středa 2. června 2021

Jak na monochromatické stránky / ALENA

Ahojte, dnešní článek je mišmaš všeho. Nejdřív se koukneme na loňský podzimní Page kit a pak na jarní Page kit, oba shodou okolností od Silvie. První je ryze klučičí stránka, což se u mě tolik nevidí, tak začneme s ní.

Aby toho babyboomu v naší rodině nebylo málo, narodil se v únoru Tomovi synovec. Což si žádalo taky záznam v albu. A tak jsem vytáhla nejvíc modré, co jsem našla a začala lepit. Snad vám nebude vadit, že jsem malého schovala pod smajlíka, ale netroufla jsem si zveřejnit „cizí“ dítě.

Kromě kitu, který se fakt skvěle hodil, protože obsahoval víc než jeden tón modré, jsem vytáhla i dalších pár aršíků samolepek. I když se jedná o klučičí stránku, tak jsem vzala do ruky kytičky Modrá zahrada a modré věnečky jsem vyzobala v starším Page kitu 2018 společně i s pár štítky. Nakonec jsem neodolala a použila i jednu vlaštovku (omlouvám se všem ornitologům, nevím, jestli je to vážně vlaštovka).

Díky rozložení malých čtverců jako základu layoutu jsem se rozhodla ve zdobení tón v tónu. Původně jsem chtěla použít výsek „Rodina“, ale nakonec se mi barevně na horní část hodil „tento DEN“. Ono postupné zesvětlování modré mi stejně úplně všude nevyšlo, ale nevadí mi to. První ryze klučičí stránka za mnou.

Jako druhou stránku tu mám shodou okolností taky jednu tón v tónu, respektive monochromatickou, ale do červena. Když si upečete valentýnskou bábovku a venku je zrovna čerstvě napadaný sníh, chce to fotku dohromady. Dovolila jsem si pak ještě přidat několik fotek naší zasněžené zahrady, protože to se jen tak nevidí. A vůbec mi nevadí, že jsou z jiného dne. Z kitu Tady a teď jsem vlastně použila jen papíry.

Využila jsem však spoustu zbytků, které už ani nejsem schopná dohledat, odkud jsou. Dominantou je abeceda od Mintopia. Ta je lehce plastická, ale i tak to sešit schroupe. Sice už není dostupná, ale podobné jsou třeba tyto. Frázové samolepky jsou opět mix z různých archů. Například tady, tu a taky tady :D. Vždycky když se rozhodnu udělat monochromatickou stránku, tak si vytahám na stůl všechno, co v té barvě mám a hodí se tematicky. Ne vždy všechno použiji, ale mám tak na výběr. Někdy objevím úplně zapomenuté věci jako třeba tento arch z Extra kitu a k němu i ladící washi.

Výhodou těchto stránek je, že zužitkujete i na první pohled už nemožné věci, které se vám jeví jako nepoužitelné. Díky tomu, že mají správnou barvu, tak přijde jejich čas. Nejde dělat všechny stránky tímto stylem, ale jednou za čas je to hrozně fajn osvěžení. Nemusíte přemýšlet, jestli to ladí, protože jasně, že to ladí. Doufám, že jsem vás navnadila na hon jednobarevného materiálu a třeba taky objevíte něco zapomenutého v šuplíku a ono se tak dostane na výsluní. To je pro dnešek vše a vy se mějte krásně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pin It button on image hover