středa 16. června 2021

Stránka za tři bublifuky / JANA B.

 kit Brácha a ségra / červen 2021

Moc vás zdravím a rovnou jdeme na další inspiraci z kitu. Na blogu už se to krásnými příspěvky jen hemží a jen připomínám, že kitové články mají i svůj štítek a vy je krásně najdete v pravé liště blogu. Veškerou isnpiraci ze sourozeneckého kitu tak hledejte pod štítkem "Brácha a ségra". Dobrá vychytávka, že ano!


Dnes pro vás mám velkou 12x12 stránku. Zasvěcení již určitě tuší, že tady půjde o archivní záležitost, kdy jsem ještě dělala velká alba. Tentokrát zabrousím až do roku 2018. Konečně totiž došlo na ty nejkrásnější fotky z našeho focení s Luckou! Obecně mám totiž jakýsi ostych nebo spíš strach ty dokonalé fotky scrapovat. Pořád vyčkávám na ten pravý materiál, protože mi přijde, že profi fotky prostě nepotřebují moc. Tam není co ladit ozdobami a krásnými papíry. Podle mě. Jednu rodinnou fotku už v albu mám - naprosto luxusně zpracovanou naší Jani S. (mrkněte sem do tohoto článku, jak mi Jani tvořila stránku!). No a teď jsem se tedy pustila do těch sourozeneckých. A zjistila, že k fotkám nemohlo býti lepšího materiálu. Myslím, že zbytek kitu padne na zbytek fotek!


Abych se vrátila k nadpisu článku. Tahle stránka mě totiž stála tři bublifuky a 45 min čistého času. Ty bublifuky dostaly děti a s Jamiem hned vyrazily ven, já zapnula pekárnu a nechala si udělat těsto na pizzu (mimochodem, super to věc!). Tím jsem získala čas na tuhle stránku. 

Už jsem to zmiňovala možná minule, ale zjistila jsem, že když zapnu natáčení, všechno mi jde tak nějak rychleji a mám tendence se s tím dokumentováním tolik nepiplat. Nechce se mi totiž vystřihovat dlouhé jednu-ozdobu-přesunovací pasáže. Navíc, kdybych si to nenatáčela, spíš si stránku rozdělám, pak k ní během dne odskakuji, přesunu tohle tamhle a pak zase zpátky a teprve druhý den to (možná) nalepím (kdo to taky zná?). Díky videu to jde ráz naráz a asi takový pomyslný bič nad sebou potřebuji. 

A teď k té stránce. Všechno uvidíte na videu, ale pár postřehů k procesu lepení mám. Došlo na rámečky. Už z minula jsem měla jeden vystřižený, takže jsem se pustila i do zbytku. Jako podklad jsem si vybrala "parketový" papír, který jsem pak na kraji oživila chevronem. Původní záměr to nebyl, ale během natáčení mi ten chevron vylezl ven a nějak mi padl do oka. A říkala jsem si, že se trochu odvážu!

Na vyřezání vnitřku rámečku (nebo jiných detailů) používám super prstový nožík od Fiskars. (Koukám, že holky mají tento od WRMK, tak mrkněte. Ten by taky nemusel být špatný.) To je tajný tip od naší Leuš! Ta čepel je pohyblivá, takže s ním obkroužíte i zaoblené tvary.  Fotek jsem měla vyvolány dvě koláže a nakonec jsem sáhla po různých rozměrech. Líbí se mi ta rozmanitost formátů.

Pěnová páska, tu jsem poprvé viděla u Adél a od té doby ji tak trochu "proklínám", protože mám potřebu ji cpát všude (tu pásku!). Pěnové kolo je mega a snad nespotřebovatelný! Já dřív používala pěnové čtverečky, ale u větších ploch, to by se jeden učtverečkoval. Pásku opravdu moc doporučuji! A na stříhání Timovy "nelepivé" nůžky!

Když si všechno naaranžuji, jak se mi to líbí nejvíc, nastává lepící fáze. Pokud to jde, dělám si tužkou značky, kde co mám, protože se mi už tolikrát stalo, že jsem si něco posunula a tolik se mi to nelíbilo (mluvím o mm, ale vy mě jistě pochopíte). Holky mají teď zbrusu nové PA tužky, které jsem tedy ještě nevybalila, protože ty staré mi stále dobře slouží (gumují skvěle bez šmouh!).

Velké nápisy jsou nejvíc! V prvním kole jsme si všechny vystřílely "miláčky", očekávám teď vlnu "sourozenců". 

Pozorné oko si jistě povšimne několika stehů na chevron-parkety předělu. Prostě jsem měla pocit, že to "něco" ještě chce a to něco je u mě dost často šití

A teď to videohttps://youtu.be/Yuog4gyopgo 

Nakonec ještě jedna poznámka: jak je ten kit nádherný, tak se blbě fotí. Fotila jsem stránku dvakrát a stejně nejsem spokojená, ale když přivřeme obě oči (přivřete je, že jo?) .. Přeji vám krásný zbytek týdne a moc děkuji, že jste dočetli až sem! PS: kupte taky dětem bublifuk a tvořte!

9 komentářů:

  1. Jani neboj oči jsem přivřela ale nebylo třeba :-) . Tento kit je vážně krásný , jemný , stránka opět působí jemně a dokonale a ty fotky !!!❤️ Mám ho na stole a nevím kde vlastně záčít tak doucham že konečně dnes to klapne 🤣👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No fotky od Lucky, ty to všechno povýšily o další level!! Baru, držím palce, ať ti to dneska vyjde!! Moc se těším! Budeš dělat stránku nebo do diáře?

      Vymazat
    2. TN a stránku - ta s rámečky je jasná volba pro mě a půjde na zeď to už mám teď vymyšlený , jen to poskládat ❤️🥰🤣

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. No ale to se těším, jak jsi to vymyslela, to nam pak musíš ukázat, Blani ❤️❤️

      Vymazat
  2. Jani, překrásná stránka a super nápad sešít 2 stránky dohromady 😍 a fotky jsou taky úžasné ☺️

    OdpovědětVymazat

Pin It button on image hover