pátek 18. června 2021

Minialbum pro malou slečnu / MIRKA

Když mě má kamarádka poprosila, zda bych ji neudělala album pro její holčičku k sedmým narozeninám, měla jsem radost. A když mi pak řekla, že by albíčko mělo mít hodně růžové, měla jsem radost na druhou :)


Konečně si můžu vyzkoušet opravdu hodně sladké tvoření bez toho, že by mi to doma pak ofrflali. Já si teda normálně absenci růžové vynahrazuji na přáníčkách, ale album je album ;)

Tohle je Terezka se svým dárkem k sedmým narozkám. Prý měla velkou radost ona, i maminka. A to mám pak radost i já, kvůli tomu ten papír milujeme, že jo ;) A jak vypadá albíčko uvnitř? Pojďte se podívat na pár stránek z něj.

Přání maminky bylo udělat album ve stylu "co se událo za poslední rok od narozenin". Využila jsem hodně různých výseků a samolepek, které jsem si za ta léta scrapování nahromadila, ale aby bylo albíčko něčím propojené ve stejném stylu, vzala jsem si na pomoc PL kartičky pro princezny a taky tyhlety veselé výseky, které určitě v albu potěší všechny malé i velké fanynky jednorožců.

Album má velikost 15x20 cm, stránky jsem prokládala i menšími formáty ve velikosti PL kartiček. Desky jsou vyztužené acetátovou fólií hlavně kvůli první stránce s průhledem. Většinou se na vyztužení alb používá tvrdší karton, já jsem po podlepení zjistila, že ten acetát plus dvě vrstvy papíru jsou vlastně dostačující. Desky jsou ohebné, ale nepolámou se tak rychle jako samotný papír. První stranu jsem nechtěla příliš přezdobit, přidala jsem tedy jen pár výseků kolem průhledného srdíčka se jménem. Plus jsem ještě obšila srdíčko bílou bavlnkou - ještě před podlepením acetátem.

Jelikož je album pro dítě, zvolila jsem hravější formu a umístila do alba i různé schovky a překlápěcí, či vytahovací kartičky. Tady stačí zatáhnout za vlaječky a vysune se celá další fotka.


Už před samotnou výrobou alba jsem si z PL kartiček na bigshotu vysekala hooodně srdíček a tyto kartičky pak použila buď na podložení fotek, nebo jen tak na doplnění.

U kruhové fotky se nikdy nedá šlápnout vedle. Ať už se použije jakékoliv zdobení kolem, vždy to bude vypadat dobře. Já jsem k této přidala pár větviček, kytky, motýlka  a papírové flitry.

Docela dost jsem využila také únorový a březnový kit Spolu doma, který tímto oficiálně považuju za spíše holčičí, protože do holčičího alba byl fakt jako dělaný, hodilo se mi úplně všechno, co mi z něj ještě zbylo.

Jsem ráda, že jsem mohla použít i roztomilé zajíčky a to hned na několika stránkách.

Odklápěcí kartičky schovávají několik fotek, které by se mi na jednu stránku jinak nikdy nevešly. Takhle jsem mohla nechat vyniknout vzory kartiček i výsek mráčku, poskládat nadpis a ještě schovat 4 fotky.

Jo a ještě se mi na tuto stránku vešel i ten boží nápis: Můžeš přestat věřit v jednorožce, ale jednorožci nikdy nepřestanou věřit v Tebe.

Z jedné PL kartičky jsem vystřihla mráček, kleštěmi vysekla několik dírek, do kterých jsem provlékla barevné bavlnky a mráček pak přilepila vyvýšený na pěnovce na jinou PL kartičku.

S některými stránkami jsem si vyhrála (vyšívání, stříhání třásniček a pod.) a některé jsem zas udělala hodně jednoduše, jako třeba tuhle.

Poslední dvě stránky v albu jsem nechala neozdobené, aby si je mohla udělat sama Terezka. Do vazby jsem přilepila vellum s vellumovou obálkou plnou výseků a samolepek, co mi zbyly. Obálka se dá jednoduše vytrhnout a díky vellumu nebude pak poznat, že tam předtím byla.

Pokud si chcete album prohlédnout úplně celé, natočila jsem pro vás prohlížecí video, kde uvidíte všechny stránky od začátku do konce.

https://youtu.be/06fiMMsL6Hk 

Mějte se moc krásně a užijte si krásný víkend plný zážitků!

Mirka

4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Děkuju, Adél ☺️ Není to tak ňuňavé, jak minialba, ale na hodně fotek je to fajn formát 🙂

      Vymazat
  2. Moc krásný dáreček, ten by se mi také líbil🤗👍👏 Jednotlivé strany máš sešité ke hřbetu obalu nebo na hřebínek?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Irenko❤️ Víš co, ten hřbet jsem udělala nakonec lepený. Nejdřív jsem si nařezala a naohýbala pásy papíru, čím víc doprostřed, tím užší hřbet o pár mm. A na to jsem pak lepila jednotlivé stránky z obou stran a nakonec všechno pořádně slepila uprostřed (ty jednotlivé hřbety k sobě)

      Vymazat

Pin It button on image hover