Jelikož jsem trochu víc konzerva (než jak bych si možná přála), ani jsem se moc nebránila, navíc je v PL kitu Spolu doma 2 ještě modrý, tak třeba se překonám ... ale ne, k věci. Nový kit má velmi pěknou barevnou paletu, lze z ní udělat hodně. Pro svou první inspiraci jsem si vybrala PL stránku z výletu do Vysokého Mýta, ke které jsem už minule dělala velkou stránku.


Jak jsem už psala, měla jsem představu, že i na PL stránce zopakuji proužky, co mi zbyly. Když jsem ale vybalila kartičky, velmi rychle jsem si vybrala pár favoritů ve vhodné barevnosti, a tak nakonec na proužky nedošlo. Člověk míní, PA mění. ;) Okamžitě mě vzala velká kartička s tmavě modrým rámečkem, ke které mi dokonale sedla fotka mých capartů, jak se krásně baví navzájem. Mám ráda, když se prvky a barvy na stránce opakují, takže na stránce skončila stejná kartička velikosti 3x4.

Na stránku jsem plánovala umístit rozstříhanou koláž 3 fotek od mého syna (povedly se mu tentokrát díky lepšímu nastavení fotoaparátu lépe než mně), ale aby kompozice nebyla zcela nudná, posunula jsem je tak, aby byly 2 na velké kartičce a ta třetí vedle nich na malé. Celý řádek jsem zase sjednotila stejně barevnými kartičkami - v kontrastu s tmavě modrou (a v souladu s barevností velké stránky naproti) jsem vybrala 2 kartičky v nádherném starorůžovém odstínu. Na levé straně velké kartičky místo fotek mi tak vznikl prostor na journaling a vpravo zas malý prostor pro malé zdobení. Tak akorát na proužek s vhodnou frází a foťáček.

Textu bylo tentokrát hodně, proto jsem pokračovala na dalších 2 kartičkách. Perfektně se mi hodila jedna z kartiček s jednoduchým rámečkem. Díky Ríšově výrazné zelené bundě jsem potřebovala na stránku propašovat trochu zelené a srdíčko s nápisem (tyhle se Sis skutečně moc povedly!) bylo úplně dokonalé. Naplánovala jsem si jeho umístění, ve Wordu si pohrála se zarovnáním textu (chcete-li se podívat, jak to dělám, psala jsem o tom před časem tady) a vytiskla ji. Jenže chyba lávky! Ve stejném souboru jsem měla připravený i tisk na druhou kartičku (jiné rozložení) a omylem se mi povedlo vytisknout text z druhé na tu první. Jenže já jsem chtěla ten mátový rámeček! Chvíli jsem si v duchu nadávala a pak přišel na řadu skalpel, rámeček jsem vyřízla, text vytiskla ještě jednou na čistou kartičku a rámeček nalepila. Není to sice úplně dokonalé, ale blíží se to původní představě a to se počítá.

No a pak přišla na řadu titulní kartička. Další rámeček už by byl na mě moc, takže DIY z bílé kartičky. Při procházení bohaté nabídky samolepek mě zaujal nápis „rodinka“ , trochu jsem si připadala jak u Homolků, ale Rodinka v Mýtě se mi docela zalíbila. Přidala jsem větvičky a kytičku – opět trochu v odkazu na vedlejší stránku a tu romantiku malinko přitlumila černým proužkem s nápisem.

No a to je všechno. Stránka to není nijak objevná, ale užila jsem si ji. Po dlouhé době jsem lepila PL a moc mě to bavilo. A mám fakt radost, že je celý výlet opravdu v albu a ne jenom v mé hlavě naplánovaný na „někdy“.

Jak jste na tom vy? Jestli se vám nechce lepit, protože se vám právě nechce vůbec nic, šup do toho! Překonejte se, vytáhněte kit a lepte. Ověřeno členkami DT Papero amo – lepení pomáhá proti trudomyslnosti! A ještě to plní alba :) Užijte si to!

Jana

3 komentáře:

  1. Jééé, Jani, to je krásná stránka !! Já na kit teprve čekám, ale už se moc těším na lepení. A s tím rámečkem Tě naprosto chápu, já když si něco umanu, tak to tak musím mít :-D, takže bych řezala taky ! Krásná inspirace, moc se to povedlo.

    OdpovědětVymazat
  2. skvělé, už mám kit v zásilkovně, tak se na něj těším. Něčím si ty dny zpestřit musíme.

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, super stránka. Páči sa mi jednoduchosť, pôsobí to tak vzdušne❤️

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover